Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah News wong Puerto Rico tanggung jawab Keslametan Sustainable Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

karusakan catastrophic: Battered lan banjir Puerto Rico dadi peteng

karusakan catastrophic: Battered lan banjir Puerto Rico dadi peteng
karusakan catastrophic: Battered lan banjir Puerto Rico dadi peteng
ditulis dening Harry Johnson

Badai Fiona ngrusak Puerto RIco, ngrusak daya luwih saka 3 yuta penduduk pulo kasebut

Atusan warga padha dievakuasi ing Puerto Rico amarga banjir banjir saka udan sing digawa dening Hurricane Fiona munggah kanthi cepet.

Badai Fiona nyerang Wilayah AS nalika mengeti Hurricane Hugo, sing nyerang Puerto Rico 33 taun kepungkur.

8 nganti 12 inci udan wis tiba ing wilayah sing nyebar ing pulo kasebut, miturut pengamatan paling anyar. Nanging, wilayah lokal wis dikonfirmasi laporan luwih saka 20 inci udan, lan isih akeh sing bakal teka.

Hurricane Fiona ngancam bakal mbucal "bersejarah" tingkat udan ing pulo wingi lan dina iki, nganti 32 inci (810 mm) ora metu saka pitakonan ing sisih wétan lan kidul Puerto Rico.

Banjir banjir banjir ing lantai siji lan malah landasan pacu bandara ing wilayah kidul Puerto Rico.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Gubernur Puerto Rico ngumumake yen sistem kelistrikan Wilayah AS ora bisa digunakake amarga Fiona, ngirim luwih saka siji yuta warga menyang negara mati wingi.

A kothak transmisi kalah metu 1.4 yuta dilacak residents saka pulo wingi sore, miturut PowerOutage.US.

Pemadaman ana luwih saka 500,000 warga Minggu esuk sadurunge pemadaman ing saindenging wilayah. Pateni Internet ing saindenging pulo uga mundhak amarga listrik mati.

LUMA Energy, sing ngoperasikake jaringan listrik Puerto Rico, ujar manawa "bisa sawetara dina" kanggo mulihake layanan.

Fasilitas medis Puerto Rico mlaku ing generator, sawetara sing wis gagal. Kru lokal kesusu kanggo ndandani generator ing Pusat Kanker Komprehensif, ing ngendi sawetara pasien kudu dievakuasi.

"Kerusakan sing kita deleng minangka bencana," ujare Gubernur Puerto Rico Pedro Pierluisi,

Presiden Joe Biden nyatakake negara darurat ing Puerto Rico nalika badai nyedhaki pojok kidul-kulon Wilayah AS.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...