Warta cepet

India bakal dadi tujuan pelayaran sing apik banget

Pariwisata Cruise iku salah siji saka komponen paling sregep lan cepet-akeh saka industri luang, ngandika Menteri Serikat Pak Sarbananda Sonowal.

Panjenenganipun ngandika ing 1st Incredible India International Cruise Conference 2022 diatur dening Otoritas Pelabuhan Mumbai miturut Kementerian Pelabuhan, Pelayaran lan Saluran Air, Pamrentah India, lan Federasi Kamar Dagang lan Industri India (FICCI).

"Perdana Menteri Shri Narendra Modi menehi prioritas gedhe kanggo sektor pelayaran," ujare, lan nambah, "India bakal dadi tujuan pelayaran sing apik banget. Kanthi partisipasi pemain global, kita bakal ngembangake sektor kasebut lan nyekel pasar sing saya tambah akeh iki.

Menteri uga ngumumake panyiapan panitia penasehat tingkat dhuwur - sing bakal kalebu garis pelayaran internasional minangka anggota - kanggo nulung panitia Apex ing Wisata Pelayaran supaya disengaja lan jangkar langkah-langkah kanggo ningkatake sektor pariwisata pelayaran, utamane kanthi tujuan nambah. telpon cruise ing bandar Indian, ngembangaken infrastruktur, lan nambah kasedhiyan bakat lan jobs. Sekretaris, Pelabuhan lan Pelayaran lan Sekretaris, Pariwisata bebarengan dadi ketua panitia puncak.

Pak Sarbananda Sonowal ujar manawa kanggo ngatasi kekurangan bakat ing sektor kasebut, telung akademi pelatihan pelayaran khusus bakal didegake ing negara bagian Goa, Kerala lan Benggala Kulon. "Visi Maritim India 2030 ngarahake ngasilake luwih saka rong lakh proyek anyar," ujare.

Menteri kasebut meh nggawe watu dhasar Third Chemical Berth ing Pir Pau, Mumbai. Lair bakal duwe kapasitas rong yuta metrik ton saben taun lan ngebaki operator gas banget gedhe lan tanker nganti 72500 tonnage pamindahan. Bakal dilengkapi standar keamanan paling anyar miturut norma OISD.

Kajaba iku, dheweke uga meresmikake Gedung Cahaya Kelshi DGLL ing Maharashtra lan Dhanushya Kodi Light House ing Tamilnadu. 

Pak Shripad Yesso Naik, Menteri Negara Pelabuhan, Pelayaran & Saluran Air & Pamrentah Pariwisata India, ujar manawa industri pelayaran minangka industri sing berkembang ing India amarga garis pantai sing dawa ing negara kasebut. Dheweke ujar manawa gradasi lan modernisasi infrastruktur pelayaran ditindakake ing pelabuhan Mumbai, Goa, Mangalore, Kochi, Chennai lan Vizag.

Menteri kasebut uga nyebutake jaringan saluran banyu daratan sing gedhe, nggawe negara kasebut dadi tujuan sing cocog kanggo pelayaran kali. Salajengipun, menteri njaluk fraternity bisnis pelayaran kanggo nuduhake pangarepan lan saran sajrone konferensi kasebut. "Kita mesthi bakal nggarap takeaways saka diskusi kanggo ngembangake ekosistem pariwisata pelayaran sing kuat ing negara kasebut," ujare.

Ing kalodhangan, Mr. Rajiv Jalota, Ketua, Otoritas Pelabuhan Mumbai lan Otoritas Pelabuhan Mormugao, ngandika ekosistem cruise saiki, kalebu infrastruktur lan lingkungan privasi, cepet-ganti lan bakal cocog standar internasional ing wektu cukup. Dheweke ngajak jalur pelayaran internasional supaya prioritas India ing rencana ekspansi.

"Mangga miwiti nggawe rencana kanggo ekspansi bisnis menyang India", ujare.

Otoritas Pelabuhan Mumbai uga ngrayakake ulang taun kaping 150 ing taun 2022-2023. Panguwasa bakal ngatur seri 365 acara, kalebu olahraga banyu, program budaya, kamp kesadaran, mlaku-mlaku warisan, lan lari maraton kanggo ngrayakake acara penting kasebut.

Otoritas Pelabuhan Mumbai saiki ngarahake transformasi saka pelabuhan kargo dadi pelabuhan pariwisata. Ing babagan iki, terminal pelayaran internasional ultra-modern lagi dibangun, RO Pax lan layanan transportasi taksi banyu wis operasional, lan Pariwisata Pulau Kanhoji Angre bakal dibukak kanggo umum. Kajaba iku, sistem ropeway paling dawa ing saindenging segara bakal nyambungake Mumbai menyang Gua Elephanta.

Dr Sanjeev Ranjan, Sekretaris, Kamentrian Pelabuhan, Pengiriman lan Waterways, Pemerintah India, ngandika Vision 2030 duwe target ambisi. Dheweke uga nyedhiyakake kemungkinan anyar ing sirkuit wisata pelayaran. Pasar pariwisata pelayaran India duweni potensi tuwuh kaping sepuluh sajrone dasawarsa sabanjure, amarga penghasilan sing bisa digunakake. 

"Pariwisata warisan, ayurveda & medis, wisata ziarah lan sirkuit lor-wétan kelakon kanggo nyambungake pelayaran, kali, lan pesisir kabeh," ujare.

Pak Arvind Sawant, Anggota Parlemen, ngandika ana kesempatan ageng kanggo cruise lan operasi komersial. 

Bapak M Mathiventhan, Menteri Pariwisata, Pamrentah Tamil Nadu, ngumumake yen operator tur cruise Cordelia miwiti lelungan pisanan ing 4 Juni Saka Chennai. Kajaba iku, menteri kasebut nyebutake rencana pariwisata ing negara kasebut. 

"Kaping pisanan ing sajarah pariwisata, kita wis nggawe rencana pangembangan tujuan anyar ing ngendi kita njupuk tujuan lan ngembangake", nambah, "kita uga nyetel pedoman kanggo olahraga petualangan lan kabeh kegiatan pariwisata liyane".

Pak Rohan Khaunte, Menteri Pariwisata, Goa, ngandika negara iki nyoba kanggo posisi dhewe minangka negara tech-pariwisata kanthi nyoba kanggo ngedol srengenge, wedhi lan piranti lunak. "Goa duwe kabeh potensi ing pelabuhan, udara, dalan; kita bakal ndeleng luwih akeh dhukungan infrastruktur liwat proyek Sagarmala", ujare.

Bapak GKV Rao, Direktur Jenderal - Pariwisata, Pamrentah India, ujar manawa Kementerian Perkapalan lan Kementerian Pariwisata wis kerja bareng kanggo ngenali lan nggawe rute lan ndeleng manawa SOP ditanggepi.

Pak Dhruv Kotak, Ketua-Pelabuhan lan Pengiriman, Komite FICCI babagan Infrastruktur Transportasi lan Direktur Ngatur, JM Baxi Group, ujar manawa India saiki dijadwalake dadi pasar pelayaran sing paling cepet tuwuh ing limang taun sabanjure ing antarane limang pasar pesiar paling dhuwur ing ngendi wae ing donya.

"Aku mikir jenis infrastruktur sing kita deleng saiki bakal nggawe pengalaman lelungan pancen kelas donya", ujare. 

Pak Adesh Titarmare, Ketua Dy, Otoritas Pelabuhan Mumbai, ngirimake Vote of Thanks.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar