Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Kenya News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Kenya entuk Presiden kaping 5: Sumpah kanggo nguatake ekonomi 

gambar duweni saka A.Tairo

William Ruto sumpah ing dina iki minangka Présidhèn Kenya kaping 5, njupuk alih saka leluhur Uhuru Kenyatta sawise 10 taun jabatane.

Dr. Ruto disumpah, Selasa, 13 September 2022, seminggu sawise Mahkamah Agung nolak tantangan saka mungsuh sing dikalahake ing pemilihan sing cedhak, dheweke menang kanthi nggambarake awake dhewe minangka "hustler" underdog nglawan elit.

Presiden Kenya anyar saiki disetel kanggo ngiyataken kerjasama ekonomi antarane Kenya lan negara Afrika liyane.

Puluhan ewu wong gabung karo kepala negara regional Afrika ing stadion sing rame ing Nairobi kanggo nonton dheweke njupuk sumpah jabatan, kanthi akeh penonton sing nganggo klambi kuning padhang partai Ruto, surak-surak banter lan ngibar-ibar bendera Kenya.

"Aku bakal kerja bareng karo kabeh wong Kenya tanpa preduli sapa sing dipilih," ujare wong umur 55 taun ing pidato peresmian, ngumumake sawetara langkah kanggo ngatasi masalah ekonomi negara.

Kira-kira 20 kepala negara saka saindenging Afrika rawuh ing acara kasebut

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Agama minangka tema sing terus-terusan sajrone upacara sumpah, kanthi pimpinan saka agama Kristen lan Islam ngaturake donga kanggo presiden anyar.

Ketua Komisi Uni Afrika, Pak Moussa Faki Mahamat, sing nyekseni upacara sumpah, muji transfer kekuwatan kanthi tentrem, ujar manawa iki minangka fitur kedewasaan politik Kenya.

"Agenda langsung kita yaiku nggawe lingkungan bisnis lan perusahaan sing nguntungake, decriminalize mata pencaharian, lan ndhukung wong ing sektor informal kanggo ngatur awake dhewe dadi entitas bisnis sing stabil, sregep, lan bisa dipercaya," ujare Dr Ruto liwat pidato pisanan minangka Presiden lengkap. saka Kenya.

"Iki minangka inti saka model ekonomi ngisor, sing nggawe dalan kanggo para pedagang lan pengusaha kanggo mbangun hubungan, ngalami safety, lan nikmati keamanan. Kita bakal kerja sama karo pemerintah kabupaten kanggo nggawe kerangka kerja sing nyedhiyakake papan dagang sing aman ing kutha lan kutha kita, "ujare.

"Kita bakal menehi prioritas kanggo resolusi cepet tagihan sing ditundha supaya pamrentah bisa ngrampungake kewajiban lan nggampangake kinerja ekonomi sing luwih apik," ujare Dr. Ruto marang warga Kenya lan negara liya.

Dheweke ujar manawa ing minggu-minggu sing bakal teka, dheweke bakal menehi saran marang para kreditur pamrentah babagan mekanisme resolusi pembayaran sing pinunjul amarga pamrentahane wis setya njamin yen dibayar ing wektu sing paling cendhak. 

Kenya wis setya kebak kanggo implementasine saka EAC perjanjian lan protokol sawijining gerakan bebas wong, barang, lan layanan. "Sama-sama penting yaiku komitmen kita kanggo aktualisasi lengkap Wilayah Perdagangan Bebas Kontinental Afrika (AfCFTA)," ujare. 

Minangka anggota komunitas internasional, Kenya bakal ndhukung KTT Iklim sing sukses ing Afrika ing Nopember, kanthi nyengkuyung pangiriman keuangan lan teknologi sing dibutuhake kanggo Afrika supaya bisa adaptasi karo dampak iklim, ndhukung sing butuh, lan ngatur transisi, tambah dheweke.

"Administrasi saya siyap kerja bareng karo mitra global kanggo nglawan pandemik lan kahanan darurat kesehatan liyane," ujare Dr Ruto.

Dr. Ruto, sing dianggep minangka wong Kenya paling sugih, dadi mitra ing rantai bisnis kalebu hotel wisata ing negarane.

Kenya minangka panguwasa ekonomi Afrika Timur lan akeh perusahaan regional lan internasional kalebu perusahaan hotel lan wisata global.

Sugih karo satwa, warisan sajarah lan budaya, Kenya kalebu ing antarane negara-negara Afrika sing marketing pariwisata ing sumber pasar utama Eropah lan Amerika Serikat. Iki minangka pusat wisata kanggo tujuan Afrika Timur lan Tengah, perbankan ing penerbangan udara sing kuwat lan standar layanan perhotelan sing luwih dhuwur kanggo turis sing ngunjungi negara liya ing wilayah Timur lan Afrika Tengah.

Mupangat saka layanan udhara sing maju banget, bebarengan karo fasilitas hotel lan akomodasi kanthi basis pariwisata lan lelungan sing mapan, Kenya saiki nargetake pengunjung Afrika kanggo nglengkapi lan ngisi celah sing disebabake dening kejatuhan wisatawan internasional sawise wabah COVID -19 pandemi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...