Pos Tamu

Kepiye Pinjaman Pribadi Ngaruhi Skor Kredit Sampeyan?

Gambar duweni saka Clker-Free-Vector-Images saka Pixabay
ditulis dening editor

Luwih saka rong puluh yuta wong sing manggon ing Amerika Serikat duwe utang pribadi sing mbukak. Utangan pribadhi dijupuk amarga sawetara alasan, lan ora kabeh ala. Tuku mobil utawa omah anyar utawa utang konsolidasi minangka sawetara alasan kenapa wong njupuk utangan pribadi. Nanging sanajan kanthi niat sing apik, silihan pribadi bisa mengaruhi skor kredit sampeyan.

Apa sing diarani Skor Kredit?

Ngerteni apa skor kredit luwih bisa mbantu sampeyan ngerti kepiye pengaruhe. Skor kredit minangka sistem sing digunakake kanggo ngukur kelayakan kredit individu. Skor kredit diwakili dening angka numerik. Iki tokoh fluktuasi gumantung ing sawetara faktor. Faktor kasebut kalebu riwayat pembayaran, jumlah utang, garis kredit anyar, jumlah akun, lan jumlah kredit sing kasedhiya. Faktor kasebut ora kabeh bobote padha. Sawetara faktor duwe pengaruh luwih gedhe ing kredit sampeyan tinimbang liyane. Contone, jumlah utang diitung 30% saka kredit sampeyan, dene garis kredit anyar mung 10%.

Apa iku Pinjaman Pribadi

Pinjaman pribadi minangka jinis silihan sing bisa digunakake kanggo tujuan nonspesifik. Utangan kasebut beda karo utangan mobil, omah, lan mahasiswa amarga menehi kebebasan kanggo nyilih kanggo mbuwang apa sing dibutuhake. Pinjaman kasebut ditawakake institusi finansial kayata bank, serikat kredit, lan tukang kredit pihak katelu kaya KingOfKash.com. Pinjaman pribadi biasane duwe tingkat bunga. Iki tegese sampeyan bakal mbayar maneh luwih akeh tinimbang sing sampeyan utang. Tarif bunga beda-beda miturut institusi sing sampeyan pinjam lan skor kredit sampeyan. Bank lan serikat kredit biasane duwe tingkat bunga sing luwih murah tinimbang tukang kredit pihak katelu utawa online. Kaya akeh jinis silihan liyane, silihan pribadi dibayar kanthi cicilan. Cicilan iki biasane saben wulan nanging bisa uga saben minggu utawa rong mingguan.

Pinjaman pribadi umume digunakake kanggo nggabungake utang, darurat medis lan hukum, lan tuku gedhe. Nanging, uga bisa digunakake kanggo tuku macem-macem kaya pesta pernikahan, liburan, utawa proyek dandan omah.

Kepiye Pinjaman Pribadi Ngaruhi Skor Kredit Sampeyan?

Saben aspek saka proses utangan pribadi mengaruhi skor kredit sampeyan. Nalika pisanan nglamar silihan, tukang kredit nindakake mriksa kredit. Priksa kredit iki digunakake kanggo nemtokake eligibility kanggo silihan. Priksa kredit bisa nyuda skor kredit nanging nganti sepuluh poin.

Pinjaman pribadhi dianggep minangka utang lan diwilang menyang bagean jumlah utang saka kredit sampeyan. Iki bagean saka skor kredit sampeyan worth 30%, tegese utang bakal mengaruhi skor sampeyan. Coba rasio utang-kanggo-income nalika blanja kanggo silihan. Aja njupuk jumlah silihan sing sampeyan ora bisa mbayar maneh.

Mbayar maneh utang sampeyan bakal duwe pengaruh paling gedhe ing skor sampeyan. Yen sampeyan mbayar utang maneh ing wektu lan ora kantun pembayaran, skor kredit sampeyan bakal mundhak. Kajaba iku, yen sampeyan ora mbayar utang maneh ing wektu lan ora mbayar, sampeyan bakal weruh penurunan skor kredit sampeyan. Kakehan pembayaran sing ilang ora mung bisa ngrusak skor kredit sampeyan nanging uga riwayat pembayaran sampeyan.

Pinjaman pribadi bakal mengaruhi skor kredit sampeyan ora preduli saka apa sing sampeyan gunakake. Iki minangka keputusan utama sing ora bisa dianggep entheng. Njupuk utangan pribadi bisa duwe efek sing tetep ing kredit sampeyan lan bisa nemtokake kemampuan sampeyan ing mangsa ngarep kanggo tuku liyane.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...