Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Curacao Warta cepet

Ibukutha Kuliner Anyar Miturut World Food Travel Association

Asosiasi Perjalanan Pangan Dunia (WFTA) wis menehi sertifikasi Bonaire minangka Ibukutha Kuliner. Liwat program iki, WFTA, organisasi nirlaba sing diakoni minangka panguwasa utama ing pariwisata panganan lan omben-omben ing donya, mriksa tujuan-tujuan adhedhasar skor ing limang kritéria kuliner: budaya, strategi, promosi, komunitas lan kelestarian. Program kasebut diluncurake kanggo menehi kapercayan para pecinta panganan kanggo lelungan menyang tujuan panganan lan omben-omben sing anyar lan ora dikarepke kanthi menehi penilaian, sertifikasi, lan promosi papan sing nampilake gastronomi lan budaya kuliner sing unik kanggo pengunjung. Kanthi kurban panedhaan wiwit saka meja koki nganti truk pangan, Bonaire minangka tujuan nomer loro sing diajeni minangka Ibukutha Kuliner.

"Aku seneng maca aplikasi Bonaire amarga mbukak budaya kuliner sing sugih sing ora dingerteni sadurunge," ujare Erik Wolf, Direktur Eksekutif lan Pendiri WFTA. "Saiki jagad liyane bakal mulai ngrungokake luwih akeh babagan produk lan pengalaman panganan lan omben-omben sing luar biasa sing ditawakake tujuan iki."

Kolaborasi antarane sektor publik lan swasta ing pulo kasebut, bebarengan karo dhukungan saka Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA), dadi penting kanggo nggayuh proses sertifikasi Modal Kuliner iki. 

Miles BM Mercera, CEO Tourism Corporation Bonaire, seneng karo kabar positif: "Sertifikat iki minangka dorongan gedhe kanggo Bonaire lan kabeh profesional sing kerja keras sing wis nggawe macem-macem budaya kuliner pulo cilik kita ing peta ing taun-taun pungkasan," ujare. ngandika. "Iki uga minangka langkah penting ing visi umume kanggo ngembangake lan ningkatake pemandangan gastronomi kita bebarengan karo pengalaman pulo liyane sing ngluwihi nyilem sing luar biasa sing wis dikenal."

TENTANG MODAL KULINER  PROGRAM

Kuliner Capitals minangka program sertifikasi lan pangembangan tujuan kuliner. Iki diwenehake dening WFTA, panguwasa utama ing donya babagan pariwisata panganan lan minuman. Ibukutha Kuliner diluncurake ing pertengahan 2021 kanggo mbantu tujuan kuliner sing kurang dikenal kanthi ekonomi pulih saka pandemi. Program unik iki saiki entuk momentum, amarga luwih akeh tujuan kuliner ing saindenging jagad dadi ngerti.

TENTANG ASSOCIATION TRAVEL PANGAN WORLD  (WFTA)

WFTA minangka organisasi nirlaba sing diadegake ing 2001 dening Erik Wolf, Direktur Eksekutif saiki. Diakoni minangka panguwasa utama ing donya babagan pariwisata panganan lan minuman (alias wisata kuliner lan wisata gastronomi). Misi WFTA yaiku kanggo nglestarekake lan ningkatake budaya kuliner liwat perhotelan lan pariwisata. Saben taun, organisasi kasebut nyedhiyakake program lan layanan profesional kanggo 200,000 profesional ing 150+ negara. Karya lan program Asosiasi didadekake siji karo enem area praktik utama sing kalebu Budaya Kuliner; Kelestarian; Anggur & Wedang; Agriculture & deso; Kesehatan & Kesehatan; lan Teknologi.

Babagan BONAIRE

Destinasi Biru pisanan ing donya, diubengi dening pesisir sing misuwur kanggo nyilem scuba sing ora ana tandhingane uga sinar matahari ing saindhenging taun, Pulo Bonaire Karibia Walanda minangka pantai sing nyenengake kanthi sejarah lan budaya sing warni kaya arsitektur lan iwak tropis. Sadurungé diakoni minangka swarga penyelam, fokus anyar Bonaire kanggo ngrayakake segara sing murni, alam sing akeh banget, lan warisan sing sugih, wis mbantu ngembangake tujuan kasebut dadi salah sawijining kemewahan, budaya, lan petualangan. Saiki dadi papan kuliner sing berkembang, wong sing kaya bakat bintang Michelin wis nyedhiyakake sawetara pilihan anyar sing apik kanggo para penggemar panganan ing pulo kasebut, dene akomodasi sing dhuwur saka vila mewah nganti hotel butik ing pinggir pantai, narik macem-macem lelungan sing canggih saka sak ndonya. Sanctuaries kewan Bonaire, Taman Nasional lan mujur nengen menarik, kiro-kiro saka garis pantai warata uyah kanggo kaktus-kapenuhan ing ara-ara samun, iku kudu ngunjungi kanggo penyayang alam. Abounding karo aktivitas outdoor kayata kayaking, caving lan layang-layang surfing, pulo uga dadi hotspot kanggo ngulandara seekers siap kanggo njelajah. Minangka regenerasi terumbu karang sing nggumunake, nyakup komitmen kanggo nggunakake sumber daya segara kanthi lestari lan ngupayakake pembangunan sosial lan ekonomi kanthi ati-ati, posisi Bonaire minangka salah sawijining pulo paling ramah lingkungan ing Karibia.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...