Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Pernyataan Pers tanggung jawab Sustainable Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Helikopter Airbus pisanan mabur mung nganggo bahan bakar penerbangan sing lestari

Helikopter Airbus pisanan mabur mung nganggo bahan bakar penerbangan sing lestari
Helikopter Airbus pisanan mabur mung nganggo bahan bakar penerbangan sing lestari
ditulis dening Harry Johnson

Airbus ngumumake yen pesawat H225 wis nindakake penerbangan helikopter pisanan kanthi bahan bakar penerbangan sustainable (SAF) 100% sing nguwasani mesin Makila 2 Safran.

Penerbangan iki, sing ngetutake penerbangan saka H225 kanthi mesin Makila 2 siji SAF ing Nopember 2021, minangka bagéan saka kampanye penerbangan sing tujuane kanggo mangerteni pengaruh panggunaan SAF ing sistem helikopter. Tes samesthine bakal diterusake ing jinis helikopter liyane kanthi arsitektur bahan bakar lan mesin sing beda-beda kanthi tujuan kanggo menehi sertifikat panggunaan 100% SAF ing taun 2030.

"Penerbangan iki kanthi SAF sing nguwasani mesin kembar H225 minangka tonggak penting kanggo industri helikopter. Iki nandhani tahap anyar ing perjalanan kita kanggo nandhakake panggunaan 100% SAF ing helikopter kita, kasunyatan sing bakal nyuda emisi CO90 nganti 2%, "ujare Stefan Thome, Wakil Presiden Eksekutif, Teknik lan Kepala Teknis. Petugas, Airbus Helicopters.

Panggunaan SAF minangka salah sawijining pengungkit Airbus Helicopters kanggo nggayuh ambisi ngurangi emisi CO2 saka helikopter kanthi 50% ing taun 2030. Salah sawijining keuntungan utama nggunakake bahan bakar anyar iki yaiku ngidini pesawat bisa nyilikake jejak karbon nalika njaga kinerja penerbangan sing padha.

Miturut laporan Waypoint 2050, panggunaan SAF ing penerbangan bisa nyebabake 50-75% pengurangan CO2 sing dibutuhake kanggo nggayuh emisi karbon net ing taun 2050 ing industri transportasi udara. Nalika produksi SAF saiki mung 0.1% saka total produksi bahan bakar penerbangan, angka iki samesthine bakal nambah sacara dramatis ing taun-taun sing bakal teka kanggo nyukupi kabutuhan sing saya tambah saka operator lan mandat panggunaan SAF sing bakal teka.

Ing wulan Juni 2021, Airbus Helicopters ngluncurake Grup Pengguna SAF kanthi tujuan kanggo nggabungake kabeh pemangku kepentingan kanggo nggarap cara kanggo nyepetake panggunaan minyak tanah SAF campuran lan kanggo mbukak dalan menyang penerbangan 100% SAF kanggo armada mangsa ngarep. Kabeh pesawat komersial lan helikopter Airbus wis disertifikasi kanggo mabur kanthi gabungan 50% SAF.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar