budaya Tujuan Industri Hospitality Italia News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Labyrinth paling gedhe ing donya bakal mbukak maneh

Labirin paling gedhé ing donya, Masone Labyrinth, dumunung ing Italia lan uga minangka papan sing sugih ing seni lan budaya. Ora suwe, bakal dibuka maneh kanggo pengunjung yen musim dingin wis rampung.

Lair ing taun 2015 ing Fontanellato (ing provinsi Parma, Italia), Labirinto della Masone minangka ciptaan Franco Maria Ricci - penerbit, desainer, kolektor seni, lan bibliophile sing tilar donya ing taun 2020 - lan Jorge Luis Borges saka Argentina sing tansah kepincut karo simbol labirin ing kunci metafisik lan minangka metafora saka kahanan manungsa.

Labirinto della Masone minangka jantung desa sing nyata lan khayalan ing wektu sing padha, kaya sing dipikirake lan dirancang bebarengan karo arsitek Pier Carlo Bontempi lan Davide Dutto.

Iki minangka taman budaya sing ambane 8 hektar lan kalebu vegetasi, macem-macem bangunan sing ngemot koleksi seni lan buku, lan kafe, restoran-bistro, lan ruang gastronomi Parmesan sing dikurasi dening chef Andrea Nizzi lan staf 12 biksu. , saliyane 2 Suites ngendi iku bisa kanggo sewengi.

Labirin, sing diilhami saka labyrinth klasik Romawi kuno, nanging diolah maneh kanthi ngenalake persimpangan ing kana lan ujung sing mati, kabeh digawe saka tanduran pring - kanthi total meh 300,000 - kalebu kira-kira rong puluh spesies sing beda antarane 30 sentimeter lan dhuwuré 15 meter. . Bambu dipilih amarga minangka tanduran evergreen lan kekuwatane yaiku fotosintesis sing dhuwur sing nyuda karbon dioksida.

Franco Maria Ricci menehi katrangan babagan pilihan pring:

"Ing mburi omahku ing Milan, ana jinis hortus conclusus, taman cilik sing diubengi tembok dhuwur. Ing wiwitan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake; nanging ing sawijining dina ana tukang kebon Jepang sing apikan lan pinter ngusulake supaya aku nandur alas pring cilik ing kana aku lunga menyang Provence kanggo tuku pring cilik sing dibutuhake, lan ing kana aku nemokake Bambouseraie d'Anduze. Iki minangka nursery kanthi udakara 200 spesies pring lan minangka perkebunan paling gedhe ing Eropa.

"Pring kasebut langsung tuwuh kanthi apik ing kebon cilikku ing Milan. Aku cepet tiba ing mantra tanduran. Aku bali menyang Bambouseraie nanging wektu iki, aku tuku luwih akeh: Aku wis mutusake kanggo nandur kebon pring ing tanah ing sekitar omah negaraku ing Fontanellato.

"Maneh, eksperimen kasebut kabukten sukses. Nganti wektu iku, ora ana hubungan antara pring lan Labirin; nanging siji dina inspirasi disabetake. Iki minangka tanduran sing nyedhiyakake bahan sing sampurna kanggo mbangun.

Gambar duweni saka labirintodifrancomariaricci.it

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.

Ninggalake Komentar