Kongres Agama Dunia Ke-5 Kazakhstan

RELKZ
RELKZ
ditulis dening editor

Umat ​​Hindu ngajeni Kazakhstan amarga ngrencanakake "Kongres Agama Dunia kaping 5," sing dilaporake ing ibukutha Astana tanggal 10-11 Juni 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Umat ​​Hindu ngajeni Kazakhstan amarga ngrencanakake "Kongres Agama Dunia kaping 5," sing dilaporake ing ibukutha Astana tanggal 10-11 Juni 2015.

Negarawan Hindu Rajan Zed, ing pratelan ing Nevada (AS) dina iki, muji Presiden Kazakhstan Nursultan Abishevich Nazarbayev lan Ketua Senat Kazakhstan Kassym-Jomart Tokayev amarga rencana sing dilapurake kanggo nggabungake pimpinan agama, politisi lan organisasi internasional kanggo ngrembug masalah sing diadhepi manungsa. kanggo ningkataké dialog global antarane agama lan budaya, lan kanggo ngiyataken pemahaman bebarengan antarane komunitas agama liwat Congress iki.

Nelpon minangka "langkah ing arah sing bener", Zed, sing dadi Presiden Universal Society of Hinduism, nedahake manawa dialog antar agama sing serius lan jujur ​​ing jagad iki minangka kabutuhan.

Rajan Zed uga ujar manawa agama minangka kekuwatan sing paling kuat, kompleks lan paling akeh ing masyarakat kita, mula kita kudu serius. Lan kita kabeh ngerti yen agama kalebu luwih akeh tinimbang tradhisi / pengalaman tartamtu.

Zed ngarep-arep manawa agama Hindu minangka agama paling tuwa lan katelu paling gedhe ing donya bakal dadi bagean saka Kongres sing bakal teka. Yen Kazakhstan mbutuhake pitulung babagan agama Hindu, dheweke utawa sarjana Hindu liyane bakal seneng mbantu.

Ndhuwur pentinge dialog antar agama, Rajan Zed ujar manawa sajrone ngupayakake bebener, kita bisa sinau saka siji liyane lan kanthi mangkono bisa nyedhaki bebener. Dialog iki bisa mbantu kita ngilangi stereotip, prasangka, karikatur, lan liya-liyane, sing diwarisake saka generasi sadurunge.

Tema utama Kongres kasebut bakal dadi "Dialog para pemimpin agama lan politisi kanthi jeneng perdamaian lan pembangunan" lan tujuane kanggo nuwuhake budaya toleransi lan toleransi.

Negara kanthi spektakuler Tian Shan utawa Pagunungan Altay lan steppes, Kazakhstan nduweni sumber daya mineral sing gedhe lan potensial ekonomi sing gedhe lan minangka produser uranium paling gedhe ing donya. Agama Hindu duwe kira-kira siji milyar penganut ing donya lan moksh (pembebasan) minangka tujuan utama.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.