Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel negara | wilayah Nepal News Keslametan

Kacilakan Pesawat ing Nepal: Kabeh wis mati

NEPAL CRASH
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tara Air, maskapai regional sing berbasis ing Nepal ngirim pesen iki menyang situs web:

Nuwun sewu yen dina iki tanggal 29 Mei 2022, pesawat Tara Air 9N-AET, DHC-6 TWIN OTTER, menyang Jomsom saka Pokhara mabur jam 9:55 esuk ilang kontak. Pesawat kasebut duwe total 22 wong bebarengan karo 3 kru, lan 19 penumpang ing kapal. Saka 19 penumpang, 13 wong Nepal, 4 wong India, lan 2 wong Jerman. Pesawat kasebut nggawe kontak pungkasan karo Bandara Jomson ing jam 10:07. Helikopter wis dikirim kanggo nggoleki pesawat kasebut, nanging amarga cuaca sing ala, helikopter kasebut kudu bali menyang Jomson. Helikopter saka bandara Kathmandu, Pokhara, lan Jomsom siyaga lan bakal bali maneh kanggo nggoleki sanalika cuaca wis surem. Polisi Nepal, Tentara Nepal, lan tim nylametake Tara Air lagi ing dalan kanggo nggoleki tanah.

Pesawat turboprop Twin Otter 9N-AET dilakokno dening Tara Air wis ilang kontak sawetara menit sawise njupuk saka kutha wisata Pokhara watara 10 am ana.

Kabeh penumpang ing pesawat sing tabrakan ing lereng gunung ing Nepal "dituduhake tiwas", pejabat pemerintah marang ANI, nalika para penyelamat narik mayat saka reruntuhan pesawat sing ana 22 wong.

Pokhara dumunung 125 km (80 mil) sisih kulon ibukutha, Kathmandu. Iki tumuju Jomsom, sing udakara 80 km (50 mil) sisih lor-kulon saka Pokhara lan minangka papan wisata lan ziarah sing populer. Kutha loro kasebut populer karo turis manca lan domestik.

Kita curiga kabeh penumpang ing pesawat kasebut tiwas. Assessment awal kita nuduhake yen ora ana sing bisa slamet saka kacilakan pesawat, nanging ana statement resmi, "Phadindra Mani Pokhrel, Juru Bicara, Kementerian Dalam Negeri dipetik dening kantor berita ANI.

Nepal uga duwe sawetara landasan pacu paling adoh lan angel ing donya. Kajaba iku, puncak sing ditutupi salju nggawe pendekatan angel, sanajan kanggo pilot sing wis sukses. Cuaca bisa cepet ganti ing gunung.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...