Jamaika Ndhesek Hubungan Pariwisata sing Luwih Kuat kanggo Ningkatake Kapasitas Pasokan Lokal

bartlett
gambar duweni saka Jamaika Kamentrian Pariwisata
ditulis dening Linda Hohnholz

The Jamaika Kamentrian Pariwisata lan badan umum bakal ngupayakake upaya kanggo ngundhakake kapasitas pemasok lokal kanggo nguatake hubungane antarane pariwisata lan sektor utama ekonomi Jamaika. Komitmen kasebut ditegesake dening Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett, sajrone presentasi pambuka Debat Sektoral 2024/2025 ing Parlemen.

"Perdhana Mentri Holness wis ngisi Pamrentah iki kanggo nandur modal luwih akeh ing sisih pasokan industri," ujare Menteri Bartlett. "Kita ngrampungake tantangan iki liwat Tourism Linkages Network (TLN), departemen kritis ing Tourism Enhancement Fund (TEF)," ujare.

Inisiatif utama sing disorot dening Menteri Bartlett yaiku platform Agri-Linkages Exchange, uga dikenal minangka ALEX. Dheweke nerangake manawa "ALEX wis nggampangake konektivitas sing luwih gedhe antarane sektor pariwisata lan petani skala cilik, ngasilake dodolan kira-kira $1 milyar." Dheweke terus: "Petani iki, wiwit saka pemilik tanah cilik nganti petani latar mburi, saiki nyedhiyakake produk seger langsung menyang hotel lan restoran."

ALEX minangka upaya gabungan antara TEF lan Otoritas Pembangunan Pertanian Pedesaan (RADA). Menteri Bartlett uga ngumumake rencana ngembangake model sukses iki, kanthi nyedhiyakake tangki banyu lan sumber daya liyane kanggo nguatake lan ngundhakake kapasitas petani ing Jamaika.

Kajaba iku, presentasi kasebut nyoroti pambukaan Desa Artisan pertama Jamaika ing Falmouth. "Pengembangan Desa Artisan minangka usaha kolaborasi antarane Otoritas Pelabuhan Jamaika (PAJ) lan Dana Peningkatan Pariwisata," ujare Menteri Pariwisata.

Desa Artisan nampilake karya saka macem-macem pengrajin, nawakake pengunjung sing unik lan immersive ing budaya lan tradhisi Jamaika. Menteri Bartlett nyathet yen inisiatif kasebut selaras karo komitmen Kementerian kanggo promosi ketrampilan lokal lan menehi pengalaman asli Jamaika marang turis.

Ngenali peran penting perusahaan pariwisata cilik lan menengah (SMTE), Menteri Bartlett uga nyorot pentinge inisiatif liyane kaya pameran dagang Natal taunan ing Juli. "Acara iki nyedhiyakake platform kanggo SMTEs kanggo nampilake produke menyang stakeholder kunci ing industri pariwisata," jlentrehe.

Acara Natal paling anyar ing Juli, sing dianakake ing Juli 2023, nampilake udakara 180 peserta pameran lan pameran dagang wis ngasilake meh $ 136 yuta ing dodolan antarane 2015 lan 2022. "Acara iki, diatur dening TLN kanthi kolaborasi karo mitra utama kayata Jamaika. Business Development Corporation (JBDC), Jamaica Hotel & Tourist Association (JHTA), Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO), lan Asosiasi Produsen lan Eksportir Jamaika (JMEA), minangka conto komitmen kita sing ora tegang kanggo nuturi inovasi lan kewirausahaan ing sektor pariwisata, "Menteri Bartlett rampung.

Minangka persiapan intensif kanggo pementasan Natal taunan kaping 10 ing wulan Juli taun iki, TEF bubar dadi tuan rumah Sesi Penilaian Pemasok ing Jamaica Pegasus Hotel. Debat Sektoral 2024/2025 bakal diterusake ing Gordon House ing dina Selasa, 11 Juni 2024. Menteri Bartlett bakal bali menyang DPR ing Selasa, 25 Juni 2024, kanggo ngirim presentasi penutup Debat Sektoral.

About penulis

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...