Kutha Saudi Taif Tansaya Ijo Nggawe Wilayah Wisata sing Nyambut Gawe

Ijo Saudi
gambar duweni saka SPA
ditulis dening Linda Hohnholz

Kotamadya Taif nduweni tujuan kanggo ningkatake kesejahteraan umum lan aktivitas fisik, ndhukung kelestarian lingkungan, lan nyumbang kanggo ningkatake pariwisata kanthi nyedhiyakake wilayah sing tentrem lan alam kanggo para warga lan pengunjung.

Ruang hijau ing Kota Taif, Saudi Arabia, wis nggedhekake 8 yuta meter persegi ing 2024 amarga upaya terus-terusan dening Kotamadya Taif kanggo ningkatake penghutanan lan kelestarian lingkungan. Ewonan wit wis ditandur ing saindhenging kutha kanthi keterlibatan sukarelawan, siswa sekolah, lan asosiasi nirlaba.

Miturut kotamadya, kutha iki mlebu fase penghijauan anyar, sing selaras karo visi pembangunan sing komprehensif lan ndhukung tujuan Saudi Green Initiative. Inisiatif iki fokus kanggo nglawan owah-owahan iklim, nyuda emisi karbon, rehabilitasi lahan, ningkatake kualitas urip, lan nglindhungi lingkungan kanggo generasi sabanjure.

Kerajaan Arab Saudi nyetel Inisiatif Ijo Saudi ing wulan Maret 2021, mindhah negara kasebut menyang ekonomi macem-macem sing lestari lan ing wektu sing padha nyuda jejak karbon negara.

Inisiatif iki ngatasi tantangan lestari lan lingkungan sing diadhepi ing saindenging jagad kanthi nyebarake vegetasi ijo ing saindenging Kraton kanthi tujuan supaya bisa nandur 10 milyar wit. Kanggo mbayangno ruang lingkup usaha iki, 10 milyar wit nyakup tanah sing padha karo ukuran Belgia.

Ijo Saudi 2 | eTurboNews | eTN

Wit penting kanggo planet amarga ngasilake oksigen sing resik lan uga nyuda emisi CO2 (karbon dioksida). Kajaba iku, wit-witan minangka kekuwatan nglawan desertifikasi lan mbantu ngirit banyu amarga oyod lan godhonge nangkep banyu udan lan nyuda limpasan, nambah panyimpenan banyu ing lemah. Green Initiative dhewe uga ngarahake nglindhungi wilayah pesisir lan segara kanthi promosi perikanan sing lestari lan nglindhungi terumbu karang.

About penulis

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...