Travel Outbound saka China Spike Saklawasé 400%

Travel Outbound saka China Spike Saklawasé 400%
Travel Outbound saka China Spike Saklawasé 400%
ditulis dening Harry Johnson

Lonjakan sing diantisipasi ing lelungan metu saka China ing taun 2023 ora kedadeyan kaya sing dikarepake. Nanging, lanskap wis owah sacara signifikan ing taun 2024, kanthi data industri nuduhake kepinginan sing kuat ing antarane wong-wong Tionghoa kanggo njelajah tujuan ing saindenging jagad.

Pandemi kasebut nduwe pengaruh sing signifikan ing industri pariwisata, utamane amarga nyuda lelungan saka China. Nanging, data pesenan anyar nuduhake yen Turis Tionghoa sing nggawe mbalek maneh kuwat ing pemandangan pariwisata global.

Ana kenaikan 392% ing pesenan lelungan metu saka daratan China kanggo 2024 dibandhingake taun sadurunge. Sadurunge pandhemen, wong-wong Tionghoa njupuk 155 yuta perjalanan internasional lan mbuwang total $ 245 milyar. Ora nggumunake manawa jagad iki wis ngarep-arep kanthi cepet bali China menyang pasar pariwisata global kanthi cara sing gedhe.

Nanging, sanajan mbatesi watesan lelungan kanthi bertahap ing macem-macem negara, China luwih alon nindakake, nyebabake pemulihan sing luwih alon sanajan wis dibukak maneh. Lonjakan signifikan sing diantisipasi ing lelungan metu saka China ing taun 2023 ora kedadeyan. Nanging, lanskap wis owah kanthi cepet ing taun 2024, kaya sing dituduhake dening pamriksan data industri, utamane pesenan lelungan sing asale saka daratan China wiwit tanggal 31 Maret 2024. Analisis kasebut nuduhake semangat sing akeh ing antarane wisatawan China kanggo njelajah jagad iki.

Sanajan lelungan metu durung bali menyang tingkat pra-pandemi, ana lonjakan sing penting kanggo pesenan menyang tujuan sing populer sajrone wektu lelungan. Khusus, pesenan sing digawe ing pungkasan Januari kanggo lelungan saka daratan China menyang negara-negara ing wilayah Asia Pasifik sadurunge istirahat Taun Anyar Cina 2024 wis tekan 106% saka tingkat sing katon ing 2019.

  • Ing taun 2024, ana lonjakan sing luar biasa ing lelungan sing asale saka daratan China, kanthi kenaikan 392% sacara global. Sawetara tujuan wis nyekseni lonjakan sing nggumunake luwih saka 2,000%.
  • Wisatawan Tionghoa njupuk kauntungan saka perjanjian bebas visa timbal balik karo negara-negara ing saindenging jagad, lan ora mbatesi pilihan lelungan.
  • Penurunan rega tiket pesawat nggawe lelungan luwih terjangkau kanggo wong sing seneng lelungan China, sing nyumbang kanggo kenaikan sing signifikan iki.
  • Rute sing paling cepet berkembang kanggo wisatawan Tionghoa ing taun 2024 kalebu Macao, Australia, Jepang, Rusia, lan Bangladesh.
  • Salajengipun, lelungan Tionghoa sepisan maneh ngisinake lelungan Kelas Bisnis, lan ana permintaan sing akeh kanggo lelungan Ekonomi Premium. Tren iki nyorot preferensi lelungan udhara metu saka lelungan Cina.
  • Ana peningkatan sing signifikan ing kapasitas maskapai metu, ngluwihi 3000% ing rute tartamtu, amarga maskapai ngupayakake kabutuhan sing saya tambah.

Miturut analisis data pesenan industri, jelas manawa volume lelungan sing asale saka daratan China, manawa wis kedadeyan utawa dijadwalake kedadeyan ing 2024 (nganti 31 Maret 2024), wis ngalami lonjakan sing signifikan. Dibandhingake karo periode sing cocog ing taun 2023, ana kenaikan sakabèhé 392% ing jumlah pesenan sing digawe.

Ana kenaikan sing signifikan ing lelungan metu menyang macem-macem wilayah global ing saindhenging taun, kaya sing dituduhake dening analisis Sabre babagan pesenan lelungan sing digawe ing tanggal 31 Maret 2024. Utamane sing kudu digatekake yaiku tren lelungan Tionghoa sing nggawe pesenan luwih awal kanggo kabeh taun, nggambarake tingkat dhuwur saka kapercayan ing industri travel. Pesenan kanggo Nopember lan Desember wis nambah akeh ing kabeh wilayah, kanthi wutah taun-taun luwih saka 1000% kanggo saben wilayah, lan luwih saka 2000% kanggo lelungan menyang Eropa lan Timur Tengah sajrone sasi kasebut.

Pelancong saka China kanthi tliti ngrancang perjalanan menyang negara liya ing wilayah Asia Pasifik (APAC) kanthi luwih dhisik, sing dibuktekake kanthi mundhake jumlah pesenan sing signifikan dibandhingake taun 2023. Sasi Oktober, bertepatan karo periode preian Minggu Emas, tetep ana. metu karo Tambah apik banget taun-on-taun ing pesenan ing 1347%. Ing sisih liya, lelungan metu saka China menyang wilayah Eropa lan Timur Tengah (EMEA) tekan puncak ing kuartal pisanan taun, utamane ing Januari kanthi kenaikan 676%. Tren munggah iki terus ing sadawane taun, kanthi puncak kenaikan taun-taun ing Desember.

Lelungan menyang Amerika Utara ing kuartal pisanan nuduhake pertumbuhan taun-taun paling dhuwur kaloro ing Amerika, sawise APAC, kanthi kenaikan 336%. Kajaba iku, lelungan menyang Amerika Latin terus saya mundhak, utamane ing kuartal pungkasan taun 2024, sing dikarepake mundhak pesenan sing signifikan. Minangka taun progresses, volume pesenan samesthine kanggo ngganti.

Turis Tionghoa kondhang amarga kebiasaan mbuwang boros nalika lelungan, kanthi pengeluaran saben dina rata-rata $ 1,000. Sajrone sangang taun kepungkur nganti 2023, China wis ngalami peningkatan sing signifikan ing penghasilan per kapita, sing nuduhake potensial mundhak ing biaya perjalanan.

Ngenali kekuwatan tuku sing gedhe banget kanggo para wisatawan China, akeh negara ing saindenging jagad wis ngetrapake macem-macem inisiatif kanggo dadi tujuan sing disenengi. Akeh negara, kalebu Afrika Selatan, Kenya, Tanzania, Thailand, Indonesia, Prancis, lan Arab Saudi, wis ngembangake strategi pemasaran sing ditargetake kanggo narik kawigaten para turis kaya kasebut.

Nalika lelungan metu saka Tionghoa terus berkembang, ana owah-owahan ing rute lelungan sing populer ing antarane taun 2023 lan 2024, kanthi macem-macem mundhak pesenan menyang macem-macem tujuan.

Rangking 10 tujuan paling populer kanggo lelungan metu saka China ing 2024 tetep padha karo ing 2023. Nanging, ana sawetara owah-owahan sing penting. Australia wis munggah pitung panggonan kanggo mlebu ing ndhuwur 10, nalika Malaysia wis mlumpat saka 18 kanggo sanga. Ing tangan liyane, Kanada lan Spanyol wis dropped metu saka ndhuwur 10. Korea lan Jepang wis wungu ing rangking, njupuk Panggonan pisanan lan kaloro mungguh, kang wis di-push mudhun AS lan Thailand.

Nalika nimbang ndhuwur 30 tujuan, wis gerakan malah luwih dibandhingake 2023. Macao, dikenal kanggo gambling attractions, wis katon Tambah pinunjul ing lelungan saka daratan China, munggah saka 44. kanggo 15. Panggonan. Britain uga wis munggah pangkat saka 22 kanggo 16, lan Kazakhstan wis kabisat saka 40 kanggo 29, narik kawigaten turis karo aktivitas olahraga mangsa. Kajaba iku, Bangladesh wis ngalami peningkatan popularitas, munggah menyang posisi 30th saka 46th. Peningkatan iki bisa uga amarga kunjungan perusahaan lan kulawarga, uga introduksi rute perjalanan anyar.

Kabeh wilayah ngalami wutah sing signifikan ing jumlah pengunjung saka daratan China. Ing ngisor iki, kita bakal nliti kutha paling populer sing diterbangake saka daratan China miturut wilayah. Saben perwakilan visual bakal nampilake owah-owahan ing popularitas saka 2023 nganti 2024, bebarengan karo kenaikan persentase leladen lelungan.

Ing Amerika Utara, ana lonjakan lalu lintas menyang Amerika Serikat kanthi luwih saka 200%, njaga posisine ing posisi 1, disusul Kanada ing posisi kaping 2. Nalika nerangake tujuan sing disenengi ing AS kanggo lelungan Cina daratan, dhaptar 10 paling ndhuwur tetep ora owah nalika mbandhingake 2024 nganti 2023. New York, Los Angeles, lan San Francisco terus nyekel telung posisi paling dhuwur. Owah-owahan sing paling penting yaiku kenaikan popularitas Hawaii, sing aktif ngupaya narik luwih akeh turis Tionghoa, nyebabake Honolulu pindhah saka 9 nganti 5.

Rusia, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Inggris ngalami lonjakan sing paling signifikan ing jumlah pengunjung ing Eropa. Inggris wis munggah saka 5th kanggo 2nd ing peringkat tujuan Eropah. Nalika nerangake kutha-kutha populer, London wis mlumpat saka 5 kanggo 1, ngluwihi Moscow. Italia lan Spanyol saben duwe rong kutha ing antarane 10 tujuan paling apik kanggo lelungan saka China.

Ing Timur Tengah, Iran wis nyekseni kenaikan pengunjung paling dhuwur, munggah saka posisi 10 nganti 8 lan ngganti posisi karo Israel. Saka perspektif kutha, Dubai njaga posisine minangka tujuan paling dhuwur, dene Abu Dhabi wis ngalami pendakian sing misuwur saka 7 nganti 3.

Saka perspektif negara, Brasil terus nyekel posisi paling dhuwur ing Amerika Latin, ngalami lonjakan lalu lintas paling gedhe dibandhingake karo 2023. Ing sisih liya, Argentina wis nggawe lompatan sing signifikan saka posisi kaping 6 nganti kaping 3, dadi salah sawijining tujuan sing paling populer. . Panama, sing dikenal kanthi komunitas ekspatriat Tionghoa sing cukup gedhe, njaga posisine ing posisi kaping 2. Utamane, Peru, sing nampa penghargaan emas bergengsi ing penghargaan Chinese Tourist Welcome ing taun 2023, wis munggah saka 9 nganti kaping enem. Kosok baline, Venezuela, sanajan wis mlebu perjanjian pariwisata karo China ing taun 2023, wis mudhun limang papan. Nalika nerangake kutha-kutha, Brasil duwe rong tujuan ing 10 paling ndhuwur, kanthi Sao Paulo lan Rio de Janeiro nyekseni kenaikan sing luar biasa luwih saka 300% ing volume pesenan lelungan.

Ing wilayah Asia Pasifik, Australia lan Jepang ngalami wutah sing signifikan, kanthi Australia munggah saka 8 nganti 6 lan Jepang saka 5 nganti 2. Australia ngupaya dadi tujuan sing disenengi kanggo turis China, dene Jepang duwe rong kutha ing peringkat 10 paling dhuwur. Utamane, Macao lan Osaka minangka kutha sing nyekseni lonjakan paling gedhe ing pesenan lelungan.

Wiwit wiwitan pandemi, China kanthi efektif nutup lawang kanggo lelungan mlebu lan metu. Nanging, wiwit Januari 2023, ana owah-owahan cepet ing kabijakan iki, kanthi perjanjian bebas visa terus berkembang lan berkembang nganti 2024.

China bubar ngrampungake persetujuan timbal balik kanggo lelungan bebas visa 30 dina karo Singapura, sing ditrapake tanggal 9 Februari, ngidini mlebu kanggo tujuan kayata bisnis, pariwisata, luang, lan wisata. Kajaba iku, Thailand lan China entuk pengaturan sing padha, sing ditrapake tanggal 1 Maret kanggo ngganti penundaan visa sementara sing wis rampung ing wulan Februari. Thailand langsung ngalami kaluwihan perjanjian iki ing taun 2023, sanajan rangking kasebut rada mudhun amarga luwih akeh perjanjian sing ditetepake, nyedhiyakake pilihan sing luwih akeh kanggo para wisatawan.

Nganyari paling anyar kalebu introduksi program pilot visa 15 dina kanggo warga saka Prancis, Jerman, Italia, Walanda, Spanyol, lan Malaysia, sing bakal ditindakake nganti Nopember taun iki. Kajaba iku, ana program entri gratis visa 15 dina kanggo warga Swiss lan Irlandia. Salajengipun, China lan Rusia wis mbalekake kabijakan bebas visa kanggo grup wisata sing ngliwati wates. Kajaba iku, China lan Georgia wis entuk persetujuan kanggo ngilangi syarat visa kanggo lelungan, efektif tanggal 28 Mei.

Perkembangan kasebut nyebabake lelungan metu lan mlebu, utamane ing Asia Tenggara.

Singapore wis ngalami 466% mundhak ing pesenan mlebu saka China lan 461% Tambah ing lelungan ing arah ngelawan dibandhingake 2023. Travel saka daratan China kanggo Malaysia uga wis munggah.

Kajaba iku, lelungan menyang Rusia mundhak 758%, dene lelungan saka Rusia menyang daratan China mundhak 677%. Wigati dicathet yen lelungan menyang lan saka China ora mung ing negara-negara sing duwe perjanjian bebas visa. Wisatawan Cina saiki luwih mbukak kanggo njelajah macem-macem tujuan, sanajan tegese nglamar visa sadurunge utawa sawise tekan. Umpamane, lelungan metu lan pesenan saka daratan China menyang Australia mundhak 1000%, dene lelungan menyang Indonesia nuduhake peningkatan sing signifikan meh 600%. Kajaba iku, Inggris wis nyekseni kenaikan 525% minangka tujuan sing disenengi, lan India ngalami kenaikan lelungan 520%.

Maskapai penerbangan wis nggedhekake kapasitas kanggo nyukupi permintaan sing saya mundhak, utamane ing rute internasional sing asale saka China. Ing kuartal pisanan taun, kapasitas saka China mundhak 280% dibandhingake taun sadurunge. Pusat utama kayata Beijing, Shenzhen, lan Chengdu ngalami peningkatan sing luar biasa kanthi kapasitas 400%, 560%, lan 3200%. Kajaba iku, hub kasebut uga nyekseni kenaikan kapasitas inbound kanthi 400%, 560%, lan 3300%.

Kanthi kapasitas tambah lan keseimbangan antarane pasokan lan panjaluk, tarif kanggo rute saka daratan China mudhun banget dibandhingake karo 2023. Iki nggawe lelungan luwih irit kanggo penumpang China. Sajrone kuartal pisanan taun 2024, pangurangan regane nganti -73% lan -71% ing rute utama, kanthi penurunan paling signifikan ing biaya beya sing diamati ing rute saka Shanghai menyang Seoul lan Shanghai menyang Tokyo.

Rega tiket maskapai sing suda katon ing mayoritas taun 2024, lan nalika reservasi ditindakake kanggo 2025, pola penurunan tarif tetep ing taun ngarep uga katon.

Akeh wong sing seneng lelungan Tionghoa sing pengin mbuwang dhuwit ekstra kanggo nambah pengalaman lelungan. Persentase pesenan lelungan kanggo Kelas Bisnis rada luwih murah tinimbang ing 2019, kanthi 3.6% kanggo 2024 dibandhingake karo 3.7% kanggo 2019. Sanajan lelungan kelas siji wis mudhun 0.4%, ana kenaikan 0.8% ing ekonomi premium. dolan. Iki nuduhake yen ana kesempatan kanggo maskapai lan agensi kanggo nampung penumpang sing ngupaya ngunggahake pengalaman lelungan sing khas.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Travel Outbound saka China Spike Saklawasé 400% | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...