Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

negara | wilayah Hak-hak manungsa Mexico News Ukraine USA

Iki dudu Cara Amerika

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Napa pengungsi Ukrainia kudu mabur menyang Meksiko, lan tetep ing papan perlindungan ing tapel wates AS kanggo nglamar aylumn?

Amerika Serikat wis mimpin perang nglawan invasi Rusia ing Ukraina kanthi ngluncurake sanksi paling gedhe marang Rusia. Kabeh media utama lan ora dadi utama ing Amerika Serikat nglaporake babagan rasa sakit sing ditindakake marang wong Ukraina. Ing sisih liya, Amerika Serikat dadi negara sing paling ora ditrima kanggo para pengungsi saka Ukraina. Scream.travel saiki ngomong metu.

Invasi brutal wis nggawe mayuta-yuta wong Ukrainia sing ora duwe omah kanggo mlayu saka negara kasebut kanthi aman. Negara-negara cilik sing duwe sawetara sumber daya kaya Moldova wis mbukak wates lan ati kanggo wong Ukraina.

Ing endi Amerika Serikat nalika nampa pengungsi Ukrainia? Presiden Biden sijine kuota 100.000 wong, nanging iku mokal kanggo warga Ukraina tanpa visa US bener kanggo njaluk ing pesawat langsung saka Eropah kanggo US Visa ora diproses ing Ukraina, lan ing konsulat Eropah liyane. Perlu sawetara wulan sadurunge janjian wawancara sing dibutuhake kanggo pelamar bisa diwenehake.

Miturut panguwasa Meksiko, kira-kira 1700 wong Ukraina sing duwe pranala menyang Amerika Serikat menyang Meksiko ngliwati penerbangan langsung menyang Amerika Serikat.

Dheweke teka biasane ing Mexico City utawa ing kutha resort Cancun. Ukrainians ora perlu visa kanggo Meksiko.

Pager Perbatasan Meksiko AS ing Tijuana karo Pengungsi Ukrainia nunggu

Saiki, sampeyan nemokake luwih saka 400 wong Ukraina ing pusat olahraga ing Tijuana, Meksiko, cedhak pelabuhan internasional, sing nyambungake Tijuana karo California. Dheweke gumantung saka kontrol Bea Cukai lan Border AS sing ngidini dheweke mlebu ing Amerika Serikat kanggo wawancara asylum.

Tambah ing Ukrainians ing Tijuana teka minangka pejabat AS sing ramping munggah efforts kanggo proses migran lan asylum seekers, preduli saka warga negara, ing kupeng samesthine Tambah ing rawuh ing Amerika Serikat. Peningkatan kasebut diarepake sawise panguwasa AS bakal ngangkat kabijakan jaman pandemi sing kanthi efektif nutup suaka ing tapel wates.

Kantor pusat AS World Tourism Network, Pangadeg saka njerit.travel kampanye iki urging panguwasa US kanggo ngidini pengungsi Ukraina menyang Amerika Serikat tanpa visa lan ing penerbangan langsung saka Eropah. Ketua Juergen Steinmetz ujar: "Minangka wong Amerika, aku rumangsa isin babagan standar ganda iki dening negara kita kanggo meksa wong-wong sing mung mlayu saka negarane lan pengin golek suaka ing kene kanggo nyelinep menyang Amerika Serikat liwat Meksiko. Wong Amerika kudu ngadeg lan ngomong. Kita bakal "njerit" saka mburi kanggo mungkasi kahanan iki.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...