Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality Italia News tanggung jawab Sustainable Parks tema Pariwisata Wisata News Wire Plancongan

Taman Nasional Gran Paradiso pisanan ing Italia umur 100 taun

Taman Nasional Gran Paradiso pisanan ing Italia umur 100 taun
Taman Nasional Gran Paradiso pisanan ing Italia umur 100 taun
ditulis dening Harry Johnson

Sugih ing warisan alam kaendahan langka, Aosta Valley uga Appeals kanggo pikiran paling contemplative. Digawe ing taun 1922, taman nasional Italia sing kapisan lan paling tuwa - Gran Paradiso - ngrayakake ulang taun kaping 100 taun iki.

Omah kanggo 59 gletser, sing jembaré 70,000 hektar (173,000 hektar), ing antarane 800 meter ing sadhuwure segara ing ngisor lembah lan 4,061 meter menyang puncak Gran Paradiso, taman kasebut uga dadi papan kanggo dolanan sepeda, hiking lan pendakian sing apik.

Mangkene limang alasan kenapa papan kaendahan alam sing luar biasa iki kudu ditambahake ing ndhuwur dhaptar kanggo petualangan njobo sabanjure: 

  • Paradiso Agung iku siji-sijine massif gunung sing munggah luwih saka 13.123 ing wilayah Italia. Taman iki kalebu limang lembah: Val di Rhèmes, Val di Cogne, Valsavarenche, Valle dell'Orco, lan Val Soana. Watesan salju perennial dumunung watara 9.842 ft saka permukaan laut.
  • Sejarahe ana hubungane karo perlindungan ibex: ing taun 1856, Raja Victor Emmanuel II nyatakake gunung-gunung kasebut minangka Cadangan Pamburu Kerajaan, kanggo nylametake ibex sing kaancam punah. Dheweke uga nggawe guardhouse khusus lan dibangun koridor satwa lan jalur hiking. Ing taun 1920, raja nyumbang cadangan kanggo negara Italia kanggo nggawe taman nasional. Ing taun 1922, Taman Nasional Gran Paradiso digawe.
  • Taman iki sugih tlaga kalebu Tlaga Nivolet - sing paling gedhé lan paling nyenengake, dumunung ing tlatah sekitar Colle del Nivolet - Tlaga Pellaud ing Val di Rhêmes, Tlaga Lauson lan Tlaga Loie, ing Val di Cogne, uga kali lan grojogan ( sing paling nggumunake yaiku Lillaz, dhusun Cogne).
  • Fauna sing sugih ing taman kasebut kalebu akeh spesies alpine lan arang banget kanggo hiking tanpa ketemu kewan. Ibex, simbol taman, kanthi sifat sing cukup yakin, asring ditemokake ing pangonan; lanang (karo sungu mlengkung dawa) manggon ing kelompok cilik nalika wadon (karo sungu luwih cendhek) manggon karo turunane. Warga liyane ing taman kasebut kalebu chamois lan groundhog. Manuk pamangsa kayata manuk hering janggut, manuk paling gedhe ing Eropah, bisa katon mabur liwat papan mburu lan spesies liyane kalebu buzzards, woodpeckers, susu, ptarmigans, choughs, sparrow Hawks, goshawks, owls lan elang emas.
  • Ing antarane spesies kembang sing paling berharga, ana lili martagon (Lilium martagon), khas saka kayu, lili oranye (Lilium croceum), biasane ana ing padang rumput sing cerah, lan tudung biksu beracun (Aconitum napellus) ing sadawane saluran banyu. Kembang langka liyane kalebu: Potentilla pensylvanica sing tuwuh ing antarane suket garing ing dhuwur 1,300 meter; Astragalus alopecurus, spesies endemik ing Lembah Aosta; Aethionema thomasianum; Linnaea borealis, sisa glasial (ing alas konifer) lan Paradisea liliastrum, kembang lili putih sing apik banget saka taman Paradisia sing bersejarah. 

Wilayah paling cilik ing Italia dumunung ing sisih lor-kulon negara; Lembah Aosta nduwe pemandangan sing nggumunake, ski kelas dunia lan snowboarding, panganan kanthi kualitas paling dhuwur lan sejarah sing wiwit jaman Romawi. Ing jantung Alpen lan wewatesan karo Prancis lan Swiss, lembah Aosta diubengi dening sawetara puncak paling dhuwur ing Eropah: Cervino, Monte Rosa, Gran Paradiso lan raja kabeh, Mont Blanc, sing dhuwuré 15,781 kaki. gunung ing Eropah, gendheng saka bawana lawas. Kanthi bandara Turin, Milan lan Geneva kabeh gampang digayuh, resort Lembah Aosta minangka salah sawijining sing paling gampang digayuh saka Inggris dadi tujuan sing cocog kanggo akhir minggu utawa istirahat cendhak. 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...