Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality Israel News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Wisata News Wire Plancongan Trending

kasus monkeypox pisanan Israel kacarita sawise trip Eropah

kasus monkeypox pisanan Israel kacarita sawise trip Eropah
kasus monkeypox pisanan Israel kacarita sawise trip Eropah
ditulis dening Harry Johnson

Paling ora wolung negara ing Eropah wis nglaporake kasus virus monkeypox sing langka, biasane ing antarane wong lanang sing diagnosa ing klinik STD.

Nganti saiki, 20 kasus wis dilaporake ing Inggris, sing nyatakake wabah kasebut minangka "darurat". Prancis, Jerman lan Belgia uga wis ngonfirmasi kasus virus kasebut. Spanyol lan Portugal ngonfirmasi kasus dina Rebo, dene wong sing kena infeksi uga muncul ing Swedia lan Italia.

AS nglaporake kasus pertama ing awal minggu iki, ing wong saka Massachusetts sing mentas lelungan menyang Kanada. Kanada dhewe wis nglaporake rong kasus sing dikonfirmasi lan 17 sing dicurigai, lan penyakit kasebut wis dilaporake nganti tekan Australia.

Dina iki, wong Israel wis dirawat ing rumah sakit Tel Aviv dadi pasien pertama ing negara sing dicurigai kasus virus langka.

Wong lanang umur 30-an wis bali saka lelungan menyang Eropa Kulon, sadurunge nyoba positif kena virus anyar. Pasien kasebut dilaporake kondhisi apik lan diisolasi lan dipantau ing Rumah Sakit Ichilov.

The Kamentrian Kesehatan Israel dikonfirmasi manawa njupuk pancegahan marang panyebaran virus. Kamentrian kasebut njaluk wong Israel sing bali saka luar negeri kanthi demam utawa ruam blistering kanggo hubungi dokter.

Monkeypox wiwitane katon minangka gejala kaya flu kayata nyeri otot, kelenjar getah bening sing bengkak lan kesel, sadurunge ruam kaya cacar pitik kanthi pustula katon ing tangan lan rai. Iki meh padha karo cacar lan cacar, kanthi gejala sing katon sajrone siji nganti rong minggu sawise infeksi. Sing kena infeksi biasane pulih sajrone sawetara minggu.

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dilaporake nganakake rapat darurat dina iki babagan topik monkeypox, sing ditujokake kanggo ngerteni kepiye penyakit kasebut nyebar saka Afrika Kulon asli sanajan umume kasus ditemokake ing wong sing durung lelungan. menyang wilayah.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar