Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah EU News wong Mbangun maneh Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

IATA: Taun lintang kanggo kargo udara ing 2021

IATA: Taun lintang kanggo kargo udara ing 2021
IATA: Taun lintang kanggo kargo udara ing 2021
ditulis dening Harry Johnson

Amarga kekurangan tenaga kerja lan kapasitas panyimpenan tetep, pamrentah kudu tetep fokus ing alangan rantai pasokan kanggo nglindhungi pemulihan ekonomi.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) dirilis data kanggo pasar kargo udara global nuduhake yen dikarepake full-taun kanggo kargo udhara mundhak 6.9% ing 2021, dibandhingake karo 2019 (tingkat pra-covid) lan 18.7% dibandhingake 2020 sawise kinerja sing kuat ing Desember 2021. Iki minangka paningkatan paling gedhe nomer loro ing permintaan taun-taun wiwit IATA wiwit ngawasi kinerja kargo ing 1990 (konco 2010% gain 20.6 kang), outpacing munggah 9.8% ing perdagangan barang global dening 8.9 persentasi poin.

  • Panjaluk global ing 2021, diukur ing kargo ton-kilometer (CTK), mundhak 6.9% dibandhingake karo 2019 (7.4% kanggo operasi internasional). 
  • Kapasitas ing 2021, diukur ing kasedhiya kargo ton-kilometer (ACTKs), ana 10.9% ing ngisor 2019 (12.8% kanggo operasi internasional). Kapasitas tetep diwatesi karo bottlenecks ing hub utama. 
  • Dandan dituduhake ing Desember; Panjaluk global ana 8.9% ing ndhuwur tingkat 2019 (9.4% kanggo operasi internasional). Iki minangka dandan sing signifikan saka kenaikan 3.9% ing Nopember lan kinerja paling apik wiwit April 2021 (11.4%). Kapasitas global ana 4.7% ing ngisor tingkat 2019 (‑6.5% kanggo operasi internasional). 
  • Kurangé kapasitas sing kasedhiya nyumbang kanggo nambah asil lan bathi, nyediakake dhukungan kanggo maskapai lan sawetara layanan penumpang jarak adoh nalika ambruk bathi penumpang. Ing Desember 2021, tarif meh 150% ing ndhuwur level 2019. 
  • Kahanan ekonomi terus ndhukung pertumbuhan kargo udara.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...