Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman News Keslametan Sustainable Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Pesawat Airbus A321XLR anyar mabur sepisanan

Pesawat Airbus A321XLR anyar mabur sepisanan
Pesawat Airbus A321XLR anyar mabur sepisanan
ditulis dening Harry Johnson

Airbus A321XLR (Xtra Long Range) pisanan wis kasil mabur pisanan. Pesawat kasebut, MSN 11000, mangkat saka Bandara Hamburg-Finkenwerder jam 11:05 CEST kanggo penerbangan uji coba sing suwene kira-kira patang jam 35 menit. Awak pesawat kasebut kalebu pilot uji coba Thierry Diez lan Gabriel Diaz de Villegas Giron, uga insinyur uji Frank Hohmeister, Philippe Pupin lan Mehdi Zeddoun. Sajrone penerbangan, kru nguji kontrol penerbangan, mesin lan sistem utama pesawat, kalebu proteksi amplop penerbangan, kanthi kacepetan dhuwur lan sithik.

Philippe Mhun, Program lan Layanan EVP Airbus nyatakake: "Iki minangka tonggak penting kanggo Kulawarga A320 lan para pelanggan ing saindenging jagad. Kanthi layanan A321XLR, maskapai bakal bisa menehi kenyamanan jarak adoh ing pesawat lorong siji, amarga kabin Airspace sing unik. A321XLR bakal mbukak rute anyar kanthi ekonomi lan kinerja lingkungan sing ora bisa dikalahake. Entri menyang layanan ditargetake ing awal 2024.

A321XLR minangka langkah evolusi sabanjure ing kulawarga A320neo siji lorong pesawat, nyukupi syarat pasar kanggo nambah jarak lan muatan, nggawe regane luwih akeh kanggo maskapai kanthi menehi layanan ekonomi sing sregep ing rute sing luwih dawa tinimbang model pesawat sing bisa dibandhingake.

A321XLR bakal ngirim sawetara pesawat lorong siji sing durung tau sadurunge nganti 4,700nm (8700 km), kanthi konsumsi bahan bakar saben kursi luwih murah 30% dibandhingake pesawat generasi sadurunge, uga nyuda emisi lan gangguan NOx. Ing pungkasan Mei 2022, Kulawarga A320neo wis nglumpukake luwih saka 8,000 pesenan saka luwih saka 130 pelanggan ing saindenging jagad. Pesenan A321XLR luwih saka 500 saka luwih saka 20 pelanggan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...