Kabar Kawat

Program Nyegah Kanker Inovatif Diluncurake

ditulis dening editor

Palang Biru Kamardikan (Kamardikan) lan Aliansi Kanker Kolorektal (Aliansi) ngumumake dina iki program skrining lan pencegahan kanker anyar sing komprehensif kanggo ngatasi kesetaraan kesehatan, khususe pangurangan signifikan ing tingkat skrining kanker kolorektal ing antarane Black Philadelphians wiwit pandemi diwiwiti. Siklus Dampak minangka program anyar sing tujuane kanggo nambah kesadaran lan akses menyang screening kanker kolorektal preventif liwat pendekatan inovatif kanggo keterlibatan lan jangkauan komunitas, rekomendasi screening pribadi lan perawatan kanggo wong sing didiagnosis penyakit kasebut.

"Ing Kamardikan, kita wis darmabakti kanggo mesthekake akses adil kanggo perawatan kesehatan kanggo kabeh, lan sing diwiwiti karo ngenali lan alamat disparities sing impact anggota lan komunitas sirah ing," ngandika Gregory E. Deavens, Presiden kamardikan lan CEO. "Kita ngerti manawa wong Amerika Ireng ora kena pengaruh kanker kolorektal lan tingkat skrining wis mudhun. Liwat kemitraan karo Alliance iki, kita tumindak kanggo nambah tingkat screening lan nylametake nyawa.

Siklus Dampak minangka program pilot telung taun kanggo nampilake paling ora 2,400 wong ing Philadelphia lan nyegah paling ora 60 diagnosa kanker. Independence Blue Cross nandur modal $ 2.5 yuta dolar ing inisiatif iki, sing bakal ngevaluasi pesen lan utusan ing jagad nyata sing paling efektif kanggo menehi inspirasi kanggo Black Philadelphians supaya disaring kanker kolorektal.

Dampak lan efektifitas program iki bakal ditaksir minangka bagean saka kolaborasi Accelerate Health Equity sing diluncurake ing Maret dening sistem kesehatan wilayah, institusi akademik, Kota Philadelphia lan Palang Biru Kemerdekaan. Accelerate Health Equity nggunakake program sing ditarget kaya Cycles of Impact kanggo ngatasi kesetaraan kesehatan kanthi ngukur kemajuan lan program skala sing efektif.

"Minangka organisasi nirlaba paling gedhe sing setya mungkasi kanker kolorektal, Aliansi Kanker kolorektal nduweni posisi unik kanggo mimpin lan sukses karo program sing wani iki," ujare Chief Executive Officer Michael Sapienza. "Ing sejarah 23 taun, kita wis nyedhiyakake dhukungan siji-siji kanggo luwih saka rong yuta pasien lan pengasuh sing nandhang penyakit iki. Platform pandhu arah digital lan langsung novel kita nyedhiyakake luwih saka 12,000 rekomendasi screening pribadi taun kepungkur mung adhedhasar profil risiko individu. Kita mutusake kanggo terus ngilangi alangan kanggo ngurus lan nuduhake pengaruh ing Philadelphia sing bakal nyebabake pendekatan sing bisa diukur kanggo kutha-kutha AS liyane.

Gabung karo Kamardikan lan Alliance ing kolaborasi unik iki yaiku sistem kesehatan lan institusi akademik kalebu Jefferson Health, Penn Medicine, Sistem Kesehatan Universitas Temple, lan Pusat Kesehatan Berkualifikasi Federal Spektrum Kesehatan. Mitra uga kalebu pejabat sing dipilih lan luwih saka 50 organisasi adhedhasar komunitas, kayata Philabundance, Kantor Keuskupan Agung Philadelphia saka Katolik Hitam, lan Bebashi Transisi menyang Pangarep-arep.

Nguatake urgensi upaya iki, Sapienza ujar, "Skrining minangka cara nomer siji kanggo nyegah kanker kolorektal. Nanging, siji-katelu saka wong diwasa sing layak ora dipriksa. Ngurangi umur screening dadi 45 tegese 20 yuta luwih akeh wong Amerika sing layak kanggo tes nylametake, lan umume wong sing duwe risiko rata-rata duwe pilihan.

Siklus Impact bakal diluncurake ing musim panas iki, kanthi asil awal sing dikarepake ing pungkasan taun 2022. Pengumpulan data lan evaluasi sing ketat bakal ngidini Alliance nuduhake temuan riset karo lapangan kanggo nyepetake screening kanker kolorektal ing saindenging negara.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar