Jutawan Ireng Pertama Jamaika George Stiebel Dihormati

Jamaika
gambar duweni saka Jamaika Kamentrian Pariwisata
ditulis dening Linda Hohnholz

Bartlett ngumumake dhadha George Stiebel ing Historic Devon House kanggo menehi inspirasi marang wong Jamaika supaya bisa ngalahake kasangsaran.

JamaikaMilyuner ireng pisanan, George Stiebel, diajeni kanthi dhadha ing atraksi Devon House sing bersejarah, Selasa, 12 November 2023. Dada, sing digawe dening pematung Jamaika sing misuwur Basil Watson, minangka bagéan saka pekarangan properti kasebut, sing bubar direnovasi. dening Dana Peningkatan Pariwisata.

Ngomong ing pambuka resmi dhadha, Menteri Pariwisata Hon. Edmund Bartlett ngandika Gawan saka George Stiebel ing desain ulang Courtyard iku pinunjul minangka emblem saka resilience lan netepake lan diputer peran pivotal ing mbentuk sajarah Jamaika. Dheweke nyatakake pentinge warisan Stiebel lan relevansi karo diskusi kontemporer babagan persepsi diri lan interpretasi sejarah.

"George Stiebel dadi lambang ketahanan," ujare Menteri Bartlett. "Nalika kita mikir babagan masa lalu lan kedadeyan sing nggawe kita, kita ora kudu mbuwang barbs negatif, nanging kudu ngetrapake kasunyatan manawa kita minangka produk saka proses sejarah. Sejarah kita, kanthi kabeh kerumitan, nggawe kita kaya saiki.

Jamaika dhadha
Dhadha George Stiebel resmi dibukak dening (saka kiwa) Mrs. Mignon Jean Wright, Ketua Devon House; Anggota Dewan Divisi Trafalgar St Andrew Tenggara, Ms. Kari Douglas, Hon. Edmund Bartlett; Sekretaris Tetap Kementerian Pariwisata, Jennifer Griffith; Menteri Kebudayaan, Gender, Hiburan lan Olahraga, Hon. Olivia Grange; Menteri Kehakiman, Hon. Delroy Chuck; lan Pak Douglas Stiebel. Acara kasebut dianakake tanggal 12 Desember 2023, ing Devon House ing Kingston.

Bartlett nyathet yen upacara pembukaan uga nandhani inisiatif sing luwih jembar kanggo ngowahi Kingston dadi pusat hiburan, gastronomi bisnis, estetika, lan rejuvenasi. Menteri Bartlett nerangake visi ing mburi transformasi budaya Devon House, nyatakake, "Kita pengin mbayangake Kingston minangka papan ing ngendi wong bisa teka kanggo nyegerake, ndandani, gawe anyar, lan ngenal maneh karo katresnan, tentrem, lan rasa seneng," ujare Menteri Bartlett. .

Menteri Kehakiman, Hon. Delroy Chuck, sing saiki ing kapasitas saka anggota parlemen kanggo wilayah, ngrayakake wusana minangka siji penting kanggo konstituensi North St. Andrew, muji George Stiebel minangka trailblazer a. Dheweke nyengkuyung wong Jamaika kanggo narik inspirasi saka sukses Stiebel lan ora nyerah nalika ngadhepi kasusahan, minangka simbol saka dhadha sing mentas dibukak.

"Aku mikir yen kanthi mbukak patung iki, kita ora mung menehi penghargaan marang warisane, nanging uga minangka dorongan kanggo wong Jamaika liyane. Nanging, yen gagal, aja nyerah. Dhadha iki minangka simbolis saka apa sing bisa ditindakake kabeh wong Jamaika yen dheweke mikir, "ujare Chuck.

Menteri Kebudayaan, Gender, Hiburan, dan Olahraga, Hon. Olivia Grange, nyuarakke sentimen kanca-kancane, nandheske sejarah sugih Jamaika sing digambarake ing crita George Stiebel. Dheweke ngarep-arep yen dhadha bakal menehi inspirasi marang wong-wong sing ngunjungi papan ing Devon House supaya bisa ngerteni potensial lan unggul nglawan kabeh rintangan.

"Muga-muga wong-wong Jamaika sing teka ing papan kene, sing anak-anake bakal nemu produk apik sing didol ing kene, bakal ngenteni sawetara wektu kanggo ndeleng dhadha George Stiebel lan bakal ngerti manawa dheweke uga bisa unggul ing apa wae sing dikarepake. ” ujare Menteri Grange.

Minangka salah sawijining landmark bersejarah Jamaika, Devon House Mansion minangka manifestasi arsitektur impen George Stiebel. Entuk kasugihan liwat pertambangan emas ing Amerika Kidul, Stiebel, bebarengan karo rong wong Jamaika sing makmur liyane, mbangun omah gedhe ing pungkasan abad kaping 19, mbentuk Millionaire's Corner sing misuwur. Stiebel, sing dikenal minangka "jutawan ireng", diajeni dening Ratu Victoria sadurunge tilar donya tanggal 29 Juni 1896, ing Devon House.

Saiki, Devon House Mansion minangka monumen warisan nasional lan obyek wisata sing dilisensi ing wilayah Kingston Metropolitan Resort (KMR). Ngluwihi makna sejarah, properti kasebut nawakake macem-macem toko, restoran, kafe, lan papan dolanan kanggo bocah-bocah. Kanthi wisata ing omah gedhong lan pekarangan sing apik, Devon House tetep dadi bagean integral saka warisan arsitektur Jamaika lan misuwur amarga es krim sing misuwur ing donya.

Katon ing GAMBAR UTAMA: Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett (tengah) ngaso kanggo foto-op karo Ketua Devon House, Mrs. Mignon Jean Wright (kiwa) lan Executive Director of Devon House, Ms. Georgeia Robinson sak unveiling resmi saka George Stiebel dhadha. Acara kasebut dianakake tanggal 12 Desember 2023, ing Devon House ing Kingston. Dhadha, sing digawe dening Basil Watson, dumunung ing Devon House Courtyard mentas direnovasi. - gambar duweni saka Departemen Pariwisata Jamaika


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Jutawan Ireng Pertama Jamaika George Stiebel Dihormati | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...