Sistem Pangumpulan Tol Elektronik Diluncurake ing Lima Bandara Vietnam

Koleksi Tol Elektronik
wakilipun || liwat Wikipedia || TAG lane ing Second Severn Crossing, Wales
ditulis dening Binayak Karki

ACV wis nglaporake operasi sistem sing stabil, njamin aliran lalu lintas sing lancar sanajan ing musim perjalanan sing paling sibuk kayata Festival Taun Anyar Imlek.

The Airports Corporation of Vietnam (ACV) wis ngumumake implementasine sistem pengumpulan tol elektronik (ETC) ing limang bandara utama ing saindenging negara, sing bakal diwiwiti wiwit 5 Mei.

Wiwitane pilot ing Bandara Internasional Noi Bai ing Hanoi lan Bandara Internasional Tan Son Nhat ing Ho Chi Minh, sistem ETC saiki bakal ditambah dadi telung bandara tambahan, kalebu Cat Bi ing kutha Hai Phong, Phu Bai ing provinsi Thua Thien-Hue, lan kutha Da Nang.

Kanggo nyuda kemacetan lalu lintas, ACV ngrancang nginstal sistem ETC ing terminal T3 Bandara Tan Son Nhat lan terminal T2 Bandara Noi Bai sing ditambahi, sing saiki lagi dibangun.

Pengendara motor sing dilengkapi tag ETC sing ana kanggo dalan gedhe lan jalan tol bakal bisa navigasi kanthi lancar ing jalur tol bandara tanpa tag utawa prosedur tambahan.

Sajrone fase pilot saka 6 Februari nganti 19 Maret, luwih saka 203,606 kendaraan nggunakake jalur ETC ing Noi Bai, dene 132,926 kendaraan ngliwati jalur kasebut ing Tan Son Nhat.

ACV wis nglaporake operasi sistem sing stabil, njamin aliran lalu lintas sing lancar sanajan ing musim perjalanan sing paling sibuk kayata Festival Taun Anyar Imlek.

Kira-kira 90% kendharaan kasil mbayar liwat kertu ETC liwat jalur tes tol sing ora mandheg, sing nyebabake kendharaan sing liwat 1.8 kali lipat dibandhingake karo jalur tol tradisional, saengga bisa nyuda kemacetan ing dalan metu.

Kanthi meh 5 yuta mobil ing Vietnam, 96% dilengkapi tag lan akun ETC, implementasine sistem ETC ing saindenging negoro bakal nyepetake proses pengumpulan tol.

Sawise integrasi menyang bandara, Kamentrian Perhubungan ngrancang kanggo ngluwihi sistem ETC menyang pelabuhan laut, fasilitas parkir, asuransi, lan layanan pemeriksaan teknis kendaraan minangka bagean saka upaya modernisasi transportasi sing luwih akeh.

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...