Hadiah Kroasia kanggo Donya: Ngilangi Plastik ing Samudra

OACM
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Konservasi Ocean Alliance, OACM minangka Organisasi, Kristijan Curavić wong sing ana ing mburi, lan solusi kasebut yaiku carane nyisihake plastik ing samudra donya lan sing dikenal minangka sistem SOS CPSMA.

Kroasia minangka pusat keunggulan ing promosi perlindungan wilayah banyu. Wong sing ana ing mburi iki yaiku Kristijan Curavić, mantan pemegang rekor donya ing nyilem scuba jero. Dheweke uga mantan pimpinan donya, mantan diplomat PBB, lan ahli ing sektor lingkungan lan ekonomi.

Kristijan Curavić mimpin ing Ocean Alliance Conservation, OACM.

Sejarah Konservasi Aliansi Samudra

Sadurunge gagasan OACM, konglomerat kasebut minangka LSM sing diwiwiti ing taun 2007 - 2008 kanthi jeneng GUWAA - Asosiasi Kesadaran Global Underwater, sing didaftar ing Kroasia (negara Pak Curavic).

Peluncuran resmi program global pertama GUWAA ing wilayah SEE yaiku ing Monaco, sawise pirang-pirang taun ngatur segara, tlaga, lan ngresiki kali. GUWAA ngluncurake rong proyek:

The Speed ​​Unit (Special Protection Ecology Environment Diving Unit) lan White Flag International. Bendera Putih pisanan minangka penghargaan kanggo HSH Pangeran Albert ll saka Monaco kanggo karya urip lan prestasi ing lapangan konservasi samudra. 

Bendera Putih dianugerahi dening Pak Kristijan Curavic kanthi pribadi lan ing taun-taun sabanjure dadi tradisi Bendera Putih - menehi penghargaan marang kepala negara, presiden, perdana menteri, lan anggota kulawarga kraton sing nyumbang sacara fisik kanggo upaya njaga banyu donya. 

Wiwit 2013, White Flag wis berkembang dadi sistem pengawetan, perlindungan, reresik, lan sertifikasi segara sing lestari pisanan ing donya.

Putih | eTurboNews | eTN

Ing periode saka 2014 nganti 2016, amarga kapentingan sing saya tambah dening negara-negara ing saindenging jagad kanggo nglindhungi, ngreksa, lan ngresiki segara plastik kanthi fisik, Pak Kristijan Curavic, mantan Presiden Kroasia (2000 - 2010) Stjepan Mesic, lan mantan CEO F1. Bernie Ecclestone, bebarengan karo pamimpin donya liyane, mutusake kanggo miwiti konglomerat OACM (Ocean Alliance Conservation Member) kanggo nyawiji negara-negara sing siap komitmen luwih serius kanggo njaga segara.

Inisiatif kasebut kudu adhedhasar langkah-langkah konkrit lan solusi kanthi tujuan utama - ekstraksi plastik saka segara. Upaya terus-terusan kudu ditindakake kanggo ngresiki lan sertifikasi garis pantai nasional kanggo ngreksa wilayah kasebut.

Saiki, OACM umume kerja bareng karo pemerintah, perusahaan global, lan organisasi donya kanthi upaya bebarengan kanggo nggawe lan ngembangake CSMA (Certified SAFE Marine Areas) - kanggo nggawe lingkungan AMAN, ngresiki wilayah pesisir kanggo urip manungsa lan akuatik. Saiki, filosofi OACM wis dadi kabutuhan kanggo akeh pamrentah sing ana ing tahap nggabungake sistem kasebut kanggo njamin kamakmuran lan pertumbuhan ekonomi negara liwat perlindungan lan manajemen lingkungan, lan kanthi fisik nyuda jumlah plastik saiki ing segara.

OACM ngatur konferensi donya pisanan ing Kroasia, ngarahke kanggo ngatasi bebaya langsung saka owah-owahan iklim lan polusi plastik ing segara, kali, lan tlaga ing donya.

Konferensi OACM

Konferensi OACM dijadwalake saka 17-18 Oktober 2024, lan bakal nglumpukake pimpinan utama kanggo nerusake pendekatan sing durung nate ditindakake lan dipikirake kanthi apik.

vrecice cyan 82 | eTurboNews | eTN

Solusi OACM minangka alat finansial lestari jangka panjang sing digabungake menyang sektor perusahaan lan negara.

Dikenal minangka program EU ETIS & Corporate Green Practices, OACM duwe tujuan kanggo nggabungake SOS CP (Sustainable Oceans Solutions Conservancy Program) sacara global ing sawetara bawana.

Sustainable Ocean Solutions Conservancy Program

SOS CP (Sustainable Ocean Solutions Conservancy Program) minangka set lengkap program, inisiatif, lan reformasi sing berorientasi marang perlindungan global, pengawetan, reresik fisik segara, lan nyuda konten plastik saiki ing banyu. Iki kalebu adaptasi sing gampang ing sektor pemerintah lan perusahaan.

Pendekatan terpadu global

Sistem iki dimaksudaké kanggo dadi terintegrasi global, kang bakal mbantu nggawe sistem pengawetan segara universal sing bisa karo wektu berkembang malah luwih lan dadi malah luwih efisien yen wis digunakake operasional lengkap.

Sistem unik lan rumit iki adhedhasar langkah-langkah konkrit lan solusi sing nyedhiyakake asil nyata langsung sawise dileksanakake ing institusi pemerintah.

Bisa diukur

Asil kasebut bisa diukur ing ton plastik sing diekstrak lan sampah segara. Ing inti saka sistem iki ana papat pilar utama - sosial, manungsa, lingkungan, lan finansial.

Kabeh bebarengan program OACM iki bakal nyedhiyani negara karo sistem sustainable finansial kanggo ngreksa sumber daya alam lan entuk wutah ekonomi liwat pangayoman lingkungan.

Wutah Ekonomi

Penting banget kanggo nduwe pengaruh global ing wektu kaya iki nalika manungsa wis ngluwihi wates sing bisa ditindakake dening samodra babagan polusi lan karusakan.

Sistem lestari finansial modern sing anyar kudu menehi solusi operasional jangka panjang lan jawaban kanggo ancaman sing bakal ditindakake saiki.

Ancaman nyata kanggo segara lan donya

Yen kita ora menehi solusi sing fungsional lan lestari, program saiki sing alon-alon bakal mbebayani segara, lan kesehatan lan kesejahteraan kita ngluwihi titik tabungan. Iki sing kita diadhepi saiki.

wuto2 | eTurboNews | eTN

Pemimpin Donya kudu ngenali SOS CP supaya sistem iki bisa digunakake

Integrasi global sing efisien lan lengkap lan pangembangan SOS CP ing mangsa ngarep gumantung saka pengakuane dening para pemimpin donya, kepala negara, lan organisasi donya - kayata PBB - lan iki minangka bagean saka rencana komunikasi utama OACM kanggo 2020-2022. .

Program mung kanggo nyilikake plastik ing segara

Saiki, OACM SOS CP minangka program siji-sijine ing donya kanggo nyuda isi plastik ing segara - nanging sing luwih unik yaiku kemampuan kanggo ngatasi masalah polusi plastik ing umum.

Program kasebut nyinaoni konten plastik saiki ing segara, sing sajrone rong dekade pungkasan wis kira-kira udakara 196 yuta ton plastik.

Manungsa ora bisa nglirwakake jumlah plastik saiki ing segara lan kasunyatan manawa plastik kasebut ora bakal larut sajrone 500 taun sabanjure.

Masalah kasebut kudu ditanggulangi kanthi bener, lan iki sing dikarepake OACM SOS CP kanthi kolaborasi karo negara-negara ing saindenging jagad.

Sistem iki dirancang kanggo nyuda impact plastik ing segara, undersea, lan zona pesisir.

Apa sing dadi anggota OACM?

Keanggotaan OACM ditujokake kanggo kabeh wong sing duwe minat kanggo nggawe lan tantangan anyar.

Curavic ngandika "Kita isih nggoleki ing saindhenging wilayah EU kanggo ahli ing marketing, financial, lingkungan, lan sektor sosial sing pengin gabung kita lan mbangun karir internasional ing lingkungan anyar lan mbangun soko sing bakal tetep kanggo kabeh manungsa lan nambah. urip kabeh makhluk ing planet Bumi."

Cuaca ekstrem lan karusakan ekonomi

Owah-owahan iklim wis nyebabake cuaca ekstrem sing nyebabake karusakan paling ora $ 100 milyar saben taun. Peningkatan suhu bakal nyebabake kerugian ekonomi sing cepet.

Survei para ahli ekonomi independen sing nyinaoni efek saka owah-owahan iklim nemokake manawa perkiraan kerusakan ing mangsa ngarep "saka 2% nganti 10% utawa malah luwih saka GDP global saben taun.

Ora ana bisnis pariwisata sing lestari

Cukup, ora ana negara utawa jaringan hotel, marina, utawa institusi apa wae ing sektor pariwisata ing donya sing bisa ngaku bisnis sing lestari anggere turis nglampahi wektu ing pesisir sing kotor utawa segara sing reged kebak plastik lan sampah liyane.

Amargi tumindak ingkang kados mekaten menika ngancam keamanan ekonomi nasional negara, mliginipun ingkang ekonominipun gumantung saking pariwisata.  

Negara-negara berkembang pariwisata utamane ngalami akibat saka degradasi ekosistem segara lan pesisir, amarga akeh sing gumantung marang industri berbasis samudra kayata perikanan lan pariwisata.

Ekonomi Samudra Lestari

SOS CP bisa nggawe ekonomi segara lestari lan nawakake proyek kualitas ing sektor lingkungan, nambah keamanan pangan karo CSMA (certified SAFE marine area), lan nambah daya tahan - backbone pembangunan jangka panjang, klebu, lan lestari.

SOS CO nyumbang kanggo nglindhungi segara ing donya kanthi ngurangi sampah plastik saiki kanthi asil sing bisa diukur nggunakake Sistem Skala EOMD (Extracted Ocean Marine Debris).

Sustainable Development Goals

Sistem OACM SOS CP didadekake siji karo luwih saka 8 saka 17 UN Sasaran Pembangunan Sustainable.

SDG PBB nyedhiyakake pedoman sing penting kanggo pangembangan luwih lanjut nanging ora nyedhiyakake alat sing lestari kanthi finansial.

SOS CP nambah alat finansial

SOS CP minangka alat kanggo nggayuh tujuan kasebut, mula OACM mlebu kerjasama karo enem organisasi PBB, lan liya-liyane.

Saiki, ing antarane pamrentah lan sektor perusahaan, langkah-langkah lan alat sing ora ana kanggo nyegah masalah sing penting iki nyebabake risiko kesehatan manungsa lan nambah pati urip segara, mbebayani keanekaragaman hayati lan proses ekologis.

Bosok ing sektor pariwisata donya

Curavić nerangake: "Sukses sistem iki yaiku kelestarian finansial lan pemasaran antarane negara lan sektor perusahaan, sing ana ing sektor pariwisata donya, saka ngendi kemungkinan kelestarian kasebut.

Penyediaan Wilayah Laut SAFE sing disertifikasi CSMA (Certified Safe Marine Coastal Zone for Human and Marine Life) minangka layanan utami lan paling dhasar ing sektor pariwisata ing saindenging jagad.

Taun kepungkur, OACM miwiti komunikasi kanggo implementasi global lan integrasi program iki karo dewan direksi. Mantan Sekretaris Jenderal Pariwisata PBB, biyen (UNWTO) Dr. Taleb Rifai ana ing papan iki.

Outlook kanggo 10 taun sabanjuré

Ing 10 taun sabanjure, industri pariwisata donya bakal ngarahake kabeh kabijakan ing sektor negara lan perusahaan ing arah nyetel arah pembangunan modern anyar, biasane ing transisi digital.

Iki bakal dipantau dening sistem SOS CP CSMA.

OACM bakal kerja sama karo pemerintah sing melu minangka badan penasehat sing bakal menehi saran, lan nyengkuyung ngetrapake langkah-langkah finansial sing lestari kanggo ngrampungake masalah lingkungan, ekonomi, lan sosial sing penting.

Bakal nyuda biaya pamrentah lan nambah efisiensi ing wilayah utama kasebut.

OACM bakal nulung pamrentah kanggo nggayuh Pedoman Pembangunan Lestari 2030 PBB, sing penting kanggo kelestarian planet lan sumber daya alam. 

Kerjasama OACM karo Komisi Eropa

OACM wis kerja sama karo Komisi Eropa wiwit 2017 lan ngarepake persetujuan terus sistem SOS CP ing kabeh negara anggota EU.

Tujuane yaiku nyuda pengaruh plastik ing kabeh permukaan banyu ing negara anggota EU.

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...