Kabar Kawat

Dampak nikotin vaping pemuda ing kesehatan mental

ditulis dening editor

Truth Initiative, organisasi ing mburi kampanye pendhidhikan umum, vaping lan nikotin pemuda truth® sing efektif banget, nglumpukake para mudha saka saindenging negara ing Washington, DC dina iki kanggo Momen Tindakan kanggo Kesehatan Mental. Acara kasebut, sing ditindakake ing National Mall, bakal menehi perhatian marang pengaruh nikotin ing kesehatan mental para pemuda lan nuntut para pembuat keputusan nyatakake masalah kesehatan mental.

Moment of Action minangka bagéan saka kampanye paling anyar sing bener, Breath of Stress Air, sing nggawe fantasi yen nikotin vaping minangka pereda stres lan nyebutake industri rokok kanggo promosi rokok elektronik lan vaping minangka cara kanggo ngatasi stres. Nyatane, vaping nikotin bisa nambah tingkat stres lan nambah rasa kuatir lan depresi.

Minangka bagéan saka Momen Aksi, aktivis enom - kalebu mantan pangguna e-rokok - bakal njupuk ambegan langsung simbolis kanggo nelpon manungsa waé kanggo impact sing nggunakake nikotin ing kesehatan mental muda. Nganti Moment of Action, atusan ewu wong enom nuduhake dhukungan kanggo upaya kasebut kanthi "njupuk ambegan" ing thetruth.com/mentalhealth2022. Nalika ing Washington, DC, wong enom uga ketemu karo Anggota Kongres, anggota Administrasi Biden lan Laksamana Rachel Levine, Asisten Sekretaris Kesehatan ing Departemen Kesehatan lan Layanan Manungsa. Dheweke bakal nambah diskusi babagan vaping lan kesehatan mental lan njaluk supaya diumumake minangka krisis kesehatan masarakat. Minangka momentum mbangun, wong enom ing negara bisa ngirim SMS "AKSI" menyang 88709 kanggo melu.

Momen Tindakan kasebut sawise menehi saran sing ditanggepi dening Ahli Bedah Umum AS Vivek Murthy babagan kahanan kesehatan mental ing kalangan wong enom, sing diarani kesehatan mental remaja minangka "krisis kesehatan masyarakat sing penting." Ing wektu sing padha, Survei Tembakau Remaja Nasional 2021 paling anyar nuduhake manawa vape pemuda tetep ing tingkat epidemi kanthi luwih saka rong yuta siswa sekolah menengah lan sekolah menengah nggunakake rokok elektronik. Krisis tabrakan iki utamane ngganggu amarga kasunyatane yen nikotin bisa nambah gejala kuatir lan depresi saliyane risiko kesehatan fisik sing ana gandhengane karo panggunaane.

Acara Moment of Action for Mental Health ing Washington, DC bakal nampilake luwih saka rolas aktivis enom kalebu mantan vaper lan non-vaper saka Alabama, Alaska, Mississippi, New Hampshire, Tennessee lan negara liya sing ngarahake upaya pendidikan lan kesadaran babagan bebaya vaping nikotin ing kalangan pemuda ing komunitase.

"Minangka mantan vaper sing wis ditangani karo repercussions kesehatan mental digedhekake dening nikotin, Aku hasrat babagan nuduhake pengalaman ing pangarep-arep bisa ngganti views ing vaping lan bantuan liyane looking kanggo mandhek," ngandika Sam, umur 20. "Aku bungah. kanggo gabung ing Momen Aksi lan ngarep-arep bakal menehi inspirasi kanggo wong liya kanggo sinau luwih lengkap babagan hubungan antara nikotin lan kesehatan mental.

"Saiki luwih penting tinimbang saiki, iki minangka wektu sing penting kanggo ngerteni kepiye nikotin mengaruhi kesehatan mental generasiku," ujare Brooklyn, umur 22 taun.

kampanye sing wis kabukten efektif

The Moment of Action for Mental Health nerusake kampanye Breath of Stress Air paling anyar sing mbantah pemasaran e-rokok minangka obat stres. Iki nyebutake industri rokok amarga adol vaping minangka cara kanggo ngatasi stres, utamane nalika pandemi COVID-19. Survei Truth Initiative nemokake manawa 93% pangguna rokok elektronik ujar manawa vaping nggawe dheweke luwih stres, depresi, utawa kuwatir, dene 90% wong sing mandheg ujar manawa dheweke kurang stres, kuwatir, utawa depresi.

Kampanye Breath of Stress Air dibangun ing upaya bebener sing luwih gedhe - Iku Messing with Our Heads: Depression Stick - sing pisanan mbabarake hubungane antarane vaping nikotin lan kesehatan mental remaja. Iku ngupaya kanggo de-normalize vaping muda dening debunking mitos sing vaping nikotin bisa bantuan nyuda kaku, lan normale metu liwat free lan pisanan-of-sawijining-jinis metu program pesen teks vaping, Iki Quitting saka bebener.

Sumber daya kanggo mbantu wong sing pengin mandheg

Nyambungake wong enom karo sumber daya minangka komponen kunci kampanye bebener. Iki Quitting from truth minangka pesen teks pisanan sing metu saka program vaping sing mbantu luwih saka 440,000 wong enom ing perjalanan kanggo mandheg. Program iki gratis lan anonim. Wong enom bisa ndhaptar kanthi sms "DITCHVAPE" menyang 88709 kanggo njaluk bantuan. Uji coba klinis kanthi acak nemokake manawa This is Quitting nambah tingkat mandheg ing antarane wong diwasa enom umur 18-24 kanthi meh 40% dibandhingake karo klompok kontrol.

Latihan napas wis kabukten bisa mbantu ngidam nikotin sing nyebabake stres lan kuatir. Mulane, bebener wis ngluncurake kemitraan karo Breathwrk liwat This is Quitting. Pangguna program bisa ngakses keanggotaan gratis nem wulan menyang Breathwrk Pro kalebu akses menyang ambegan khusus kanggo mbantu lelungan kanthi ngirim tulisan "BREATHE" menyang 88709.

Kanggo bantuan babagan mandheg ngrokok utawa sinau luwih lengkap babagan hubungane antarane nikotin vaping lan kesehatan mental, remaja lan wong diwasa bisa ngunjungi thetruth.com kanggo sumber daya gratis.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar