Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Finland Warta Pamrentah News tanggung jawab Rusia Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Flying watara Rusia nyengsarakke Finnair

Flying watara Rusia nyengsarakke Finnair
Flying watara Rusia nyengsarakke Finnair
ditulis dening Harry Johnson

Miturut laporan paling anyar, maskapai paling gedhe ing Finlandia, Finnair, ngalami kerugian finansial sing akeh, sawise dipeksa mabur ngubengi wilayah udara Rusia, ngetokake kerugian operasi € 133 yuta, sing biaya € 51 yuta kanggo biaya bahan bakar pesawat.

Maskapai panji Finlandia lan salah sawijining maskapai paling tuwa ing donya dipeksa mabur ngubengi Rusia, sawise negara kasebut nutup wilayah udara kanggo mbales sanksi Barat, nglarang maskapai penerbangan saka 36 negara lan wilayah saka langit lan kanthi efektif nutup rute tradisional saka Eropa menyang Asia. menyang operator Western.

Negara-negara anggota Uni Eropa lan negara-negara Kulon liyane nutup wilayah udara menyang maskapai Rusia sawise Moskow ngluncurake perang agresi sing ora ana provokasi marang Ukraina ing pungkasan Februari. Rusia nanggapi kanthi apik.

Larangan tit-for-tat wis meksa operator Eropa kanggo ngatur maneh rute, nyuda sawetara negara saka biaya navigasi udhara saben wulan sing biasane ditampa nalika penerbangan saka negara tetangga ngliwati wilayah udara.

Minangka asil larangan wilayah udara, Finland wis ilang kauntungan utama saka negara Skandinavia liyane - jarak paling cedhak kanggo China, Jepang lan Korea Selatan.

Sawetara penerbangan menyang wilayah Asia-Pasifik, sing ngasilake nganti 50% bathi Finnair, dibatalake.

Biaya bahan bakar Finnair uga dilaporake mundhak meh kaping pindho wiwit Desember 2021, saka 30% dadi 55% saka total biaya.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...