Penerbangan Sipil India Nggawe Pergeseran Paradigma menyang e-Governance

India Civil Aviation ngluncurake e-platform
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Menteri Penerbangan Sipil India Shri Jyotiraditya Scindia ngluncurake eGCA - platform e-Governance ing Direktorat Jenderal Penerbangan Sipil (DGCA).

Print Friendly, PDF & Email
  1. Proyek kasebut ngarahake otomatisasi proses lan fungsi DGCA.
  2. Menteri Kesatuan Penerbangan Sipil ujar manawa proyek kasebut nuduhake owah-owahan paradigma saka regulasi sing mbatesi dadi kolaborasi sing konstruktif.
  3. Layanan sing diwenehake kanggo macem-macem pemangku kepentingan DGCA kayata pilot, pangopènan pesawat, lan sapiturute bakal kasedhiya online ing eGCA.

Ing dina sing India ngrayakake "Azadi Ka Amrit Mahotsav" kanggo mengeti 75 taun Kamardikan, Shri Jyotiraditya M. Scindia, Uni Minster of Civil Aviation, dina iki khusus eGCA, platform e-governance ing Direktorat Jenderal Penerbangan Sipil (DGCA) marang bangsa. Ing kesempatan iki, Sekretaris Penerbangan Sipil Shri Rajiv Bansal, Direktur Jenderal Penerbangan Sipil Shri Arun Kumar, lan anggota industri penerbangan sipil sing misuwur.

Ing acara kasebut, Shri Scindia ujar manawa nggunakake visi Perdana Menteri Digital India, DGCA wis ngetrapake platform e-governance eGCA. Proyèk iki ditujokaké kanggo otomatisasi pangolahan lan fungsi DGCA, kanthi 99 layanan sing nyakup babagan 70% karya DGCA sing dileksanakake ing fase wiwitan, lan 198 layanan sing bakal dilindhungi ing fase liyane. Dheweke ujar manawa platform jendhela Tunggal iki bakal nggawa owah-owahan monumental- ngilangake inefisiensi operasional, nyuda interaksi pribadi, nambah laporan peraturan, nambah transparansi lan nambah produktivitas.

Dheweke muji DGCA amarga nindakake owah-owahan paradigma saka regulasi mbatesi menyang kolaborasi sing konstruktif. Menteri ujar manawa kita wis miwiti, lelungan durung rampung, lan bakal ana review kanggo mangerteni carane para pelanggan entuk manfaat saka transformasi iki, lan apa maneh sing kudu ditindakake. Shri Scindia ujar manawa kita minangka pamrentah sing responsif, sing, ing pimpinan Shri Narendra Modi, ngowahi kahanan pandemik dadi kesempatan.

Proyek kasebut bakal nyedhiyakake basis sing kuat kanggo infrastruktur IT lan kerangka pangiriman layanan. E-platform nyedhiyakake solusi end-to-end kalebu macem-macem aplikasi piranti lunak, konektivitas karo kabeh kantor regional, "portal" kanggo panyebaran informasi lan nyedhiyakake pangiriman layanan online lan cepet ing lingkungan sing aman. Proyek kasebut bakal ningkatake efisiensi macem-macem layanan sing diwenehake dening DGCA lan bakal njamin transparansi lan akuntabilitas ing kabeh fungsi DGCA. Proyek kasebut wis dileksanakake karo TCS minangka Penyedia Layanan lan PWC minangka Konsultan Manajemen Proyek.

Sajrone peluncuran kasebut, Menteri Penerbangan Sipil Uni uga ngumumake studi kasus, "DGCA njupuk penerbangan digital," sing njupuk perjalanan DGCA liwat implementasi eGCA. Tantangan sing diadhepi DGCA lan langkah-langkah sing ditindakake kanggo ngatasi iki liwat platform eGCA wis digabung ing studi kasus iki.

Layanan sing disedhiyakake kanggo macem-macem pemangku kepentingan DGCA kayata Pilot, Insinyur Pangopènan Pesawat, Pengontrol Lalu Lintas Udara, Operator Udara, Operator Bandara, Organisasi Pelatihan Terbang, organisasi Maintenance lan Desain, lsp, saiki kasedhiya ing eGCA online. Para pelamar saiki bakal bisa nglamar macem-macem layanan lan ngunggah dokumen kanthi online. Aplikasi kasebut bakal diproses dening Pejabat DGCA, lan persetujuan lan lisensi bakal diterbitake online. Aplikasi seluler uga wis diluncurake kanggo Pilot lan Insinyur Perawatan Pesawat kanggo ndeleng profil lan nganyari data nalika lelungan.

Inisiatif eGCA minangka tonggak sejarah ing perjalanan transformasi digital DGCA lan bakal nambah pengalaman para pemangku kepentingan. Kanggo DGCA, iki minangka langkah menyang arah "gampang nglakoni usaha.” Transformasi digital iki bakal nambah nilai sing signifikan kanggo kerangka peraturan safety DGCA.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar