Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

IATA: Kargo udara stabil lan tahan banting

IATA: Kargo udara stabil lan tahan banting
IATA: Kargo udara stabil lan tahan banting
ditulis dening Harry Johnson

Ketidakpastian ekonomi saiki ora ana pengaruhe marang panjaluk kargo udhara, nanging pangembangan kudu diawasi kanthi rapet.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) data dirilis kanggo pasar kargo udara global nuduhake kinerja sehat lan stabil.

  • Panjaluk global, diukur ing kargo ton-kilometer (CTKs*), ana 6.4% ing ngisor tingkat Juni 2021 (-6.6% kanggo operasi internasional). Iki minangka paningkatan penurunan taun-taun 8.3% sing katon ing Mei. Panjaluk global kanggo setengah taun pisanan ana 4.3% ing ngisor tingkat 2021 (-4.2% kanggo operasi internasional). Dibandhingake karo tingkat pra-COVID (2019) panjaluk setengah taun munggah 2.2%.
     
  • Kapasitas 6.7% ing ndhuwur Juni 2021 (+9.4% kanggo operasi internasional). Iki minangka paningkatan 2.7% taun-taun sing dicathet ing Mei. Kapasitas kanggo setengah taun pisanan munggah 4.5% (+ 5.7% kanggo operasi internasional) dibandhingake karo setengah taun pisanan 2021. Dibandhingake karo tingkat pra-COVID dikarepake munggah 2.5%. 
     
  • Kinerja kargo udara kena pengaruh sawetara faktor.  
    • Aktivitas perdagangan mundhak rada ing wulan Juni amarga kunci ing China amarga Omicron dikurangi. Wilayah berkembang (Amerika Latin lan Afrika) uga nyumbang kanggo pertumbuhan kanthi volume sing luwih kuat.  
    • Pesenan ekspor anyar, indikator utama permintaan kargo lan perdagangan donya, mudhun ing kabeh pasar, kajaba China.  
    • Perang ing Ukraina terus ngrusak kapasitas kargo sing digunakake kanggo ngladeni Eropa amarga sawetara maskapai sing berbasis ing Rusia lan Ukraina minangka pemain kargo utama. 

"Panjaluk kargo udara sajrone separo pisanan 2022 ana 2.2% ing ndhuwur tingkat pra-COVID (setengah pisanan 2019). Iki minangka kinerja sing kuat, utamane nimbang kendala rantai pasokan lan kelangan kapasitas amarga perang ing Ukraina. Ketidakpastian ekonomi saiki ora ana pengaruhe babagan permintaan kargo udara, nanging pangembangan kudu dipantau kanthi rapet ing separo kapindho, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.  

Performance Regional Juni

  • Maskapai Asia-Pasifik volume kargo udhara mudhun 2.1% ing wulan Juni 2022 dibandhingake wulan sing padha ing 2021. Iki minangka paningkatan sing signifikan sajrone penurunan 6.6% ing Mei. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan ana 2.7% ing ngisor level 2021. Maskapai penerbangan ing wilayah kasebut kena pengaruh banget amarga kegiatan perdagangan lan manufaktur sing luwih murah amarga kunci sing gegandhengan karo Omicron ing China, nanging iki terus saya gampang ing wulan Juni amarga watesan wis dicabut. Kapasitas sing kasedhiya ing wilayah kasebut mudhun 6.2% dibandhingake Juni 2021. Iki nyumbangake kapasitas dadi 0.2% ing ngisor level 2021 kanggo separo pisanan 2022. 
  • Operator Amérika Lor nyuda volume kargo 6.3% ing Juni 2022 dibandhingake Juni 2021. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan ana 3.3% ing ngisor tingkat 2021. Inflasi dhuwur mengaruhi wilayah kasebut. Panjaluk ing pasar Asia-Amerika Lor saya mudhun lan pasar Eropa-Amerika Lor wiwit mudhun. Kapasitas munggah 5.6% ing Juni 2022 dibandhingake Juni 2021 lan munggah 6.1% kanggo setengah taun pisanan 2022. 
  • Operator Eropa nyuda volume kargo 13.5% ing wulan Juni 2022 dibandhingake wulan sing padha ing 2021. Iki minangka kinerja paling lemah ing kabeh wilayah. Nanging, ana dandan tipis tinimbang kinerja wulan sadurunge, sing nyuda permintaan sing paling gedhe wiwit awal 2022. Iki amarga perang ing Ukraina. Kekurangan tenaga kerja lan kegiatan manufaktur sing luwih murah ing Asia amarga Omicron uga kena pengaruh volume. Kapasitas tambah 5.6% ing Juni 2022 dibandhingake Juni 2021. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan ana 7.8% ing ngisor tingkat 2021 nalika kapasitas 3.7% ing ndhuwur. 
  • Operator Timur Tengah ngalami penurunan volume kargo 10.8% taun-taun ing wulan Juni. Keuntungan sing signifikan saka lalu lintas sing dialihake supaya ora mabur liwat Rusia ora bisa ditindakake. Kapasitas munggah 6.7% dibandhingake Juni 2021. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan ana 9.3% ing ngisor tingkat 2021, kinerja setengah pisanan sing paling lemah ing kabeh wilayah. Kapasitas setengah taun pisanan ana 6.3% ing ndhuwur level 2021.
  • Operator Amerika Latin nglaporake paningkatan volume kargo 19.6% ing wulan Juni 2022 dibandhingake Juni 2021. Iki minangka kinerja paling kuat ing kabeh wilayah. Maskapai penerbangan ing wilayah iki wis nuduhake optimisme kanthi ngenalake layanan lan kapasitas anyar, lan ing sawetara kasus nandur modal ing pesawat tambahan kanggo kargo udhara ing sasi sing bakal teka. Kapasitas ing wulan Juni munggah 29.5% dibandhingake karo wulan sing padha ing 2021. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan yaiku 21.8% ing ndhuwur tingkat 2021 lan kapasitas setengah taun ana 32.6% ing ndhuwur tingkat 2021. Iki minangka kinerja setengah pisanan sing paling kuat ing kabeh wilayah. 
  • Maskapai penerbangan Afrika volume kargo mundhak 5.7% ing Juni 2022 dibandhingake karo Juni 2021. Kaya operator ing Amerika Latin, maskapai ing wilayah iki wis nuduhake optimisme kanthi ngenalake kapasitas tambahan. Kapasitas ana 10.3% ing ndhuwur level Juni 2021. Panjaluk kanggo setengah taun pisanan ana 2.9% ing ndhuwur level 2021 lan kapasitas setengah taun ana 6.9% ing ndhuwur level 2021.

Total pangsa pasar lalu lintas kargo miturut wilayah operator babagan CTK yaiku: Asia-Pasifik 32.4%, Eropa 22.9%, Amerika Utara 27.2%, Timur Tengah 13.4%, Amerika Latin 2.2%, lan Afrika 1.9%.

IATA (Asosiasi Transportasi Udara Internasional) nuduhake sawetara 290 maskapai penerbangan sing kalebu 83% lalu lintas udara global.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Statistik IATA nyakup kargo udara terjadwal internasional lan domestik kanggo maskapai penerbangan anggota lan non-anggota IATA.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...