Airlines Airport Asosiasi aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Health Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

IATA: Kemajuan ing mbukak maneh donya kanggo lelungan

IATA: Kemajuan ing mbukak maneh donya kanggo lelungan
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA
ditulis dening Harry Johnson

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) nampani momentum sing saya tambah kanggo mbukak maneh tapel wates lan istirahat larangan lelungan, amarga COVID-19 pindhah menyang fase endemik. 

Survei IATA babagan watesan lelungan kanggo 50 pasar perjalanan udara paling dhuwur ing donya (sing kalebu 88% saka panjaluk internasional ing taun 2019 sing diukur saka kilometer penumpang revenue) nuduhake akses sing kasedhiya kanggo wisatawan sing wis divaksinasi:

  • 25 pasar sing makili 38% saka permintaan internasional 2019 mbukak kanggo lelungan sing divaksinasi tanpa langkah karantina utawa syarat tes-munggah saka 18 pasar (28% saka permintaan internasional 2019) ing pertengahan Februari.
  • 38 pasar sing makili 65% saka permintaan internasional 2019 mbukak kanggo wong sing wis divaksinasi tanpa syarat karantina - saka 28 pasar (50% saka permintaan internasional 2019) ing pertengahan Februari.

Baleni survey penumpang dening IATA sajrone pandemi wis nuduhake manawa tes lan utamane karantina minangka alangan utama kanggo lelungan.

Variasi regional ing tingkat keterbukaan ing antarane pasar banget.​​​​

Wilayah# pasar ing ndhuwur 50# pasar mbukak kanggo wong sing wis divaksinasi tanpa syarat karantina
Asia Pacific166
Amérika99
Eropah2018
Timur tengah 33
Afrika22

Lelungan ing Asia tetep akeh dikompromi dening watesan COVID. Nalika lalu lintas internasional Amerika Utara lan Eropa mundhak dadi -42% saka puncak 2019 taun kepungkur, lalu lintas ing Asia Pasifik tetep -88%. Malah ing wilayah iki, ana sawetara kemajuan, India lan Malaysia ing antarane negara-negara sing bubar ngumumake istirahat larangan. 

Pengurangan langkah kasebut nggambarake konsensus sing tuwuh manawa larangan lelungan kayata penutupan tapel wates lan karantina ora bisa ngontrol panyebaran COVID-19. Laporan anyar dening OXERA lan Edge Health, ndeleng panyebaran varian Omicron ing Eropa, nyimpulake manawa larangan lelungan mung bisa nundha puncak gelombang sawetara dina. 

"Donya umume mbukak kanggo lelungan. Nalika kekebalan populasi saya mundhak, luwih akeh pamrentah sing ngatur COVID-19 liwat pengawasan, kaya sing ditindakake kanggo virus endemik liyane. Iku warta apik kanggo akeh tujuan sing bakal nampa dorongan ekonomi sing dibutuhake saka mangsa lelungan Paskah lan Musim Panas Lor sing bakal teka. Asia iku outlier. Muga-muga relaksasi anyar kalebu Australia, Bangladesh, Selandia Baru, Pakistan, lan Filipina bakal mbukak dalan kanggo mulihake kabebasan lelungan sing luwih disenengi ing wilayah liyane, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...