Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Panama wong Pariwisata News Wire Plancongan

Ivan Eskildsen: Menteri Pariwisata Anyar Republik Panama

gambar duweni saka E.Garely

Sapa Dheweke

YA, dheweke isih enom, lan atraktif lan NO, dheweke ora duwe pengalaman sadurunge ing pamrentah utawa politik, lan - kaya ngono - Ivan Eskildsen dadi Menteri Pariwisata anyar saka Panama. Pengusaha Panama iki lulus Summa Cum Laude saka Bentley College kanthi gelar BS ing Keuangan.

Sadurunge umur 30, dheweke ngembangake Proyek Cubit, sawijining hotel, kompleks real estate omah lan komersial sing diilhami dening arsitektur lan tradisi wilayah Azuero. Dheweke minangka panyengkuyung tumindak lan kegiatan berbasis komunitas sing fokus ing budaya negarane lan dikenal minangka "perhotelan berbasis warisan" sing dibangun ing proyek riset sadurunge sing ditindakake dening Dr. Nana Ayala (1998-2000). Model kasebut dianyari ing 2020 lan nempatake komunitas lokal ing tengah model kasebut. Rencana 5 taun anyar kalebu investasi kira-kira $ 301.9 yuta kalebu investasi sing digawe liwat Dana Promosi Pariwisata (PROMTUR) lan didhukung dening silihan sing disetujoni $ 100 yuta kanggo infrastruktur lan pembangunan karo Inter-American Development Bank (IDB).

Eskildsen ndeleng pariwisata minangka mesin ekonomi sing bisa ngreksa lan ngreksa ekosistem lan warisan budaya Panama lan wis nyelarasake strategi pemasaran karo Tujuan Pembangunan Lestari PBB (SDGs).

Ing 2021, Panama nampa Newsweek Future of Travel Awards minangka tujuan global paling dhuwur. Pariwisata penting kanggo Panama lan turis saka AS, Kanada, Eropa, Amerika Tengah lan Kidul ngasilake kira-kira US $400 yuta saben taun. Kedatangan pengunjung Panama nyathet 113,086 wong ing Januari 2022, dibandhingake karo 114,363 pengunjung ing wulan sadurunge. Sing paling dhuwur yaiku 226,877 wong ing Januari 2019.

Tindak? Ora Go?

Miturut Richard Detrich (richarddetrich.com) ana alasan kanggo ora ngunjungi Panama.

  1. Pakunjaran Panama ora kacathet kanggo akomodasi. Polisi dilengkapi piranti Polisi Pele sing nyambung menyang Interpol lan AS uga database liyane. Yen sampeyan duwe bench warrant ing AS utawa mandheg amarga nglanggar, sampeyan bisa dikirim menyang omah sawise sawetara minggu / sasi ing kunjara Panamanian.
  2. Sanajan ana sing percaya yen Panama minangka papan perlindungan pajak, nyatane, yen omah sampeyan ora ana ing Panama, nanging ing AS, IRS ngawasi sampeyan…lan rapet; ana kantor IRS ing Panama City. Yen panggonan sampeyan ana ing njaba AS lan sampeyan ora ana ing AS luwih saka 30 dina saben taun, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka potongan kanggo investasi income EARNED (NO pasif) utawa income pensiun. Panama ora entuk pajak penghasilan ing njaba Panama.
  3. Yen sampeyan pengin nindakake apa-apa kajaba "adem" - golek lokal liyane. Panama sampurna mung yen sampeyan nggoleki petualangan, tantangan, lan pengalaman budaya sing unik.
  4. Yen sampeyan pengin gaya urip AS, aja ngrancang gaya urip sing padha ing Panama. Panama nawakake budaya unik, gaya urip, governance; Nanging, warga lan pengunjung nemokake iki minangka alesan sing dipilih kanggo tujuan kasebut.

Ati-ati. Heads Up

Yen sampeyan arep ngunjungi Panama:

angkara. Ana angkara. Ninggalake dokumen asli (yaiku, paspor) ing papan sing aman lan simpen salinan kertu kredit kanthi aman yen dicolong. Panama dianggep minangka "relatif" aman; Nanging, ana bagean kutha sing kudu dihindari lan dianggep minangka "zona bebaya".

Gangguan. Pamrentah Kanada ngelingake lelungan wanita yen dheweke bisa dadi subyek pelecehan lan penyalahgunaan lisan. Insiden serangan, rudo pekso lan agresi seksual marang wong manca - kedadeyan, sanajan ing resort pantai lan ing sawetara kasus, karyawan hotel wis kena pengaruh. Wanita kudu ngindhari lumampah sawise peteng (utamane piyambak); ngindhari wilayah sing sepi lan sepi; ati-ati nalika sesambungan karo wong liyo utawa kenalan anyar lan ora nampa uleman utawa nitih saka wong liyo utawa kenalan anyar.

Wisata Petualangan.  Pamrentah Kanada nyaranake supaya petualangan ora bisa ditindakake dhewe lan luwih becik nyewa pandhuan sing berpengalaman saka perusahaan sing duwe reputasi. Tansah tuku asuransi perjalanan sing kalebu nylametake helikopter lan evakuasi medis. Ngandhani kanca lan kulawarga babagan itinerary lan tujuan sampeyan lan nuduhake informasi kontak / kegiatan sing rinci sadurunge "pengalaman" diwiwiti.

Safety Road. Pamrentah Kanada nemtokake manawa kahanan dalan lan safety dalan ora apik ing saindenging negara lan para sopir asring nyopir kanthi mbebayani. Konstruksi wengi ing Pan-American Highway asring lan dalan gedhe ora surem. Disiapake kanggo pamblokiran dalan.

Bus. Bus lokal ing Panama City bisa uga ora ngetutake rute biasa. Amarga bebaya nyolong nalika lelungan nganggo bis, pengunjung kudu tetep waspada marang lingkungane lan njaga / ngawasi barang-barang pribadi.

ID. Bawa ID pribadi. Polisi bisa mandheg lan njaluk kredensial.

weather. Mangsa teles… Basah karo udan deres saben dina. Disiapake nganggo payung, sepatu udan lan nggawa barang-barang penting ing amplop, koper, kantong anti banyu (yaiku, laptop, jam tangan, kertas, dompet).

bugs. Panama minangka wilayah tropis lan markas kanggo nyamuk, laba-laba, bebarengan karo kanca lan sedulure. Kanthi Dengue lan penyakit liyane sing kasedhiya ing wilayah alas, ngati-ati lan gunakake repellents sing cocog.

transit. Uber lan taksi kuning kasedhiya nanging ora diukur. Nglindhungi dhewe saka overcharged dening konfirmasi rega sadurunge mlebu lan dadi nyaman. Yen langkah iki ora dijupuk, driver bisa nyoba kanggo njupuk kauntungan saka kahanan.

Prahu. Wilayah ing ngisor iki dikenal minangka koridor transportasi kanggo narkotika: pesisir tenggara Comarca Kuna Yala; Pulo Coiba; Teluk Nyamuk, kabeh dawa pesisir Pasifik. Wilayah-wilayah kasebut mbebayani banget ing wayah wengi lan para pelaut kudu waspada marang kapal sing bisa uga ana ing penyelundupan.

Clothes. Panas lan asor! Penduduk lokal nganggo celana dawa lan sepatu sikil sing ditutup lan ngarepake manawa pengunjung bakal nindakake perkara sing padha. Sampeyan ora kudu ngetutake timbal, nanging disiapake kanggo mentheleng lan miring.

Power. Outages ora aneh; Nanging, daya bakal dibalèkaké ... pungkasanipun.

Kesehatan. Wiwit April 2022, Departemen Luar Negeri AS nyaranake supaya lelungan menyang Panama ditimbang maneh amarga duwe tingkat Covid 19 sing dhuwur. Pengunjung ora kudu lelungan menyang bagean Teluk Nyamuk lan bagean saka Wilayah Darien amarga kejahatan (travel.state. pemerintah/).

Pengalaman Panama

San Blas Islands - gambar duweni Tom @to_mu, Unsplash

Rencana induk Panama adhedhasar pariwisata lestari. Tujuane kanggo nyambungake lelungan karo akar budaya negara lan lelungan sing ditargetake bakal nduweni status sosial-ekonomi medium nganti dhuwur lan kasengsem ing "ninggal warisan ing papan sing dituju. "

Kampanye promosi:

  • Rute Ijo. Keanekaragaman hayati lan pesisir lokal
  • Warisan Budaya. Gabungan bangsa lan kelompok etnis kalebu pitung pribumi
Ian Schneider - gambar duweni saka Unsplash

Future

Panama uga fokus ing pasar MICE; Nanging, ngadhepi tantangan sing padha karo meh kabeh tujuan:

  • Sumber daya sing akeh nanging kekurangan produk sing bisa dipesen online.
  • Panginepan ora seimbang karo 57 persen kamar ing ibukutha negara.
  • Sejarah pangembangan sing ora teratur adhedhasar kunci standar lan rencana sing ditetepake.

Kanggo informasi sing dianyari babagan saran liburan Panama, klik kene.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar