Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Departemen Kehakiman Ngajukake Bandhing kanggo Mbusak Mandat Topeng Perjalanan

Gambar duweni leo2014 saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Diumumake dening Sekretaris Pers Gedung Putih Jen Psaki manawa pamrentahan Presiden Biden wis ngajokake banding ing Pengadilan Federal ing Tampa, Florida, kanggo mbatalake perintah saka keputusan Hakim Distrik Federal AS Kathryn Kimball Mizelle kanggo mungkasi mandat topeng ing transportasi umum, sing kalebu. pesawat.

Ing pratelan dina iki saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit ujar manawa CDC "terus ngevaluasi manawa saiki pesenan sing mbutuhake masking ing koridor transportasi njero ruangan tetep dibutuhake kanggo kesehatan masarakat."

Ora dingerteni manawa pamrentahan Biden uga njaluk pengadilan banding supaya menehi wektu darurat sing bakal ngetrapake mandat topeng maneh ing transportasi umum kanthi efek langsung. Transportasi umum kalebu pesawat lan sepur uga bis lan layanan enggo bareng mobil.

Ngajokake banding kasebut nyetel CDC minangka wewenang sing terus-terusan ing keputusan iki lan mbesuk babagan kesehatan masarakat.

Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) nglanjutake mandat topeng sing bakal kadaluwarsa dina iki, 18 April 2022, meksa mandat kasebut luwih saka 15 dina nganti 3 Mei 2022. Dina iki, hakim federal ing Florida mrentah amanat kasebut yaiku. ora sah.

Hakim Distrik AS Kathryn Kimball Mizelle mutusake manawa mandat Presiden AS Biden ora sah amarga ngluwihi wewenang administrasi presiden kanthi nglanggar hukum administrasi.

Klompok sing nentang mandat kesehatan umum, Dana Pertahanan Kebebasan Kesehatan, lan rong wong ngajokake tuntutan hukum marang pamrentahan Biden ing Juli 2021 sing nyatakake yen nganggo topeng ing pesawat nambah kuatir lan serangan panik. Dana Pertahanan Kebebasan Kesehatan dibentuk ing taun 2020 dening Leslie Manookian, mantan eksekutif bisnis Wall Street. Klompok kasebut ngajokake 12 tuntutan hukum mung nglawan mandat vaksin lan topeng gegandhengan karo COVID-19.

Mizelle, sing ditunjuk dening mantan Presiden Donald Trump ing taun 2020, ujar manawa CDC gagal njelasake kanthi cukup kenapa dheweke pengin nglanjutake mandat topeng lan uga ora ngidini masarakat menehi komentar sing ujar manawa minangka prosedur federal kanggo nerbitake aturan anyar. .

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar