Irak setuju kanggo mbayar Kuwait Airways $ 300 yuta

27d_20
27d_20
ditulis dening editor

BAGHDAD (AP) - Pamrentah Irak ujar manawa bakal mbayar ganti rugi $ 300 yuta marang Kuwait Airways Corp. kanggo pratelan sing ana gandhengane karo invasi Saddam Hussein taun 1990 ing emirat tetanggan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

BAGHDAD (AP) - Pamrentah Irak ujar manawa bakal mbayar ganti rugi $ 300 yuta marang Kuwait Airways Corp. kanggo pratelan sing ana gandhengane karo invasi Saddam Hussein taun 1990 ing emirat tetanggan kasebut.

Juru bicara pamrentah Ali al-Dabbagh ujar manawa Kabinet Irak "nyetujoni pemukiman pungkasan lan lengkap" dina Minggu.

Dheweke ujar manawa Menteri Kehakiman Irak bakal ngatasi pembayaran kasebut.

Nanging juru bicara maskapai penerbangan Kuwait duweke negara ujar manawa pembayaran kasebut dudu pemukiman "final". Adel Bourisli ujar dina Senin manawa klaim maskapai kasebut $ 1.3 milyar kalebu bunga.

Pratelan kasebut minangka bagean saka upaya Kuwait kanggo meksa Irak kanggo mbayar reparasi kanggo invasi taun 1990 sing nyebabake Perang Teluk 1991. Kuwait Airways nuntut kompensasi kanggo pesawat lan peralatan sing dicolong nalika invasi Irak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.