Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

China Hong Kong Warta cepet

Hong Kong, jembatan budaya Timur-Kulon 

Hong Kong luwih saka pusat bisnis lan finansial internasional - minangka papan sing mbukak lan maneka warna sing nyampurake budaya Cina lan Kulon, lan tansah dipupuk lan dipupuk dening budaya Cina.

Nalika Hong Kong mengeti ulang tahun kaping 25 bali menyang tanah air, Peng Liyuan, garwane Presiden China Xi Jinping, ngunjungi Pusat Xiqu ing Distrik Budaya Kowloon Kulon ing Kamis.

Sajrone kunjungan kasebut, dheweke sinau babagan perencanaan distrik budaya lan perkembangan paling anyar, uga karyane kanggo ngreksa lan promosi opera Kanton lan teater tradisional Cina.

Peng teka ing Hong Kong kanthi sepur karo Xi ing wayah sore kanggo rawuh ing rapat ngrayakake ulang taun kaping 25 bali Hong Kong menyang China lan upacara pambukaan pamaréntahan kaping enem saka Wilayah Administratif Khusus Hong Kong (HKSAR) tanggal 1 Juli.

Saka Xiqu kanggo warisan budaya Cina

Mbukak ing 40 hektar tanah reklamasi, West Kowloon Cultural District minangka salah sawijining proyek budaya paling gedhe ing donya, nggabungake seni, pendidikan, ruang terbuka lan fasilitas hiburan.

Pusat Xiqu, salah sawijining fasilitas budaya utama pisanan ing distrik kasebut, menehi kesempatan kanggo "njelajah lan sinau babagan warisan budaya Cina lan macem-macem wujud xiqu regional," ujare situs web kasebut.

Sajrone kunjungan kasebut, Peng nonton latihan kutipan Opera Kanton dening Tea House Rising Stars Troupe ing Tea House lan ngomong karo para pemain.

Thanks kanggo dhukungan saka pemerintah pusat, Opera Kanton kasil ditulis ing dhaptar perwakilan Organisasi Pendidikan, Ilmu Pengetahuan, lan Budaya Perserikatan Bangsa-Bangsa babagan warisan budaya intangible manungsa ing taun 2009 minangka barang warisan budaya ora benda donya.

Pamrentah HKSAR wis kerja sama karo masyarakat ing pangayoman, transmisi lan promosi Opera Kanton lan barang-barang warisan budaya intangible liyane.

Platform sing nggampangake ijol-ijolan budaya Cina lan Barat

Kanggo mengeti 25 taun bali Hong Kong menyang tanah air, macem-macem kegiatan sing nampilake budaya tradisional Tionghoa wis dianakake, kayata pagelaran Kung Fu (seni bela diri Tionghoa) lan pertunjukan busana Hanfu (kostum tradisional Tionghoa).

Presiden Xi ngendika ing 29 Juni 2017, nalika ngunjungi Hong Kong, dheweke ngarep-arep HKSAR bisa nerusake budaya tradisional, main peran minangka platform sing nggampangake ijol-ijolan budaya Cina lan Barat, lan ningkatake pertukaran budaya lan kerjasama karo daratan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...