Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Investment News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

JetBlue kanggo tuku Roh sawise kesepakatan Frontier tiba

JetBlue kanggo tuku Roh sawise kesepakatan Frontier tiba
JetBlue kanggo tuku Roh sawise kesepakatan Frontier tiba
ditulis dening Harry Johnson

Ing penggabungan sing bakal nggawe maskapai penerbangan paling gedhe nomer lima ing negara kasebut, JetBlue bakal entuk Spirit Airlines kanthi rega $ 3.8 milyar.

Kepala Eksekutif JetBlue Robin Hayes ngumumake dina iki manawa operator kasebut sarujuk kanggo tuku Spirit Airlines sawise upaya terakhir kanggo gabung karo Frontier Airlines gagal.

Sadurungé, Roh Airlines wis nyaranake para pemegang saham kanggo nyetujoni tawaran sing luwih murah saka Frontier, ngelingake manawa regulator AS luwih seneng veto tawaran saka JetBlue, amarga ana kemungkinan pelanggaran peraturan antitrust.

Ing penggabungan sing bakal nggawe operator udara paling gedhe nomer lima ing negara kasebut yen disetujoni dening regulator, JetBlue bakal ndarbeni Spirit Airlines kanggo $ 3.8 milyar.

Maskapai gabungan anyar, sing bakal adhedhasar ing New York lan dipimpin dening CEO JetBlue Hayes, bakal duwe armada 458 pesawat.

Kesepakatan kasebut isih mbutuhake persetujuan peraturan AS sing dibutuhake lan maju saka para pemegang saham Spirit. Maskapai kasebut ngarepake ngrampungake proses regulasi lan nutup kesepakatan kasebut paling ora separo pisanan taun ngarep.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

"Kombinasi iki minangka kesempatan sing nyenengake kanggo macem-macem lan nggedhekake jaringan kita, nambah proyek lan kemungkinan anyar kanggo anggota kru, lan nggedhekake platform kanggo pertumbuhan sing nguntungake." CEO JetBlue ngandika ing statement.

JetBlue Airways lan Spirit Airlines bakal terus beroperasi kanthi mandiri nganti sawise transaksi ditutup.

JetBlue dina iki ngumumake yen bakal mbayar $ 33.50 saben saham ing awis kanggo Spirit Airlines, kalebu prepayment $ 2.50 saben saham sing kudu dibayar nalika pemegang saham Spirit Airlines nyetujoni transaksi kasebut. Ana uga ragad ticking 10 sen saben wulan wiwit Januari 2023 nganti ditutup.

Yen transaksi rampung sadurunge Desember 2023, kesepakatan kasebut bakal dadi $33.50 saben saham, mundhak nganti $34.15 saben saham, yen transaksi ditutup ing tanggal njaba Juli 2024.

Yen kesepakatan gagal amarga bisa nglanggar antitrust, JetBlue bakal mbayar Spirit biaya break-up mbalikke $70 yuta lan pemegang saham saka Spirit ragad break-up mbalikke $400 yuta kurang jumlah mbayar kanggo pemegang saham saka Spirit sadurunge mandap.

JetBlue proyek $ 600-700 yuta ing tabungan taunan sawise menehi hasil karo Spirit Airlines ditutup. Pendapatan taunan kanggo maskapai gabungan kasebut kira-kira $ 11.9 milyar, adhedhasar bathi 2019.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...