Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan

Layanan pelanggan apik tansah ing mangsa!

Ing jaman Pandemi: Sawetara alasan manawa industri Pariwisata gagal
Dr. Peter Tarlow, Presiden, WTN
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Sawise kemerosotan industri pariwisata amarga pandemi COVID-19, mundhake biaya meh kabeh amarga inflasi, tambah biaya lelungan, lan kekurangan pasokan, layanan pelanggan luwih penting tinimbang sadurunge. Kanggo nggawe masalah dadi luwih tantangan, ana ing saindenging jagad kekurangan tenaga kerja sing mumpuni ing garis ngarep, lan kekurangan tenaga kerja iki ndadekake layanan pelanggan sing apik luwih angel dikirim. 

Umume, para pelanggan industri lelungan lan pariwisata ngadili industri kasebut kanthi wong sing kerja ing industri kasebut lan tingkat layanan pelanggan sing ditawakake. Asring, kita ora bisa nindakake akeh babagan biaya bahan bakar, nanging eseman minangka komoditas gratis lan bisa dianyari. Customer service bisa dadi wangun marketing paling apik lan asring ora mung paling efektif nanging paling larang. Butuh minimal gaweyan kanggo dadi becik, supaya pelanggan ngerti sampeyan peduli lan kanggo nyedhiyani dicokot saka informasi ekstra sing dadi pengalaman travel mundane menyang gedhe.

Kanggo mesthekake yen kita kabeh menehi jinis layanan pelanggan, kene sawetara pangeling kanggo sapa wae sing kerja karo masarakat.

-Nggawe aman, sopan, gambar apik lan lingkungan efisien lan sijine prioritas ing urutan tartamtu. Nggawe kesehatan lan safety fisik sing dadi masalah nomer siji. Yen tamu ora aman, ora ana sing penting. Nalika nangani masalah safety / keamanan, pikirake ing ngendi sampeyan nyeleh meja, kepiye signage sampeyan, lan yen karyawan sampeyan ngerti kabeh prosedur safety lan keamanan.

-Ora ketompo apa, lan ora ketompo carane karyawan ngrasakake sopan santun. Aja lali ngucapake matur nuwun lan metu saka dalan kanggo ngowahi pengalaman negatif dadi positif. Saka perspektif industri perhotelan, saben tamu kudu dadi VIP. Yen sampeyan ora ngerti jawaban kanggo pitakonan, aja nggawe jawaban, tinimbang goleki sing bener lan bali menyang tamu. Elinga ora ana masalah ing lokal sing ora mengaruhi sampeyan lan sing ora duwe.

- Prakara penampilan. Panggonan sing reged lan ora katahan mimpin kanggo standar umum lan pungkasanipun efisien. Ora mung sampeyan pengin atraksi, hotel utawa restoran katon resik lan rapi, nanging uga kudu padha kanggo kabeh karyawan. Cara kita ngomong, nada swara lan basa awak kita kabeh nambah tampilan lokal.

-Dadi efisien lan efektif. Ora ana sing pengin ngenteni nalika sampeyan ngobrol ing telpon, ngrampungake tugas kanthi tepat wektu lan efisien. Ngembangake standar suwene prosedur sing kudu ditindakake lan banjur gawe rencana kanggo nyenengake nunggu. Contone, yen garis dawa ngganggu wilayah sampeyan, apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo nyenengake wong nalika lagi ngenteni antrian? Pikir babagan ruang interior lan njaba, apa sampeyan nggunakake geografi pariwisata kanggo entuk manfaat sing paling apik?

-Sinau "guestology" pengunjung sampeyan. Guestology minangka ilmu kanggo ngerti sapa sing dilayani lan apa sing dibutuhake wong kasebut. Tamu ing umur 20-an beda karo tamu ing umur 50-an. Wong-wong saka kelompok etnis lan agama tartamtu asring duwe kabutuhan khusus, yen tamu sampeyan teka saka panggonan sing diomongake basa liya, aja nganti nandhang sangsara, menehi informasi nganggo basane.

-Kerja tim penting kanggo layanan pelanggan sing apik. Pengunjung kerep ngadili obyek wisata, hotel, utawa restoran, dudu saka layanan sing paling apik nanging kanthi layanan sing paling ala. Yen ana kanca sing butuh bantuan sampeyan, aja ngenteni dijaluk, lakoni saiki. Tamu ora preduli sapa sing tanggung jawab, mung pengin kabutuhane dicukupi kanthi sopan lan efisien.

-Kerja keras kanggo nggawe lingkungan sing nyenengake kanggo karyawan lan tamu. Yen sampeyan ndeleng sampah, ajari kabeh wong ing tim kanggo njupuk, ora ketompo carane hard dina wis njupuk wektu kanggo eseman lan mancaraken anget manungsa.

-Nyetel standar pribadi. Kabeh karyawan kudu nganggo gaya profesional sing ditampa ing wilayah kasebut. Karyawan sing nganggo busana lan dandan sing ora sopan menehi kesan yen dheweke ora peduli, lan wong sing ora peduli ora menehi layanan pelanggan sing apik. Umume kasus, paling apik kanggo ngindhari tato, tindikan awak sing unik, utawa nganggo cologne/parfum sing akeh banget. Elinga yen nalika nggarap umum, sampeyan pengin emphasis ing customer / tamu lan ora kanggo sampeyan.

-Supaya kapercayan agama pribadi karyawan metu saka papan kerja. Ora ketompo carane setya marang iman, nalika ing kahanan profesional iku paling apik kanggo ngindhari ngrembug masalah politik lan agama karo tamu lan kanca-kanca kita. Akeh banget wong ora ngidinke panemu sing nentang lan apa sing diwiwiti minangka diskusi intelektual asring bisa dadi perselisihan budaya/agama. Ing kahanan apa wae kita kudu ora ngajeni agama, budaya, ras, jender, utawa warga negara liya.

-Dadi tamu-sentris. Elinga yen ora ana apa-apa sing sampeyan lakoni luwih penting tinimbang gawe marem tamu. Tamu ora kudu ngenteni, dokumen bisa ngenteni. Nambani wong ing urutan ing ngisor iki, sing ana ing ngarsane pisanan, banjur ing telpon lan pungkasanipun sing komunikasi karo sampeyan liwat email. Aja ngganggu tamu kanggo njupuk telpon.

Nalika kita terus kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan layanan customer, kita bakal ngerti sing sukses entitas pariwisata gumantung ing luwih saka lokasi apik lan luck, sing layanan apik tegese bisnis baleni lan nambah banget kanggo garis ngisor.

Penulis, Dr. Peter E. Tarlow, minangka Presiden lan Co-Founder saka World Tourism Network lan ndadékaké Pariwisata sing luwih Aman program.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Kesempurnaan iki ora bisa ditindakake, nanging yen sampeyan duwe kebiasaan ngethok kothak ing saben titik interaksi, skor sampeyan bakal terus meningkat kanthi alami.

Share to...