Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Latihan Tai Chi Bisa Ngapikake Penyakit Parkinson

ditulis dening editor

Riset paling anyar nuduhake yen latihan Tai Chi kondusif kanggo perawatan penyakit Parkinson lan nyegah penyakit Alzheimer. Profesor Shengdi Chen saka Departemen Neurologi Rumah Sakit Ruijin, Sekolah Kedokteran Universitas Jiao Tong Shanghai nerbitake makalah ing jurnal medis resmi internasional, Translational Neurodegeneration lan Alzheimer & Dementia, sing nuduhake yen latihan Tai Chi jangka panjang bisa ningkatake gejala motorik kanthi efektif. ing pasien karo penyakit Parkinson, lan kanthi signifikan nundha penurunan kognitif ing pasien kanthi gangguan kognitif entheng.   

Iki uga minangka prestasi riset ilmiah saka rong proyek filantropi, "Tai Chi Adjuvant Therapy for Parkinson's Disease" lan "Tai Chi Training Delays Alzheimer's Disease", sing diluncurake bebarengan dening Fosun Foundation, Sino Taiji lan Departemen Neurologi Rumah Sakit Ruijin.

Tanggal 15 Maret 2022, tim riset Profesor Shengdi Chen saka Departemen Neurologi Rumah Sakit Ruijin nerbitake asil riset babagan Tai Chi nambah efek latihan kognitif kanggo nundha penurunan kognitif ing gangguan kognitif entheng ing jurnal Alzheimer lan Dementia, sing paling pengaruh lan jurnal medis otoritatif ing bidang riset demensia.

Cacat kognitif entheng (MCI) minangka tahap prodromal saka penyakit Alzheimer (AD), lan uga minangka tahap sing paling cocok kanggo intervensi. Utamane ditondoi kanthi nyuda memori. Amarga efek samping lan risiko liyane nalika nggunakake obat anti-AD ing pasien MCI, intervensi non-obat kayata latihan kognitif lan latihan fisik wis narik kawigaten para peneliti global.

Tim riset Profesor Shengdi Chen wis suwe banget melu riset MCI kanthi nggunakake intervensi non-obat kanggo wektu sing suwe. Kanthi dhukungan saka Fosun Foundation lan Sino Taiji, Dr. Chen lan tim riset nindakake latihan Tai Chi ing pasien MCI suwene telung taun. Pasinaon klinis ngandhakake yen ing 12 sasi pisanan, Tai Chi digabungake karo latihan kognitif lan mung latihan CT sing entuk manfaat tinimbang kontrol. Dibandhingake karo latihan CT, Tai Chi digabungake karo latihan kognitif duwe efek tambahan sing luwih apik. Kajaba iku, tetep Tai Chi digabungake karo latihan kognitif sajrone rong taun nuduhake penurunan kognisi lan memori global tinimbang mundur Tai Chi digabungake karo latihan kognitif. Penilaian neuroimaging fungsional (fMRI) ngandhakake yen aktivitas saraf ditingkatake sawise latihan, nggambarake efek objektif latihan Tai Chi ing aktivitas saraf otak.

Profesor Shengdi Chen ngendika, asil iki nuduhake yen latihan Tai Chi bisa nundha kedadeyan penyakit Alzheimer saka MCI.

Tanggal 7 Februari 2022, prestasi riset liyane saka tim riset Profesor Shengdi Chen, Fosun Foundation lan Sino Taiji diterbitake ing jurnal internasional Translational Neurodegeneration. Kanthi njelajah mekanisme latihan Tai Chi jangka panjang kanggo ningkatake gejala motor ing pasien karo penyakit Parkinson, artikel riset kanthi judhul "Mekanisme perbaikan gejala motor kanthi latihan Tai Chi jangka panjang ing pasien penyakit Parkinson" nuduhake yen Tai Chi jangka panjang. latihan bisa Ngartekno nambah gejala motor ing patients karo penyakit Parkinson. Iki minangka artikel riset ilmiah nomer loro sing diterbitake adhedhasar proyek "Tai Chi Adjuvant Therapy for Parkinson's Disease".

Proyek filantropi "Tai Chi Adjuvant Therapy for Parkinson's Disease" lan "Tai Chi Training Delays Alzheimer's Disease" diprakarsai dening Fosun Foundation, Sino Taiji lan tim riset Profesor Shengdi Chen saka Departemen Neurologi Rumah Sakit Ruijin ing taun 2015 lan 2018. . Nganti saiki, proyek "Tai Chi Adjuvant Therapy for Parkinson's Disease" wis nyedhiyakake kursus gratis kanggo 445 pasien sing nandhang penyakit Parkinson, lan bakal terus nindakake kursus Tai Chi amal kanggo pasien sing nandhang penyakit Parkinson ing saindenging negara. Kajaba iku, proyek "Latihan Tai Chi Tundha Penyakit Alzheimer" bakal ngluncurake riset klinis sing jero 5 taun kanggo merekrut pasien MCI ing komunitas, lan njelajah efek latihan Tai Chi sing luwih dawa ing pasien MCI, mbantu luwih akeh. pasien karo MCI kanggo nambah fungsi kognitif lan tundha kedadeyan penyakit Alzheimer liwat proyek latihan Tai Chi amal.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...