Kepiye Cara Lelungan Kanthi Omicron Strain COVID Anyar?

Jaringan Pariwisata Dunia (WTM) diluncurake dening rebuilding.travel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Presiden Jaringan Pariwisata Dunia Dr Peter Tarlow, sing uga dadi pendeta kanggo Stasiun College, Departemen Polisi Texas, lan pakar babagan keamanan lan keamanan lelungan & pariwisata, duwe saran kanggo jagad pariwisata: Iki dudu wektu kanggo gupuh, nanging iki wektu kanggo nggunakake otak.

This advice comes two days after the world was woken up by another strain of the Coronavirus, known as Omicron, or technically the B.1.1.529 variant.

Print Friendly, PDF & Email

The World Health Organization wis njaluk karo pimpinan jagad supaya ora melu reaksi dhengkul lan ngati-ati supaya ora ngetrapake larangan lelungan nalika ana kabar babagan Omicron.

Iki khusus ngrusak Industri Pariwisata Donya nalika cahya pemulihan sing padhang. Pasar Travel Donya ing London utawa IMEX Ing Las Vegas mung rampung kanthi sukses. Rasa optimisme nyebabake penerbangan internasional anyar, bukaan hotel, lan promosi pariwisata ing saindenging jagad.

Optimisme iki dirusak sajrone rong dina kepungkur nalika negara-negara Eropa langsung nutup lelungan menyang Afrika Kidul. Iki diterusake karo larangan perjalanan AS sing diarahake dening Presiden Biden.

Miturut release pers ditanggepi dening Kamentrian Hubungan Internasional lan Kerjasama Afrika Kidul, galur anyar iki pisanan dideteksi ing Botswana, kaloro ing Afrika Kidul.

Wis lelungan menyang Jerman, Walanda, Hong Kong, digawa dening penumpang ing penerbangan internasional. Virus iki sajrone sedina ora dadi masalah Afrika Kidul sing terisolasi.

Sanajan negara-negara kalebu Inggris nanggepi sawetara jam nalika nutup tapel wates, mbatalake penerbangan antarane Inggris lan Afrika Kidul, ora bisa nyegah virus iki nyabrang internasional. Iki wis ana ing Eropa lan Hong Kong sadurunge wong liya ora ngerti babagan iki.

Negara Bagian New York, negara Amerika Selatan Kolombia nyatakake darurat kesehatan adhedhasar galur virus anyar iki, sanajan isih ana kasus nol.

Tren mbatesi penerbangan menyang Afrika Kidul saiki ngisolasi Afrika Kidul, nutup industri lelungan lan pariwisata. Dina iki Qatar lan malah Seychelles ngumumake penutupan tapel wates lan sambungan udara.

Arab Saudi, nanging mung ngumumake bakal ngidini mlebu menyang wong sing lelungan saka kabeh negara, anggere wis nampa siji dosis vaksin COVID-19. Nanging, Kerajaan nundha penerbangan menyang Afrika Kidul, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Mozambik, Lesotho, lan Eswatini.

Walanda lan sawetara negara liyane wis dikunci.

… nanging kepiye?

Anita Mendiratta, penasihat Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili wingi nulis tweet iki kanggo bose, sing diterbitake ing Twitter kanthi ujar:

Pengalaman nuduhake manawa pendekatan ilmiah adhedhasar risiko minangka cara sing kudu ditindakake: Supaya wong bisa aman tanpa ngethok jalur pariwisata.
Watesan lelungan nggawe stigmatisasi kabeh negara lan wilayah, mbebayani proyek, lan ngrusak kapercayan. Padha Resor pungkasan, ora respon pisanan.

Temenan, sapa wae sing seneng lelungan, utawa nyedhiyakake layanan lelungan kudu setuju karo pernyataan Zurab sing digawe sawetara dina sadurunge Majelis Umum UNWTO sing durung dibatalake ing Madrid, nanging tembung kasebut ora duwe solusi langsung.

Jaringan Pariwisata Donya pengin menehi pendekatan anyar, adhedhasar scientific scrience, lan tujuan supaya lelungan lan pariwisata bisa digunakake.

Rekomendasi WTN iki minangka tambahan kanggo dorongan organisasi kanggo kesetaraan ing akses menyang vaksin dening kabeh negara lan mbutuhake vaksinasi kanggo lelungan.

Ora ana vaksin sing cukup ing Amerika Serikat lan Eropa, kanthi tingkat penolakan 30 utawa luwih persen, dene mung ana rata-rata 7% sing divaksinasi ing pirang-pirang wilayah ing Afrika, lan wong-wong kepengin entuk akses menyang urip iki. -nyimpen vaksin.

Ing jaman Pandemi: Sawetara alasan manawa industri Pariwisata gagal
Dr Peter Tarlow, presiden WTN

Tingkat vaksinasi sing sithik amarga kasedhiyan vaksin uga bener ing negara-negara mung sawetara mil saka tapel wates AS, kalebu akeh negara Karibia.

The Jaringan Pariwisata Dunia ndesek UNWTO, WHO, WTTC, IATA, pemerintah, lan industri perjalanan kanggo nyurung cara sing rada beda kanggo ngatasi masalah kasebut. WTN rumangsa pendekatan iki ora bakal ngrusak industri perjalanan lan pariwisata sing penting, lan ngidini pendekatan optimis supaya industri iki bisa mlaku lan makmur karo COVID-19.

Pendekatan kasebut wis digunakake kanggo sawetara negara, kalebu Israel.

Carane?

  1. Sadurunge saben penerbangan Internasional mbutuhake tes PCR kanthi cepet ing bandara utawa ing 24 jam sadurunge budhal, sanajan kanggo sing wis divaksinasi kanthi lengkap.
  2. Priksa manawa kabeh wong ing pesawat internasional wis divaksinasi kanthi lengkap.
  3. Influenca minangka jinis Coronavirus lan asring ora bisa dibedakake karo COVID-19, dadi wajib kanggo penumpang kanggo vaksinasi flue, utamane nalika musim flue.

Tes PCR kanthi cepet minangka cara anyar kanggo nguji Covid-19 sing bubar disetujoni dening FDA. Tes PCR Rapid minangka wujud tes Covid anyar sing nyenengake amarga nggabungake akurasi tes PCR karo wektu cepet tes cepet. Tes Covid iki biasane mung butuh udakara 15 menit kanggo menehi asil.

Tes PCR kanthi cepet minangka pilihan sing cocog kanggo sapa wae sing mbutuhake asil akurat kanthi cepet, kayata wong sing butuh asil kanggo lelungan sajrone 15 menit saka budhal, utawa nalika ngalami gejala Covid-19.

Tes PCR cepet minangka diagnostik swab irung. Dheweke kerjane kanthi ndeteksi bahan genetik spesifik sing kalebu virus. Tes PCR nggoleki materi sing ditemokake ing jero virus ing tingkat molekuler, tinimbang nggoleki protein sing ditemokake ing permukaan virus, kaya sing ditindakake tes antigen.

Tes Rapid PCR kudu dadi standar sajrone 24 jam perjalanan internasional, lan kasedhiya ing bandara nalika mriksa penerbangan internasional, miturut thyaiku Jaringan Pariwisata Dunia anyar rekomendasi

Kanthi pendekatan kasebut, tembung Sekretaris Jenderal UNWTO nggunakake larangan perjalanan minangka pilihan pungkasan dadi luwih nyata.

Tanpa iku, saben negara bakal narik rem darurat kanggo nglindhungi warga. Umume kasus, iki kasep, sanajan rampung sajrone sedina utawa rong dina, utawa nalika ngenteni ngerti galur anyar.

Presiden WTN Dr. Peter Tarlow ngandika:

"Kita kudu sinau saka kahanan iki. Ora ana wektu kanggo gupuh, kita kudu nggunakake otak, lan nggawa industri, kesehatan lan pamrentah ing kaca sing padha.

Pendekatan iki mbutuhake gaweyan gedhe ing kabeh bagean. Negara-negara, kalebu Arab Saudi, wis dadi pimpinan ing Pariwisata Word lan nyelehake dhuwit ing mburi ide sing apik.

Saiki iki wektu kanggo nandur modal kanggo ngetrapake sistem, supaya kasedhiya ing endi wae ing saindenging jagad.

Iki perlu, supaya kita kabeh dilindhungi, lan njamin lelungan lan pariwisata bisa makmur sanajan ana ancaman kesehatan anyar sing ana gandhengane karo COVID.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar