Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Tujuan Pariwisata Eropa Jerman Warta Pamrentah Health News Thailand Pariwisata News Wire Plancongan

Wisatawan Eropa dirawat ing rumah sakit amarga cacar monkey ing luar negeri

gambar duweni Samuel F. Johanns saka Pixabay

Thailand nglaporake kasus cacar monyet katelu ing negara kasebut ing Phuket. Wong kasebut minangka turis - wong 25 taun saka Jerman.

Kamentrian Kesehatan Umum Thailand nglaporake kasus cacar monyet katelu ing Phuket. Wong kasebut minangka turis - wong lanang umur 25 taun saka Jerman - sing wis teka ing Thailand tanggal 18 Juli.

Miturut Dr Opas Karnkawinpong, Direktur Jenderal Departemen Pengendalian Penyakit, pasien kasebut ngalami gejala sakcepete sawise tekan, mula diyakini dheweke kena virus sadurunge mlebu Thailand.

Dheweke ngalami demam, kelenjar getah bening abuh, lan ngalami ruam genital sadurunge nyebar menyang bagean awak liyane.

Periode inkubasi kanggo monkeypox bisa nganti 21 dina. Panguwasa nglacak wong-wong sing ana hubungane karo dheweke.

AS nyatakake monkeypox minangka darurat kesehatan

Luwih saka seminggu wiwit Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nyatakake monkeypox minangka darurat kesehatan global, Sekretaris Kesehatan Presiden Amerika Serikat Biden nyatakake wabah kasebut minangka darurat kesehatan nasional. Apa tegese iki?

Ora umum yen virus sing dikategorikake darurat kesehatan, nanging monkeypox cocog karo tagihan ing kategori iki, nyerang lan nuduhake awake dhewe minangka wabah. Kanthi deklarasi AS minangka darurat kesehatan, dhuwit bisa dibebasake kanggo vaksin lan pangembangan obat luwih lanjut kanggo nyoba ngemot virus kasebut. Kajaba iku, pendanaan bisa kasedhiya kanggo nyewa karyawan kesehatan liyane kanggo ngatasi wabah kasebut.

Vaksin monkeypox, Jynneos, saiki kurang, lan tamba digunakake kanggo perawatan, tecovirimat, nerangake karo akses luwih gampang lan luwih cepet.

Nganti saiki, ana meh 7,000 kasus cacar monkey sing kacathet ing AS, tingkat paling dhuwur ing saindenging jagad. Luwih saka 99 persen kasus kasebut kedadeyan ing antarane wong homoseksual, kanthi virus kasebut ditularake sajrone kontak fisik sing cedhak. Ora ana kematian sing dilaporake ing Amerika Serikat amarga cacar monkey amarga infeksi kasebut arang banget fatal.

Aktivis AIDS nyebutake deklarasi darurat iki amarga wis telat ujar manawa kudu kedadeyan sawetara minggu kepungkur.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar

Share to...