Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Israel News Pariwisata

Kutha Badui paling gedhé ing donya dadi kanggo pariwisata

Beduin
ditulis dening Saluran Media

Kutha Badui paling gedhé ing donya ya iku Rahat ing Israel kanthi populasi 71,437 jiwa. Pariwisata minangka agenda kanggo komunitas iki.

Kotamadya Rahat ing Israel wis nyetujoni inisiatif pariwisata skala gedhe sing bakal ndeleng 500 wisma sing dibangun ing saindenging kutha sajrone dekade sing bakal teka.

Luwih saka 250,000 Badhak - sekte saka suku Arab Muslim nomad - manggon ing Israel, kanthi mayoritas konsentrasi ing Rahat lan desa ing sisih kidul. Gurun Negev.

Kutha iki nduwe populasi luwih saka 77,000 jiwa, miturut angka paling anyar sing dirilis dening Biro Statistik Pusat Israel.

Dumunung kira-kira 60 mil saka pusat pedunung utama ing Israel, Rahat ora tau dadi atraksi wisata utama.

Mahmud Alamour, CEO saka Rahat Economic Company, ngarep-arep kanggo ngganti karo rencana 10 taun sing kalebu atusan bangunan wisma lan ngluncurake festival budaya anyar.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

"Panyiapan wisma bakal nyedhiyakake papan kanggo nginep kanggo atusan pengunjung saka Israel lan donya sing pengin teka lan ngerti budaya Bedouin ing Negev," ujare Alamour ing statement sing dituduhake karo The Media Line. "Muga-muga panyiapan wisma anyar ing Rahat bakal nyebabake luwih akeh wong saka Israel lan jagad sing teka kanggo tetep karo kita, mbantu ngilangi stigma lan alangan, lan ngidini [tamu] nikmati tradhisi keramahan Badui sing kita lakoni. ngerti carane nyedhiyakake."

Panitia Perencanaan lan Bangunan lokal Rahat bubar nyetujoni rencana Alamour kanggo mbangun 500 unit omah tamu ing kutha kasebut. Gerakan kasebut minangka bagean saka inisiatif gabungan sing dipimpin dening Perusahaan Ekonomi Rahat lan Otoritas Pengembangan Pariwisata Bedouin.

Proyèk iki uga minangka bagéan saka program sing luwih jembar sing nduweni tujuan kanggo ningkatake pariwisata ing wilayah kasebut, sing ing taun-taun pungkasan wis katon sawetara festival lan acara anyar sing nampani pengunjung Israel.

Antarane acara budaya sing paling populer ing kutha iki yaiku Festival Malam Ramadhan, acara taunan sing ngidini pengunjung bisa nemu rasa lan tradhisi unik ing wulan suci Muslim.

"Pariwisata ing Rahat wis nambah kahanan finansial saka puluhan kulawarga ing Rahat, utamane wanita," ujare Alamour. "Berkat proyek sing kita mimpin, bakal ana festival anyar lan unik ing kutha, kalebu festival kuliner pisanan, festival unta, lan festival budaya khusus liyane. Kita nggampangake pertumbuhan ekonomi sing signifikan.

Minangka asil saka rencana anyar, kira-kira 250 kulawarga ing kutha bakal bisa melu ing industri pariwisata tunas kutha.

Fatma Alzamlee, sing duwe Wisma Kembang Gurun, nampani keputusan kotamadya kasebut lan ujar manawa bakal entuk manfaat kanggo masarakat lokal kanthi nambah pengunjung.

"Iki bakal mbantu kita ngembangake bisnis," ujare Alzamlee marang The Media Line. “Wong-wong bakal nginep ing Rahat, lunga saka panggonan menyang panggonan, ngunjungi masjid, pasar lan ngerti budaya kita. Ana uga akeh panemuan arkeologi ing kene bubar.

Saliyane nyedhiyakake papan kanggo nginep ing wayah wengi, Alzamlee uga masak masakan lokal kanggo dheweke lan mimpin lokakarya. Taun kepungkur, dheweke dadi tuan rumah Israel kanggo program "sekolah musim panas", sing ngidini pengunjung sinau basa Arab lan entuk paparan budaya lokal. Program kasebut kalebu wisata kutha, rapat karo seniman lokal, lan lokakarya masak.

"Kita pengin turis internasional teka lan ngunjungi kita, ora mung wong Israel," ujare. "Kita uga pengin investor teka lan mbangun hotel ing kene."

sumber Maya Margit/The Media Line 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Saluran Media

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...