negara | wilayah Warta Pamrentah News Pariwisata Uruguay

Kepiye Pariwisata ing Amerika selaras?

unwto logo
Organisasi Pariwisata Dunia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sajrone rong dina, Menteri Pariwisata lan wakil tingkat dhuwur liyane, kalebu pimpinan sektor swasta lan delegasi saka organisasi internasional mriksa. UNWTO's Kepemimpinan sektor liwat taun kepungkur, karo laporan Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili fokus ing tren pariwisata internasional tombol lan prioritas tombol Organisasi kanggo wilayah, kalebu karya watara pendidikan lan investasi.

The Komisi Daerah diresmikake dening Presiden Uruguay, Luis Lacalle Pou, sing gabung karo Menteri Pariwisata lan dadi tuan rumah rapat kasebut, Tabaré Viera, lan Menteri Hubungan Luar Negeri, Francisco Bustillo. Patemon kasebut mung rong minggu sawisé Uruguay dadi tuan rumah konferensi UNESCO global, nggambarake prasetya negara kanggo kerjasama multilateral lan dhukungan kanggo misi lan nilai-nilai Perserikatan Bangsa-Bangsa, ing antarane pariwisata kanggo pembangunan minangka kunci.

Presiden Lacelle nampani UNWTO Kepemimpinan, nyatakake yen pariwisata tetep dadi bagean penting saka kabijakan ekonomi negara Uruguay, lan rapat Komisi "negesake pentinge kabeh wong sing kerja kanggo reactivation pariwisata", ing Uruguay lan ing wilayah sing luwih akeh.

UNWTO Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili ujar: "Pariwisata wis kabukten potensial kanggo menehi inspirasi kanggo owah-owahan lan nyurung pertumbuhan ing saindenging Amerika lan UNWTONegara-negara Anggota ing wilayah kasebut nuduhake cara maju kanggo mbangun sektor pariwisata sing bisa digunakake kanggo kabeh wong, kanthi kelestarian lan inklusivitas ing jantung.

Kajawi Rapat Komisi, loro ketemu ing pribadi kanggo luwih deepen kemitraan wis kuwat antarane UNWTO lan Uruguay, sekutu utama ing wilayah kasebut lan promotor pariwisata kanggo pembangunan ing saindenging Amerika, kalebu liwat platform lan organisasi multilateral tingkat dhuwur.

Menteri Tabaré Viera negesake komitmen Uruguay kanggo miwiti maneh pariwisata, ngelingake para peserta manawa kumpul pariwisata utama pertama ing Uruguay wiwit wiwitan pandemi, ngirim pesen sing jelas ngluwihi wilayah kasebut. Menteri uga ngumumake yen Uruguay bakal netepi UNWTO Kode Internasional kanggo Perlindhungan Turis, lan dadi salah siji negara pisanan ing donya kanggo njupuk langkah tenan kanggo mulihake kapercayan ing lelungan internasional, luwih nandheske prasetya Uruguay kanggo pariwisata lan kanggo njaga turis aman lan dilindhungi.

Ngowahi tantangan dadi kesempatan

UNWTO Anggota ngatasi tantangan utama sing diadhepi pariwisata saiki lan kesempatan kanggo pulih lan tuwuh. Debat ing antarane negara anggota kasebut dilengkapi karo intervensi khusus, kalebu presentasi Hub Promosi Pariwisata kanggo Amerika Latin, Menara Latina, ing New York City, lan dening Bank Pembangunan Amerika Latin (CAF).

CAF, investor anjog ing infrastruktur saindhenging wilayah, ono pisanan a UNWTO governing body, maju kemitraan mentas-diadegaké antarane Bank lan UNWTO. Saliyane iki, diskusi kabijakan babagan "Nyepetake Pemulihan lan Mbangun Ketahanan", entuk manfaat saka wawasan para pimpinan saka saindenging wilayah,  

Nggawe kapercayan

Ing kerangka Komisi Regional, Anggota ketemu kanggo seminar babagan UNWTO Kode Internasional kanggo Perlindhungan Turis. Kode hukum landmark, dirancang kanggo nawakake turis luwih proteksi lan nambah kapercayan ing lelungan internasional, diadopsi dening Anggota ing UNWTO Majelis Umum ing 2021. Loro negara ing Amerika, Ekuador lan Paraguay wis nggawe langkah-langkah kanggo nggabungake menyang undang-undang nasional, dene Uruguay bakal miwiti proses sing cocog. UNWTOPakar hukum nyedhiyakake nganyari babagan implementasine lan cara kerja Kode kasebut, kanthi fokus kanggo ngatasi kesenjangan sing ana ing panyedhiya pitulungan kanggo turis sing kejiret ing kahanan darurat, nggambar saka pelajaran pandemi.

Langkah sabanjure

Ing sisih pinggir rapat Komisi Daerah, Sekretaris Jenderal Pololikashvili ketemu karo Menteri Pariwisata Brasil, Carlos Brito, lan banjur kanthi kapisah karo Menteri Pariwisata saka Guatemala, Ms. Anayansy Rodríguez, kanggo ngrembug babagan sektor pariwisata negarane lan kesempatan kanggo bisa luwih cedhak karo UNWTO ing fase pemulihan pasca-pandemi.  
Kanggo nyimpulake, Negara Anggota milih kanggo nganakake rapat kaping 68 ing UNWTO Komisi Regional kanggo Amerika ing Ekuador ing separo pisanan 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar