Warta Breaking Travel Pelayaran Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality India News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

India Waterways Conclave 2022 Bisa Mbusak Pariwisata

Gambar duweni Bishnu Sarangi saka Pixabay
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Kamentrian Pelabuhan, Pengiriman lan Saluran Air ing Pamrentah India, bebarengan karo Inland Waterways Authority of India (IWAI), ngatur "Waterways Conclave 2022" wiwit 11-12 April ing Dibrugarh, Assam.

Selaras karo aspirasi Rencana Induk Nasional PM Gati Shakti, Waterways Conclave ngarahake pangembangan proyek multimoda kanthi cepet ing wilayah lor-wétan kanggo nyemangati kegiatan ekonomi lan nambah lapangan kerja.

Sektor saluran banyu bisa duweni potensi ningkatake perdagangan lan investasi bilateral liwat kolaborasi. Waterways Conclave bakal nimbang kemungkinan anyar kanggo kerjasama ing sektor saluran banyu antarane negara. Ing Federasi Kamar Dagang & Industri India (FICCI) lan ICC (International Chamber of Commerce) minangka mitra industri kanggo konklaf rong dina.

Shri Sarbananda Sonowal, Menteri Pelabuhan, Pelayaran lan Saluran Air lan AYUSH, Pamrentah India; Shri Nitin Gadkari, Menteri Pengangkutan Jalan lan Jalan Raya, Pamrentah India; lan Kepala Menteri Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma, bakal rawuh ing acara lan pidato kasebut sajrone Sesi Peresmian tanggal 12 April 2022.

Shri Nakap Nalo, Menteri Pariwisata, Transportasi lan Penerbangan Sipil. Government of Arunachal Pradesh, Chief Minister(s) of North-eastern States, Dr Rajkumar Ranjan Singh, Hon'ble Minister of State, Ministry of External Affairs, Government of India; Shri Shripad Naik, Menteri Negara Bagian Pelabuhan, Pelayaran lan Perairan, Pamrentah India; Shri Shantanu Thakur, Menteri Negara Pelabuhan, Pelayaran lan Perairan, Pemerintah India; Mr Lyonpo Loknath Sharma, Menteri Urusan Ekonomi, Pamrentah Kerajaan Bhutan, Pak Khalid Mahmud Chowdhury, Menteri Negara Pelayaran, Pemerintah Bangladesh uga ngaturake rapat kasebut.

Waterways Conclave 2022 uga bakal dirawuhi dening macem-macem stakeholder ing ekosistem saluran banyu, kayata pembuat kebijakan, pejabat senior pemerintah, investor domestik lan internasional, ahli sektor, pemain infrastruktur, pemilik lan operator kapal, pelayaran. industri pariwisata, penumpang kargo, wakil saka pelabuhan utama lan Pemerintah Negara Maritim ing India. Kajaba iku, pamicara ahli kudu ngucapake konklaf ing rong dina kasebut.

Konklaf kasebut direncanakake kanthi sesi khusus kanggo mbahas masalah babagan sektor kasebut.

Sesi ing tanggal 11 April bakal duwe Sesi Pleno 1: Konektivitas Regional liwat Waterways, ngendi Shri Sanjeev Ranjan, Sekretaris, Kementerian Pelabuhan, Pelayaran lan Waterways, Pemerintah India, lan Shri Sanjay Bandopadhyaya, Ketua, Inland Waterways Authority of India, bakal ngomong. kumpule. Breakout Technical Session 1: Inland Vessels: Fokus ing Financing and Manufacturing ngiring dening Pleno Session 2: Infrastructure development for an enhanced role of waterways and Breakout Technical Session 2: Inland Vessel Act and Rules.

Asil sing dikarepake saka rong sesi iki yaiku kanggo ngenali tujuan umum lan inisiatif strategis bebarengan, peta dalan kanggo kabijakan lan strategi kanggo pertumbuhan sektor IWT, kendala infrastruktur ing logistik saluran banyu, lan intervensi kanggo njamin konektivitas lancar ing saluran banyu. Pamrentah India wis nandhatangani perjanjian bilateral karo Pemerintah Bangladesh kanggo nguatake lan nguatake transportasi banyu darat lan hubungan laut. Kajaba iku, sesi kasebut bakal ngrembug prasarana lan syarat pembangunan kanggo Waterways, kalebu prosedur sing paling penting kanggo ngatasi tantangan teknis ing pangopènan.

Sesi tanggal 12 April bakal duwe sesi Peresmian diikuti dening Sidang Pleno 3: Perdagangan & Perdagangan Regional: Isu Utama lan Intervensi Ketua Sesi: Pak Jayant Singh, Wakil Ketua, Inland Waterways Authority of India, lan Breakout Technical Session 3: Mbukak kunci potensial perdagangan regional liwat saluran banyu ngiring dening Session Pleno 4: Wisata River Cruise lan transportasi Penumpang lan ngiring dening Breakout Technical Session 4: Harnessing Potensi perdagangan India-Nepal liwat saluran banyu.

Sesi kasebut bakal nyorot saran lan usulan saka anggota sing nglayani industri kasebut. Tujuane kanggo ningkatake pemanfaatan saluran banyu ing perdagangan regional liwat macem-macem teknik lan metode.

Konklaf kasebut bakal nimbang kesempatan kanggo nambah pariwisata pelayaran kali lan safety transportasi penumpang lan ngetrapake langkah-langkah internasional sing paling apik sing entuk manfaat kanggo kahanan India. Motif sesi kasebut yaiku kanggo narik wisatawan domestik menyang kapal pesiar lan promosi wisata pesiar.

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar

Share to...