Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Warta Pamrentah Investment News tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Apa C919 anyar China dadi ancaman kanggo Boeing lan Airbus?

Apa C919 anyar China dadi ancaman kanggo Boeing lan Airbus?
Apa C919 anyar China dadi ancaman kanggo Boeing lan Airbus?
ditulis dening Harry Johnson

Nalika pesawat dirakit ing China, C919 gumantung ing bagean sing dirancang lan diprodhuksi Barat, kayata kontrol penerbangan lan mesin jet.

Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) milik negara ngumumake yen enem jet uji C919 wis kasil ngrampungake uji coba penerbangan lan pesawat awak sempit anyar saiki wis siyap entuk sertifikat penerbangan saka Administrasi Penerbangan Sipil negara kasebut.

China ngluncurake program pesawat penumpang komersial pisanan sing dirancang ing njero ing taun 2008, nanging ngadhepi banjir kemunduran peraturan lan teknis, kalebu kontrol ekspor AS. Nalika pesawat dirakit ing China, C919 gumantung ing bagean sing dirancang lan diprodhuksi Barat, kayata kontrol penerbangan lan mesin jet.

Produsen negara China miwiti produksi C919 ing 2011, prototipe pisanan wis siyap ing 2015 lan saiki pesawat wis cedhak karo sertifikasi penerbangan resmi sing perlu kanggo operasi komersial.

C919 pisanan samesthine bakal dikirim menyang China Eastern Airlines sing diduweni negara ing wulan Agustus. Maskapai kasebut nggawe pesenan limang jet C919 ing Maret 2021.

China ngrancang C919 kanggo saingan karo Eropa Airbus 320neo lan Amérika-digawe Boeing 737 MAX jet penumpang. Nanging, usaha iki bisa uga angel banget kanggo pesawat buatan China sing anyar, amarga Airbus nduweni kehadiran sing kuwat banget ing China (142 pesawat komersial Airbus dikirim menyang perusahaan China ing taun 2021 wae), lan Boeing 737 MAX dibebasake kanggo operasi ing negara maneh sadurungé ing 2022 sawise rong kacilakan fatal grounded pesawat ing 2019. Paling 100 MAX jet samesthine bakal dikirim menyang maskapai China taun iki.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) iku sawijining pabrikan aerospace milik negara China sing diadegaké ing 11 Mei 2008 ing Shanghai. Kantor pusat ana ing Pudong, Shanghai. Perusahaan iki duwe modal kadhaptar RMB 19 milyar (US $ 2.7 milyar ing Mei 2008). Perusahaan kasebut minangka desainer lan konstruktor pesawat penumpang gedhe kanthi kapasitas luwih saka 150 penumpang.

Airbus SE minangka perusahaan aerospace multinasional Eropa. Airbus ngrancang, nggawe lan adol produk aerospace sipil lan militer ing saindenging jagad lan nggawe pesawat ing Eropa lan macem-macem negara ing njaba Eropa. Perusahaan iki nduweni telung divisi: Pesawat Komersial (Airbus SAS), Pertahanan lan Angkasa, lan Helikopter, sing nomer telu minangka sing paling gedhe ing industri babagan pendapatan lan pangiriman helikopter turbin. Ing taun 2019, Airbus minangka produsen pesawat paling gedhe ing donya.

Perusahaan Boeing minangka perusahaan multinasional Amerika sing ngrancang, nggawe, lan adol pesawat, rotorcraft, roket, satelit, peralatan telekomunikasi, lan misil ing saindenging jagad. Perusahaan uga nyedhiyakake layanan leasing lan dhukungan produk. Boeing minangka salah sawijining manufaktur aerospace global paling gedhe; iku kontraktor pertahanan paling gedhé katelu ing donya adhedhasar revenue 2020 lan eksportir paling gedhe ing Amerika Serikat dening nilai dolar.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...