Adventure budaya Tujuan isi gratis Industri Hospitality News Rwanda Pariwisata News Wire Plancongan

Gorilla Trekking ing Rwanda Sajrone Era COVID-19

gambar duweni saka ugandagorillassafari.com
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pandemi COVID-19 wis dadi judhul utama luwih saka 2 taun, lan wis nandhang susah pariwisata Afrika. Akhir-akhir iki, wektu winates diwenehake kanggo crita sing ana gandhengane karo COVID-19 nalika isih ana watesan lelungan sing ana gandhengane karo COVID-19 sing, yen ora digatekake, bakal nggawe safari gorila impen menyang Rwanda ora mungkin.

Gorilla trekking ing Taman Nasional Gunung Berapi Rwanda tetep salah siji saka ndhuwur pengalaman safari Afrika pasar, liyane kanggo wong-wong sing nimbang pengalaman safari upmarket utawa kemewahan. Sanajan ana wektu kunci total, sanajan safari savannah mung ora mungkin, penting kanggo dicathet yen ana akeh owah-owahan ing watesan lelungan Rwanda, saengga saiki bisa nglakokake safari gorila ing jaman COVID-19.

Kanthi tapel wates Uganda-Rwanda dibukak maneh, luwih akeh wong sing lelungan wis nerusake ngrancang safari gorila menyang Taman Nasional Volcanoes. Nanging, penting kanggo ngerti manawa wabah pandemi iki nyebabake ancaman gedhe kanggo urip gorila gunung.

Nanging kanthi panemuan sawetara vaksin COVID-19, patemon karo raksasa lembut ing Taman Nasional Volcanoes katon ora adoh saka watesan, kanthi watesan COVID-19 saiki ing Rwanda. Mangkene sawetara perkara sing sampeyan kudu ngerti babagan trekking gorila ing jaman COVID-19.

Langkah-langkah trekking gorila pasca-lockdown

Prosedur Operasi Standar (SOP) sing beda-beda wis dileksanakake kanggo mesthekake pariwisata diterusake tanpa nglirwakake ancaman COVID-19 nalika ngulandara trekking gorila ing Taman Nasional Gunung Berapi Rwanda.

Penting banget kanggo dicathet Rwanda banget ketat nalika nerangake SOP kanggo titik sing sawetara hotel wis nampa paukuman kanggo Gagal kanggo netepi SOPs pemerintah. Iki uga nuduhake yen ora kaya tujuan Afrika Timur liyane, layanan akomodasi Rwanda saya apik banget. Tujuan gorila gunung liyane kaya Uganda lan DRC uga wis ngetrapake SOP sing padha kaya sing kasebut ing ngisor iki.

Sadurunge lan nalika rawuh ing Rwanda kanggo trekking gorila

  • Kabeh turis sing duwe rencana mabur menyang Rwanda kanggo nglacak gorila gunung utawa kegiatan liyane sing gegandhengan karo pariwisata kudu nindakake tes COVID-19 wajib 72 jam sadurunge lan kudu nuduhake asil tes COVID-19 sing negatif.
  • Nalika teka ing Kigali Rwanda, pengunjung kudu nindakake tes suhu wajib.
  • Yen dites positif kanggo COVID-19, sampeyan bakal dikirim menyang pusat perawatan sing cedhak, lan sing dites negatif bakal nerusake wisata gorila utawa kegiatan safari.

Sajrone trekking gorila ing Taman Nasional Volcanoes

  • Mung pengunjung sing dites negatif kanggo COVID-19 bisa pindhah menyang trek kulawarga gorila gunung lan strictly 6 pengunjung ditampa ora kaya sadurunge 8 turis saben klompok gorila.
  • Ajeg wisuh tangan, lan ngresiki sadurunge nindakake trek kanggo ndeleng gorila gunung ing habitat alam.
  • Tansah nganggo topeng rai, luwih becik N95.
  • Jarak sosial saka gorila paling sethithik 10 meter, ora kaya sadurunge nalika pengunjung kudu njaga 7 meter saka kera sing kaancam iki.

Biaya ijin safari gorila Rwanda

Rwanda ngetokake ijin trekking gorila marang turis kanthi rega US $ 1,500. Iki menehi sampeyan kesempatan kanggo trek salah siji saka 10 kulawarga gorila habituated. Biaya ijin gorila nutupi biaya mlebu taman, biaya pandhuan, lan siji jam karo gorila gunung.

Nalika lelungan kanggo trekking gorila sajrone COVID-19

Dene trekking gorila bisa ditindakake kapan wae ing taun, wektu paling apik kanggo ngalami pengalaman paling apik biasane nalika musim kemarau. Iki diwiwiti saka Juni-September lan Desember-Februari. Volcanoes National Park uga mbukak kanggo turis ing Rwanda gorila treks sanajan ing mangsa udan, wiwit Maret nganti Mei lan Oktober nganti November. Nanging kekurangane karo musim udan utawa udan yaiku udan sing kakehan kacathet nggawe lemah lan lereng sing curam lunyu.

Kauntungan saka musim udan yaiku gorila cenderung nggawe gerakan sing luwih sithik nalika musim udan dibandhingake karo musim kemarau.

Apa sing kudu digawa kanggo safari trekking gorila pasca COVID-19

Kanggo sapa wae sing arep njelajah gorila gunung sajrone COVID-19, barang-barang penting sing kudu digawa kalebu, antara liya, kaos lengen dawa, kaos kaki dawa (tebal), jaket udan, kamera tanpa senter, topi, sweter, botol. banyu mineral, daypack, nedha awan, lan sepatu hiking (anti banyu).

Barang-barang liyane bisa digawa miturut kabijaksanaan sampeyan dhewe, nanging barang-barang ing ndhuwur paling disaranake kanggo sapa wae sing nganggep Safari gorila Rwanda ing jaman COVID-19 iki.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar