Ngapikake Urip Pasien Medicare kanthi Penyakit Ginjal Saiki

ditulis dening editor

Program tujuane kanggo alon kemajuan penyakit ginjel lan nambah akses kanggo dialisis ngarep lan transplantasi ginjel.

Print Friendly, PDF & Email

DaVita Integrated Kidney Care (DaVita IKC)—bebarengan karo meh 1,000 dokter ginjel, panyedhiya transplantasi, panyedhiya hospice lan praktisi perawatan lanjut—dina iki ngumumake ngluncurake 11 program perawatan adhedhasar nilai ing AS, sing samesthine bakal tekan 25,000 ginjel. pasien. Tujuan saka program kasebut yaiku mbantu alon-alon ngembangake penyakit ginjel kronis (CKD) lan mbantu luwih akeh pasien gagal ginjel ngakses transplantasi ginjel lan dialisis ing omah.     

Program-program kasebut minangka bagean saka model Pilihan Perawatan Ginjel (KCC) sukarela saka pemerintah-demonstrasi perawatan adhedhasar nilai sing diwiwiti tanggal 1 Januari 2022, lan bakal ditindakake sajrone limang taun kinerja. DaVita IKC lan mitra-mitrane melu ing opsi Comprehensive Kidney Care Contracting (CKCC) ing KCC.

Kaya demonstrasi perawatan adhedhasar nilai sing kepungkur, CKCC ngidini pusat dialisis, nefrologi lan panyedhiya perawatan kesehatan liyane mbentuk organisasi perawatan tanggung jawab sing fokus ing ginjel kanggo ngatur perawatan pasien Medicare. Apa ndadekake demo CKCC unik iku ngedongkrak insentif financial kanggo ngatur care kanggo patients Medicare karo orane tumrap sekolah CKD 4 lan 5, kanggo wektu tundha wiwitan dialisis lan incentivize transplantasi ginjel.

CKD mengaruhi kira-kira 1 saka 7 (37 yuta) wong diwasa AS. Sayange, akeh wong sing duwe CKD ora ngerti yen fungsi ginjel saya mudhun. Saiki, kira-kira 50% wong sing didiagnosis gagal ginjel "kacilakan" menyang dialisis - miwiti perawatan tanpa peringatan ing kahanan darurat.[2] Kacilakan ora mung nyebabake stres fisik lan emosional kanggo pasien, nanging uga biaya, rata-rata, tambahan $53,000 saben pasien ing taun pisanan perawatan dialisis.

Liyane, program perawatan adhedhasar nilai padha wis makarya utamané uga ing dhuwur-kabutuhan, populasi sabar biaya dhuwur, kayata sing karo CKD lan penyakit ginjel tataran pungkasan (ESKD). Program kasebut nguatake pasien, dokter lan tim perawatan kanggo nundha kemajuan CKD kanthi ngatur faktor risiko kaya diabetes lan hipertensi - loro panyebab utama ESKD.

Kanggo pasien ing program CKCC, DaVita IKC lan mitrane fokus ing koordinasi sing luwih apik kanggo ngoordinasi kabutuhan perawatan ginjel lan non-ginjel, uga nambah intervensi kanggo njaga kesehatan lan metu saka rumah sakit. Nyatane, nyuda rawat inap ora mung menehi pasien kasebut luwih akeh wektu ing omah nindakake apa sing ditresnani, nanging uga bisa ngedhunake total biaya perawatan - ciri khas program perawatan adhedhasar nilai sing sukses.

Amarga program kasebut bakal nggayuh macem-macem populasi pasien Medicare ing pirang-pirang geografi kutha, DaVita IKC uga ndeleng kesempatan kanggo terus mbantu ngasilake kesetaraan kesehatan sing luwih gedhe sajrone transplantasi lan perawatan ginjel kanthi luwih akeh.

Kanthi diluncurake program CKCC, DaVita IKC ngarepake luwih saka kaping pindho jumlah pasien sing nampa perawatan ginjel terpadu ing taun kinerja pisanan. Saliyane akeh program perawatan adhedhasar nilai kanthi rencana kesehatan ing saindenging AS, iki mbantu nggayuh tujuan DaVita IKC kanggo menehi mupangat perawatan ginjel terpadu kanggo kabeh pasien.

Partisipasi DaVita ing program perawatan adhedhasar nilai nandheske komitmen sakabèhé kanggo nyawiji lan aktif nambah pengalaman lan perawatan ing saben tataran lan nyetel ing lelampahan perawatan ginjel pasien. Saiki, DaVita ngatur pasien saka CKD nganti ESKD liwat transplantasi, lan ora preduli manawa pasien dialisis ing omah, ing rumah sakit utawa ing salah sawijining pusat rawat jalan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar