Warta Breaking Travel Tujuan Industri Hospitality India News Pariwisata News Wire Plancongan

Tur Negara Diaspora India menyang Trinidad lan Tobago ing wulan Agustus

Shalima Mohammed - gambar duweni Dr. Kumar Mahabir
ditulis dening Dr. Kumar Mahabir

Miturut Shalima Mohammed

Rapat Umum Minggu ZOOM Pusat Budaya Indo-Karibia (ICC) minangka inisiatif perintis lan landmark sing digawe dening antropolog Dr. Kumar Mahabir saka Trinidad lan Tobago.

Diadegake ing taun 2020 minangka inisiatif nirlaba sajrone krisis pandemik Covid-19, forum kasebut nyedhiyakake swara lan visibilitas kanggo wong keturunan India, sing asring dadi etnis minoritas ing negara sing manggon. Diilhami dening gerakan Black Lives Matter sing berbasis ing AS, forum iki nduweni misi kanggo ngilangi ketimpangan, ketidakadilan, diskriminasi lan rasisme sistemik marang wong India. Kajaba iku, iku ngupaya kanggo mesthekake yen kelompok minoritas ing Karibia lan liya katon lan krungu.

Tujuan saka Rapat Umum Minggu ZOOM mingguan yaiku kanggo nggampangake diskusi babagan prekara utamane kanggo wong India. Nanging, diskusi kasebut ora mung kanggo wong India. Tuan rumah nampani kabeh, preduli saka etnis, menyang forum virtual sing dianakake saben Minggu wiwit jam 3.00 nganti 5.00 EST. Senajan adhedhasar ing Karibia, iku internasional ing isi lan orane katrangan.

Saiki, Dr. Mahabir lan timnya ngupayakake inisiatif nirlaba liyane: ICC Indian Diaspora Country Tours, sing dimaksudake kanggo nggabungake wong-wong ing Diaspora India kanthi fisik - sanajan sepisan saben taun - menyang kabeh bekas koloni ing ngendi kapal-kapal sing nggawa imigran India indentured. wis tau dermaga.

Penyelenggara ujar: "Muga-muga bisa nerusake tradhisi India kanggo kumpul kulawarga. Kulawarga bisa uga ora kudu ditetepake kanthi hubungan getih, nanging uga hubungan sejarah, warisan lan budaya, kaya sing kita deleng karo kulawarga ICC ZOOM. Amarga Trinidad lan Tobago minangka papan kanggo ICC, kita welcome sampeyan kabeh ing Diaspora India ing ICC Indian Diaspora Country Tour sing diluncurake tanggal 4 nganti 11 Agustus 2022.

Undhangan wis metu kanggo turis kanggo teka lan seneng rasa, pemandangan, swara, flora, fauna lan wong-wong saka republik pulo kembar apik sing 143,939 imigran Indentured teka lan netepake warisane. Pengalaman budaya bakal kalebu drive lintas negara kanggo Debe ing Kidul kanggo ganda éca, cemilan sumptuous lan sweetmeats apik tenan.  

 Ing drive bali, pengunjung bakal ngliwati Ward of Montserrat ing Trinidad Tengah - pendhapa sing paling akeh hibah tanah (7,875 antarane 1871-1879) ditampa dening indenture India minangka gantine bali menyang India. Dheweke bakal ngunjungi Museum Karibia India, Temple-in-the-Segara sing misuwur ing saindenging jagad lan patung Hanuman 85 kaki sing unik lan suci. Ing dina liyane, dheweke bakal bali menyang Central kanggo ngunjungi perpustakaan ing Dewan Nasional Budaya India (NCIC), lan toko ing pameran India kanggo sandhangan asli India, alas kaki, perhiasan, produk perawatan kulit lan dandanan. Dheweke uga bakal digawa menyang Singa House, diabadi ing buku kasebut Omah kanggo Pak Biswas, ngendi penulis Sir VS Naipaul tau urip.

 Bagéyan saka pengalaman budaya bakal kalebu Hosay / Muharram ing St James, Trinidad Utara. Pengunjung ing tur bisa melu ing prosesi unik ing belahan bumi Kulon sing mung sepisan saben taun. Ing St James - dikenal minangka "kutha sing ora tau turu" - pengunjung bisa seneng nightlife lan mangan roti digawe panas ing panggonan.

Kanggo para pecinta alam, Naema's Estate ing Maracas sing apik, St Joseph Valley, dadi papan sing bisa nyemplungake awake dhewe ing lingkungan ijo sing subur lan nyambungake maneh karo alam nalika njelajah lan sinau babagan macem-macem tanduran obat sing berkembang ing wilayah kasebut. Padha bisa milih kanggo nyupir ing blumbang utawa milih kanggo njupuk 10 menit stroll apik ing sadawane Trail menyang gunung megah kanggo ambegan-njupuk pemandangan Trinidad.

Sadurunge budhal menyang omah, para turis bisa ngikat tali persaudaraan Raksha Bandhan.

Pilihan kanggo lodging kalebu Morton House - 141 taun-lawas omah sajarah saka Pendeta John Morton. Morton minangka misionaris Presbyterian saka Nova Scotia, Kanada, sing, kanthi karsane dhewe, teka ing Trinidad ing taun 1868 kanggo ngladeni wong-wong India Timur mung setaun sadurunge hibah tanah pisanan digawe kanggo buruh Indentured India. Miturut pangarang Gerard Tikasingh, "Buku hariane nggambarake, mbok menawa, mung siji-sijine akun wong India ing pemukiman lan desa ing pungkasan abad kaping 19 lan tetep dadi sumber informasi sing larang regane".

Objek wisata ing lokasi iki lan rincian liyane, kalebu protokol negara COVID-19, bakal dituduhake karo wong sing kasengsem. Nuwun sewu klik link iki lan ngrampungake formulir kasebut minangka ekspresi minat kanggo gabung karo kulawarga ICC kanggo "jeruk" Karibia ing Trinidad lan Tobago wiwit 4 nganti 11 Agustus 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Kumar Mahabir

Dr Mahabir minangka ahli antropologi lan Direktur rapat umum ZOOM sing dianakake saben dina Minggu.

Dr. Kumar Mahabir, San Juan, Trinidad lan Tobago, Karibia.
Ponsel: (868) 756-4961 E-mail: [email dilindhungi]

Ninggalake Komentar