Kepala Pariwisata PBB Zurab Pololikashvili ing Spiderweb of Trouble?

Zurab diplomatik
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kejahatan Koldo ing Spanyol wis dadi berita utama pirang-pirang wulan kanthi Begoña Gómez, garwane presiden Spanyol, ing tengah. Uga ing tengah investigasi iki dipenjara Víctor Gonzalo de Aldama, lan kanca cedhak Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal Pariwisata PBB, sing ora bisa uwal saka manungsa waé ing investigasi pidana iki.

Ditangkep miturut omongane uwong pimpinan kejahatan Koldo, Mr. Víctor Gonzalo de Aldama minangka presiden Zamora CF, nalika ditahan dening Polisi Spanyol (UCO).

Dheweke diduga entuk manfaat akeh saka kontrak topeng rai sing korupsi sajrone COVID-19 sing diwenehake menyang Soluciones de Gestión, lan jaminan pemerintah Air Europe.

Umume penipuan kasebut diduga dirundingake ing omah resmi Menteri Transportasi, José Luis Ábalos, karo presiden Zamora nggawe hubungan pribadi sing cedhak.

Zurab Pololikasvili, Sekretaris Jendral Pariwisata PBB mbantu para terdakwa lan nahan pimpinan kejahatan Koldo, Víctor Gonzalo de Aldama dadi konsul kehormatan Georgia kanthi kekebalan diplomatik lan keuntungan perjalanan internasional.

Sadurunge dadi Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab wis mimpin posisi duta luar biasa lan plenipotentiary saka Georgia ing Spanyol, Principality Andorra, lan Karajan Maroko lan wakil permanen Georgia ing UNWTO Dewan. Dheweke nggunakake posisi diplomatik iki ing wektu iku kanggo nggabungake pencalonan lan apa sing dikandhakake akeh manipulasi kanggo kapilih dadi kepala lembaga pariwisata PBB ing 2018.

Wawancara ing majalah Dimplomacia dadi saksi kanggo pendekatan iki.

Pitakonan yaiku kepiye carane pimpinan kejahatan Koldo sing diduga Aldama bisa dijenengi konsul kehormatan Georgia ing Zamora, Spanyol.

Miturut data kedutaan, mung ana sepuluh warga Georgia sing kadhaptar ing kabeh provinsi, lan markas konsuler wiwitane ana ing stadion kotamadya Ruta de la Plata lan sawise iki kanthi trep menyang kantor Zamora CF, perusahaan dheweke digunakake kanggo miturut omongane uwong. penipuan.

Sadurunge entuk status iki minangka diplomat Georgia, Aldama wis nuduhake ing resume judhul delegasi komunitas Spanyol ing Amerika Latin sing ana hubungane karo organisasi hak asasi manungsa internasional, judhul diplomatik.

Jawaban kasebut jelas karo sekretaris Pariwisata PBB, biyen UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia PBB), Zurab Pololikashvili.

Kepala Georgia organisasi PBB iki, Zurab Pololikashvili wis dadi kanca pribadi Aldama pirang-pirang taun. "Dheweke sing ngenalake sadurunge pandemi lan liwat dheweke, dheweke entuk gelar konsul kehormatan Georgia ing Zamora."

Kanthi Aldama, Zurab uga nuduhake katresnan kanggo bal-balan lan ngatur klub, amarga Pololikashvili uga CEO FC Dinamo Tbilisi, tim bal-balan profesional saka ibukutha Georgia.

Pololikashvili nggunakake koneksi ing jagad bal-balan kanggo tuku swara kanthi menehi karcis sing ora bisa dipikolehi kanggo game bal-balan Real Madrid marang menteri-menteri Afrika sing butuh suara ing dina sadurunge pemilihan 2017.

Sawise dheweke diangkat dadi sekretaris jenderal Badan Pariwisata PBB, dheweke ketemu karo Hidalgo lan nggawe kekancan pribadi sing raket ora bisa dipisahake saka hubungan bisnis. 

"Dheweke dadi cedhak, lelungan bebarengan lan nindakake bisnis bebarengan."

Asil saka iki yaiku anak perusahaan Globalia, Wakalua, inovasi pariwisata hub dirancang antarane Globalia lan UNWTO sing padha digawe lan kang digunakake kanggo ngiyataken hubungan karo garwane presiden Spanyol, Begoña Gómez.

Perusahaan sing didaftar ing Maret 2019, nanging, miturut sumber, digawe setaun sadurunge, ing 2018, pas diplomat Georgia lan mantan politisi diangkat dadi kepala UNWTO.

Globalia minangka tamu sing luar biasa ing UNWTOrapat umum ing St. Petersburg, Rusia ing September 2019.

Wakalua minangka siji-sijine perusahaan Spanyol sing diundang kanggo rawuh ing GA ing Rusia, ing ngendi Aldama, Javier Hidalgo, lan Begoña Gómez nganakake rapat pribadi pisanan kanggo ngrembug masalah bisnis kanthi berkah lan kemungkinan keterlibatan dening UNWTO Sekretaris Jenderal.

Sawise rapat pisanan ing Saint Petersburg, acara liyane ditindakake ing pungkasan taun 2019 lan wiwitan taun 2020, kayata perayaan Pusat Afrika IE. wiwitan penghargaan sing disponsori dening Wakalua

Acara iki dirawuhi dening Begoña Gómez, CEO Globalia, Javier Hidalgo, lan tepate Zurab Pololikashvili.

Minangka sekretaris saka UNWTO, Pololikashvili, bebarengan karo Globalia, promotor Wakalua hub sing disponsori penghargaan, lan Begoña Gómez dadi direktur Pusat Afrika IE lan penyelenggara acara kasebut.

Apik banget yen kolaborasi iki kedadeyan mung telung wulan sawise garwane presiden Spanyol njaluk bantuan marang Hidalgo kanggo promosi Institut ing rapat pribadi ing hotel ing pinggir St Petersburg. UNWTO Acara Majelis Umum.

Ing taun sabanjuré, ing September 2020, rapat anyar saka UNWTO Dewan Eksekutif dianakaké ing Georgia, negara asalé Zurab.

Aldama sing saiki dipenjara katon ing dhaptar peserta minangka "direktur Global", sanajan ora duwe posisi ing dewan perusahaan lan mung dadi penasihat eksternal sing Hidalgo nyekeli perusahaan. Iki kedadeyan kanthi jelas amarga Zurab Pololikashvili sing ngatur.

Kaya sing didokumentasikan ing penyelidikan pidana Delorma, bailout 200 yuta Dolar kanggo Air Europa, sambungan teduh menyang Venezuela, lan aksi ngluwari liyane ana ing agenda sing didhelikake iki.

Direktur Globalia, Lisandro Menu Marque rawuh ing rapat Dewan Eksekutif dening UNWTO saka Georgia, diiringi Aldama, uga makili Globalia.

Miturut sumber Air Europa, jumlah penyelamat tambah 75 yuta luwih saka jumlah sing disaranake. Iki minangka penyelamat paling gedhe dening Spanyol sing diwenehake marang perusahaan swasta. Dokumen ing investigasi pidana bisa uga nuduhake luwih akeh babagan crita iki.

Aneh banget Zurab Pololikashvili wis nggunakake kantore kanggo ngganti watesan mangsa ngijini dheweke kanggo mbukak kanggo periode katelu taun sabanjuré. Dhukungan dheweke ing 2017 amarga Eropa ndhukung dheweke amarga ambisi Georgia kanggo gabung EU bisa uga ora dadi masalah gedhe ing wektu sabanjure yen dideleng saka apa sing kedadeyan ing Georgia bubar babagan hukum agen asing, sing dikenal minangka "Hukum Rusia"

Kanthi kasus iki ing Spanyol dadi luwih relevan, uga ing Uni Eropa, kanthi manipulasi sing dituduhake Zurab UNWTO anggota nalika dheweke ngganti peraturan kaping telune (siji ing saben pemilu) supaya cocog karo agenda pribadine supaya tetep kuwasa kanggo periode liyane bisa uga mbukak mata negara anggota PBB-Pariwisata. Reputasi agensi iki akeh banget.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...