Lelungan Eropa Mundhut Regane Kanthi Kenaikan Ragad Visa Schengen Anyar

Lelungan Eropa Mundhut Regane Kanthi Kenaikan Ragad Visa Schengen Anyar
Lelungan Eropa Mundhut Regane Kanthi Kenaikan Ragad Visa Schengen Anyar
Avatar saka Harry Johnson
ditulis dening Harry Johnson

Komisi Eropa nimbang nggawe owah-owahan biaya visa taun iki, percaya yen perlu.

Komisi Eropa (EC) ngusulake kenaikan 12% ing biaya standar kanggo entuk visa Schengen. Iki tegese ragad bakal mundhak saka 80 nganti 90 euro kanggo wong diwasa, lan saka 40 nganti 45 euro kanggo bocah-bocah.

Yen proposal kasebut disetujoni, bisa uga ana kenaikan biaya visa ing taun iki. Kacarita Komisi Eropa wis nerbitake inisiatif kasebut ing situs web resmi, ngidini warga Uni Eropa menehi masukan lan melu diskusi nganti 1 Maret 2024.

Negara-negara sing durung nggawe perjanjian visa sing disederhanakake karo Uni Eropa (EU) bakal kena pengaruh owah-owahan sing diusulake. Kajaba iku, biaya layanan maksimal sing dikenani panyedhiya layanan eksternal bakal kena pengaruh. Yen biaya visa mundhak dadi 90 euro, biaya layanan uga bakal mundhak saka 40 dadi 45 euro.

Yen proposal kasebut disetujoni, warga negara sing durung entuk persetujuan babagan rezim visa sing disederhanakake karo EU kudu mbayar 135 euro kanggo visa, tinimbang 120 euro saiki. Ragad anyar iki kalebu ragad visa 80 euro lan ragad layanan 40 euro. Biaya ngluwihi visa bakal tetep ing 30 euro, nanging layanan iki ora kasedhiya ing sawetara negara, kayata Rusia.

Miturut pranata, Komisi EU bakal duwe wewenang kanggo mriksa biaya visa saben telung taun, considering faktor kayata inflasi ing EU lan gaji rata-rata PNS.

Komisi Eropa nimbang nggawe owah-owahan biaya visa taun iki, percaya yen perlu. Yen warga Uni Eropa ndhukung proposal kasebut, Komisi bisa ngetrapake peraturan kasebut, sing bakal efektif 20 dina sawise diterbitake ing Jurnal Resmi Uni Eropa.

Akibate, ana kamungkinan sing Fees kanggo entuk a Schengen visa bisa diunggahake sanajan sadurunge wiwitan musim panas 2024.

About penulis

Avatar saka Harry Johnson

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...