Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality India News Pariwisata News Wire Plancongan

Pariwisata lan Perhotelan India Nuduhake 2021 minangka Taun Optimisme

Nandivardhan Jain, CEO Noesis - gambar duweni Noesis
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Kanthi taun 2020, sing ana akeh faktor sing mengaruhi macem-macem bisnis, 2021 minangka taun optimisme, kaslametan lan kebangkitan ing pariwisata India. Relaksasi larangan lelungan tartamtu lan SOP COVID lan drive vaksinasi intensif, bebarengan karo eksekusi langkah-langkah sing bener lan SOP COVID sing ketat sing ditindakake dening industri perhotelan wis nambah kapercayan komunitas lelungan.

"Sanajan watesan lelungan manca duwe pengaruh marang perusahaan, lelungan domestik nyurung pemulihan. Panjaluk wis mundhak ing segmen luang lan homestay amarga para wisatawan pengin lunga adoh kanggo uwal saka kemacetan lan nyemplungake awake dhewe ing pengalaman pengalaman. Nalika hotel ing wilayah metro ing kabeh kategori njaga tarif rata-rata lan diprediksi bakal bali menyang normal ing pungkasan taun 2022. Krisis omicron wis nyuda kanthi nyata sadurunge nambah sikap para wisatawan bisnis, sing nyebabake penurunan pendhudhukan ing saindenging negara ing final. minggu Desember," ujare Nandivardhan Jain, CEO Noesis, perusahaan penasihat investasi hotel India sing nampilake Pariwisata lan Perhotelan India laporan kinerja kanggo 2021.

The pengaruh COVID-19 ing sektor hotel India kaya mangkene rata-rata pendhudhukan India ana ing 65 persen ing taun 2019, nanging mudhun nganti siji digit ing sawetara wulan lan lokasi sajrone taun 2020 lan 2021, ngrusak kinerja industri sakabehe.

Industri perhotelan India disetel kanggo nggedhekake kanthi kecepatan 10.35% antarane taun 2019 nganti 2028. Diprakirakake yen pasar lelungan India bakal regane USD 125 Yuta ing taun 2027. Ing taun 2020, kedatangan turis manca (FTA) mudhun. dening 75.5% YoY dadi 2.68 yuta lan rawuh liwat e-Tourist Visa (Jan-Nov) suda dening 67.2% YoY kanggo 0.84 yuta ing India.

Nalika industri pulih kanthi signifikan ing 2021, taun kasebut ora ana kemunduran sing ana gandhengane karo pandemi.

Munculake galur COVID anyar nyebabake alangan sementara ing pemulihan sektor kasebut. Pelancong lan pemain industri hotel, ing sisih liya, terus adaptasi karo skenario sing ganti lan golek cara anyar kanggo maju. Didorong dening pemulihan sing kuat, tarif kamar rata-rata wiwit saya apik sawise gelombang kapindho lan mboko sithik nyedhaki tingkat pra-COVID.

ARR ana ing kisaran Rs 4,300-4,600, dene ARR ing kuartal kaping papat ana ing kisaran Rs 5,300-5,500, tekan meh 90% saka tingkat pra-COVID. Tujuan rekreasi lan bisnis paling dhuwur ing India ngalami kenaikan tarif kamar sajrone kuartal kaping telu lan kaping papat taun 2021. Pernikahan, papan kerja, lan panggonan nginep ndadekke wutah kanggo tujuan kasebut ing tujuan kayata Udaipur lan Goa nalika ing Jaipur lan Agra fokus kanggo nambah. tarif kamar.

Nalika taun kasebut ana 110 properti sing dibukak ing macem-macem wilayah negara nalika ana 161 hotel sing ditandatangani ing taun sing padha. Laporan kasebut uga nggambarake tren masa depan sing bakal mbentuk industri hotel, tren kayata luang, staycation, pengalaman lokal, Pengalaman Tamu Digital Enhanced, Virtual & Augmented Reality, Staff Robot, kelestarian lan liya-liyane.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar