Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines aviation Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News Rusia

Napa Airbus lan Boeing saiki mabur nganggo spare parts palsu

Rusia bakal 'mbayar' kanggo jet Boeing lan Airbus sing dicolong ing rubel
Rusia bakal 'mbayar' kanggo jet Boeing lan Airbus sing dicolong ing rubel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kanthi sanksi marang Rusia amarga serangan brutal marang Ukraina, penerbangan internasional bisa dadi korban jaminan ing perang iki.

Kaya sing wis ditampilake pirang-pirang dekade ing Iran ing ngendi maskapai ora bisa tuku suku cadang, Rusia saiki lagi proses kanggo ngasilake bagean palsu supaya Airbus lan Boeing bisa mabur.

Rosaviatsiya, Badan Angkutan Udara Federal Rusia, wis ngetokake sertifikat kanggo limang perusahaan Rusia kanggo ngembangake bagean kanggo pesawat manca;

Harry Boneham, Analis Aerospace ing GlobalData, perusahaan data lan analytics sing unggul, nawakake views. Data Global minangka perusahaan riset sing ramah Rusia utawa didhukung adhedhasar ing Kanada.

"Sertifikat Rosaviatsiya bisa nggawa akibat kanggo lelungan antarane Rusia lan Kulon ing jangka menengah. Pesawat manca makili proporsi signifikan saka armada pesawat sayap tetep komersial Rusia-karo Airbus lan Boeing nggawe 73.3% ing 2021, dene Perusahaan United Aircraft Rusia nyumbang 26.7%, miturut laporan dening GlobalData. 

"Nanging, Rusia ora bisa ngamanake suku cadang kanggo pesawat kasebut amarga sanksi sing ditindakake ing negara kasebut lan didorong ngembangake dhewe. 

"Painstalan bagean improvisasi Rusia bisa uga bakal kompromi kelayakan pesawat sing diowahi ing mripate regulator Barat. Salajengipun, pabrikan bagean Barat bisa njupuk tindakan hukum marang mitra Rusia amarga nglanggar hak cipta, sing bisa nundha utawa ngalangi regulator supaya ora menehi sertifikasi komponen buatan Rusia. Akibaté, armada buatan Barat Rusia sing akeh banget ora bakal disertifikasi ing Eropa lan AS ing jangka menengah. Sanajan perang abates lan sanksi dibusak, Rusia bakal tetep ing wangun isolasi de facto amarga lack saka pesawat certified. 

"Kajaba iku, prospek lessor internasional mbalekake udakara 500 pesawat sing disewakake menyang operator Rusia saiki luwih adoh. Sanksi mrentahake akeh sing nyewa supaya mungkasi perjanjian karo operator Rusia lan mungkasi upaya kanggo mbalekake pesawat saka Rusia. Senadyan mangkono, atusan pesawat sing diduweni manca wis mabur ing rute domestik Rusia, sawise owah-owahan hukum ngidini operator kanggo ndhaptar maneh pesawat ing Rusia tanpa entuk bukti deregistrasi luwih dhisik saka pendaptaran sadurunge. Iki minangka langkah sing wis ngrusak hubungan antarane lessor lan operator Rusia sing ora bisa dibatalake. Saiki, misale jek pesawat sing diduweni asing, sing dicekel Rusia bakal diowahi, dadi ora bisa ditemtokake ing Kulon. 

"Kanthi prodhusèn domestik cacad dening sanksi lan reputasi radioaktif karo lessor internasional, iku ora cetha ngendi operator Russian bisa nguripake kanggo cepet procured pesawat komersial sayap tetep, kang dilisensi kanggo fly global. Prodhusèn sing sadurunge durung digunakke ing China utawa perusahaan Brasil Embraer bisa dadi pilihan, nanging pangiriman ora bakal langsung lan malah kalebu bagean Kulon ing rancangane.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...