Caribbean Tujuan Education Warta Pamrentah Industri Hospitality Jamaika News Pariwisata News Wire Plancongan

Lulusan JCTI Ngowahi Pasar Tenaga Kerja Pariwisata dadi luwih apik

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett - Gambar duweni saka Badan Pariwisata Jamaika
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Jamaika Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett, ujar manawa inisiatif Pusat Inovasi Pariwisata Jamaika (JCTI) siap kanggo ngowahi pengaturan pasar tenaga kerja ing sektor pariwisata, kanthi ngasilake tenaga kerja sing trampil kanggo nyukupi panjaluk industri sing saya tambah.

Menteri kasebut menehi komentar sajrone konferensi pers babagan Program Manajemen Perhotelan lan Pariwisata (HTMP) bubar, ing Pusat Konvensi Montego Bay. Briefing kasebut ngemot 177 lulusan saka program percontohan HTMP, sing diwiwiti saka September 2018 nganti Juni 2020. Kabeh lulusan nampa Sertifikat HTMP saka American Hotel & Lodging Educational Institute, uga Occupational Associate Degree (OAD) ing Pelanggan Layanan, sing ditawakake Kementerian Pendidikan & Pemuda.

"Kaping pisanan ing sajarah Jamaika lan industri pariwisata, kita nggawe program ing sekolah menengah lan perguruan tinggi komunitas, sing ngidini para siswa entuk gelar associate ing manajemen perhotelan lan pariwisata. Apa sing ditindakake yaiku nggawe tahapan pembangunan kanggo para pekerja pariwisata saka sekolah menengah liwat program gelar asosiasi, langsung menyang lapangan kerja ing industri kasebut, "ujare Bartlett.

"Kaping pisanan, kita duwe karyawan sepisanan sing isih enom sing duwe gelar dadi tenaga kerja."

"Iki nggawe panggung kanggo macem-macem lapangan kerja."

"Dadi, tanpa nggawe undang-undang utawa nuduh sapa wae babagan praktik kerja, kita ngowahi pengaturan pasar tenaga kerja ing pariwisata," ujare.

Bartlett nyathet yen sajrone pirang-pirang taun masalah sing diidentifikasi ing industri pariwisata yaiku kekurangan program terstruktur kanggo latihan, sertifikasi, lan klasifikasi. Mulane, dheweke nggawe gagasan JCTI.

"Sejarah saka pembangunan pariwisata ing Jamaika lan paling panggonan ing donya ora predicated ing formalization saka skillsets liwat latihan lan sertifikasi, nanging ing informalitas ing akeh kedadean lan Employment sembrono ngendi buruh pariwisata rata-rata nyewo kanggo wektu cendhak. Amarga iku, tingkat turnover ing sektor kita dhuwur banget, "ujare Bartlett.

"Ana uga keluhan babagan remunerasi, jabatan, mobilitas lan portabilitas para pekerja pariwisata. Kabeh mau mung amarga kita durung bisa profesionalisasi industri kasebut kanthi cara sing bisa ditindakake dening industri liyane. Bagéyan saka masalah yaiku kekurangan program terstruktur kanggo latihan, sertifikasi, lan klasifikasi. Dadi, kita kudu ngganti paradigma kasebut, lan kaya ngono JCTI lair, amarga kudu nggawe kredensial sing bisa ditumpuk ing industri supaya bisa mobilitas lan portabilitas, "ujare.

Ing taun 2020, 153 siswa ndhaptar ing kohort kaloro HTMP iki. Siswa kasebut ana ing taun pungkasan program rong taun lan saiki lagi nyiapake ujian pungkasan ing wulan Juni utawa Juli 2022. Siswa kerja ing pitung perguruan tinggi lan 13 sekolah menengah.

Sajrone briefing kasebut, Menteri uga ngumumake yen MOU anyar wis digawe antarane Kementrian Pariwisata, lan Pendidikan kanggo nerusake kolaborasi kanggo ngembangake program kasebut. Dheweke uga nuduhake manawa dhaptar lulusan, kalebu informasi kontak lan kredensial, disiapake dening JCTI supaya para pengusaha bisa nemokake tenaga kerja sing luwih mumpuni.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar