Sugeng Ambal Warsa Amerika saka Segara nganti Segara Shining lan Luwih

Pengunjung Lelungan menyang AS ing April
5,889,335 Pengunjung Asing Lelungan menyang AS ing April
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sugeng 4 Juli kanggo kabeh warga Amerika, lan kabeh kanca ing Amerika Serikat ing saindenging jagad. eTurboNews duwe hak istimewa kanggo dumunung ing negara ngendi media diijini ngomong metu, lan wartawan ora kudu wedi kanggo intimidated. Penerbit eTN Juergen Steinmetz nuduhake pikirane minangka wong Amerika Jerman ing tanggal 4 Juli.

Aku pindhah menyang Amerika Serikat saka Duesseldorf, Jerman ing 1982 karo dadi akeh impen minangka profesional enom kanggo mbangun urip lan bisnis ing negara apik iki, tanah kesempatan telas.

Aku isih tresna marang negara lairku, Jerman, ing ngendi aku gedhe, sekolah, lan duwe akeh kulawarga lan kanca-kanca sing aku percaya. Iku bakal tansah dadi omahku. Iki minangka bagean gedhe nalika nambahake Amerika minangka omah anyar, ing ngendi budaya, basa, lan pengalaman saka saben pojok ndonya ngumpul dadi siji wong, dadi wong Amerika kanthi tujuan sing padha, lan urip ing impen Amerika.

2.6 yuta wong pindhah menyang AS ing taun 2022 wae, kanthi 80 yuta pengunjung teka ing bandara, wates darat, lan pesisir saben taun. Ora ketompo carane kritis donya nemu masalah Amerika, wong saka sak ndonya tresna kita, ngunjungi kita, lan pindhah dadi salah siji saka kita. Saben dina wong-wong sing ora duwe bathi kanggo njaluk visa teka ing kene kanthi sah, ngrusak nyawane, lan akeh sing mati ngliwati wates kita.

AS tetep dadi negara sing pengin dituju lan dadi bagian saka jagad iki. Iki ora owah wiwit taun 1776.

Nalika aku pindhah menyang kutha cilik Olathe, Kansas ing 1984, rasane kaya Mayberry ing Amerika Serikat. Kutha sing apik banget ing salah sawijining kabupaten sing paling cepet berkembang ing Amerika Serikat kanthi wong sing ramah lan percaya, sing asring ora ngerti jagad liyane.

Resetting menyang Aloha Negara Bagian Hawaii ing taun 1988 minangka pangowahan urip. Ngadopsi inti saka Aloha Semangat, lan ngalami kaendahan pulo tropis sing adoh ing tengah Pasifik. Iku felt kaya yuta mil adoh saka AS, nanging sawise kabeh, iku bagéan saka negara kita.

36 taun mengko aku ninggalake Hawaii kanggo uwal saka biaya urip sing saya mundhak. Aku pindhah menyang Dallas, Texas tanggal 16 Juni 2024. Dallas minangka kutha sing canggih, modern, lan ramah, lan beda banget karo Hawaii.

Aku sinau saben dina nalika entuk pujian saka wong-wong sing ngerti piring lisensi Hawaii. Aku stunned nalika arep menyang supermarket lan ndeleng pindho macem-macem kanggo bab setengah saka rega.

Aku seneng nyopir Mercedes Jermanku 75 mph liwat spasi Texas sing mbukak amba.

Aku kesengsem nalika ngunjungi kantor dhokter karo piranti canggih, lan efisiensi.

Aku ngadopsi, nanging jujur, aku wis kangen pantaiku, penyu, lan angin dagang sing nyegerake.

Ing dalan menyang Dallas, sawise njupuk mobil ing Long Beach, California, aku mandheg ing panggonan favorit ing donya, panggonan sing bisa nggawe nangis, amarga iku ayu banget - Grand Canyon ing Arizona.

Aku ngalami Hospitality lan friendliness saka wong aku ketemu nalika tetep ing Cortez, Colorado, lan kutha nengsemake Santa Fe ing New Mexico karo rasa Old Mexico.

Amerika dudu negara sing sampurna, nanging cedhak. Politik ing kene reged, lan aku pengin luwih akeh pilihan kanggo milih. Senjata iku mateni lan kudu dilarang.

Politik manca lan standar ganda ora tansah nggambarake cara wong mikir lan bisa dadi isin minangka wong Amerika nalika lelungan lan diadhepi kanca lawas sing ora manggon ing negara iki.

Punika bagean apik. Kita, wong diijini mikir lan ngomong, nanging sayangé, sukses asring dumunung ing dhuwit lan sing duwe.

US AID dina iki ngetokake pernyataan sing apik iki, sing dakkarepake:

Banjur 56 utusan saka Kongres Kontinental Kapindho nyetujui Pranyatan Kamardikan tanggal 4 Juli 1776, padha negesake hak kanggo pamaréntahan dening lan kanggo rakyat, ing ngendi kepentingane bakal diwakili lan swarane bakal dirungokake.

Dina iki, kita ngurmati ora mung sing pendiri ideal, nanging uga wong-wong sing di-push liwat abad kanggo aplikasi kanggo kabeh Amerika, preduli saka kapercayan identitas, utawa latar mburi - kanggo mbangun negara ngendi saben wong bisa manggon aman lan bebas kanggo aktif mbentuk mangsa. negarane. We ngurmati wanita, saka Susan B. Anthony lan Elizabeth Cady Stanton ing Seneca Falls kanggo Sojourner Truth ing Akron, Ohio, sing nganjurake fiercely kanggo hak kabeh wanita kanggo milih.

Kita ngurmati siswa warna sing mimpin sit-in lan pawai kanggo nuntut hak sing padha. Kita ngurmati aktivis LGBTQI + sing ngatur protes saka Los Angeles menyang Chicago nganti New York kanggo hak tresna lan urip, kaya awake dhewe. Lan kita ngurmati wong Amerika sing ora kaetung sing terus berjuang kanggo kebebasan lan kesetaraan - ing ruang kelas lan ruang sidang, ing legislatif negara lan aula Kongres, ing meja nedha bengi lan meja konferensi, ing komunitas ing omah lan ing saindenging jagad.

Tanggal 4 Juli iki, aku ngajak kita kabeh ngakoni tanggung jawab gedhe sing kudu kita lakoni kanggo nggawe persatuan sing luwih sampurna - lan, nanging, kita bisa, kanggo mbantu mbangun bangsa ing ngendi saben wong, ora preduli sapa dheweke utawa ing ngendi dheweke manggon, bisa ngupayakake. hak paling ora bisa dicopot kanggo urip, kamardikan, lan nguber rasa seneng.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...