Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah angkara Warta Pamrentah Honduras wong Pariwisata News Wire Plancongan USA

AS ngupaya ekstradisi mantan presiden Honduras menyang Washington

AS ngupaya ekstradisi mantan presiden Honduras menyang Washington
AS ngupaya ekstradisi mantan presiden Honduras menyang Washington
ditulis dening Harry Johnson

Hernandez nolak kabeh tuduhan lan ujar manawa tuduhan kasebut minangka bagean saka rencana mbales dendam saka raja narkoba sing padha dicekel utawa diekstradisi dening pemerintah menyang AS.

Miturut laporan paling anyar sing nyebutake dokumen kedutaan AS, Amerika Serikat ngupayakake ekstradisi mantan Presiden Honduras Juan Orlando Hernandez Alvarado menyang Washington kanthi tuduhan senjata lan skema perdagangan narkoba antarane 2004 lan 2022.

Spekulasi wis suwe nyebar yen Amerika Serikat ngrencanakake njaluk ekstradisi Hernandez nalika dheweke ninggalake kantor ing tengah-tengah tuduhan yen dheweke bersekongkol karo pengedar narkoba.

Kedutaan Besar AS ujar ing dokumen kasebut manawa Hernandez minangka bagean saka skema sing ngedol saka Honduras 500,000 kilogram kokain sing ditampa saka Venezuela lan Kolombia menyang AS.

Kamentrian Luar Negeri Honduras ujar liwat Twitter yen wis menehi kabar marang Mahkamah Agung negara kasebut yen Kedutaan Besar AS njaluk "penahanan sementara politisi Honduras" kanggo ekstradisi.

Puluhan polisi ngubengi omahe Hernandez wingi bengi.

Hernandez ujar manawa dheweke wis siyap kerja sama karo polisi nasional, sawetara jam sawise panguwasa ngubengi omahe.

Pengacara Hernandez, Felix Avila, ngandhani saluran TV lokal yen hakim Mahkamah Agung mrentahake penahanan kliene, dheweke "wis ujar manawa dheweke diidini, dheweke gelem nyerah kanthi sukarela."

Pengadilan Tinggi Honduras - sing bakal mutusake panyuwunan ekstradisi - amarga bakal ketemu dina iki kanggo menehi jeneng hakim kanggo ngawasi kasus kasebut, ujare juru bicara pengadilan.

Nicole Navas, juru bicara Departemen Kehakiman AS, ora gelem menehi komentar. Departemen Luar Negeri AS uga durung menehi komentar.

Minggu kepungkur, Sekretaris Negara AS Antony Blinken ujar manawa Hernandez kalebu ing dhaptar taun kepungkur wong sing dituduh korupsi utawa ngrusak demokrasi ing El Salvador, Guatemala lan Honduras.

"Amerika Serikat ngembangake transparansi lan akuntabilitas ing Amerika Tengah kanthi nggawe watesan visa umum marang mantan presiden Honduras, Juan Orlando Hernandez, amarga tumindak korupsi," tulis Blinken ing Twitter ing Februari 7. "Ora ana wong sing ngluwihi hukum."

"Hernandez wis nindakake korupsi sing signifikan kanthi nindakake utawa nggampangake tumindak korupsi lan perdagangan narkotika lan nggunakake asil saka kegiatan ilegal kanggo nggampangake kampanye politik," ujare. Departemen Luar Negeri AS ngandika ing statement.

Seksi federal AS ujar Hernandez "nampa hasil perdagangan narkotika minangka bagean saka pendanaan kampanye", pratelan kasebut uga ujar.

Hernandez nolak kabeh tuduhan lan ujar manawa tuduhan kasebut minangka bagean saka rencana mbales dendam saka raja narkoba sing padha dicekel utawa diekstradisi dening pemerintah menyang AS.

Sadulure, mantan anggota kongres Honduras Tony Hernandez, dihukum ing Maret 2017 kanggo penjara seumur hidup ing AS amarga perdagangan narkoba.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...