Airlines Airport Austria aviation Belgium Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Investment News wong Mbangun maneh Swiss Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Grup Lufthansa: Lalu lintas udhara kita bakal ngalami peningkatan sing kuat ing taun iki

Grup Lufthansa ngarepake musim perjalanan sing kuwat
Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG
ditulis dening Harry Johnson

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG, ngandika dina iki:

"2021 minangka taun sing tantangan kanggo Klompok Lufthansa lan karyawane. Lan 2022 uga diwiwiti kanthi pangembangan sing kuwatir kita minangka warga bawana iki. Maskapai kita nyambungake wong, budaya lan ekonomi. Kita ngadeg kanggo pangerten lan perdamaian internasional ing Eropa lan ing saindenging jagad. Pikiran kita karo wong Ukraine lan karo kolega kita ing lemah, kanggo sapa kita nyedhiyani kabeh support bisa.

The Klompok Lufthansa digunakake taun financial kepungkur kanggo luwih gawe anyar dhewe. Kita wis kanthi tegas lan konsisten maju lan ngetrapake transformasi lan restrukturisasi perusahaan. Saiki, Grup Lufthansa luwih efisien lan luwih lestari tinimbang sadurunge pandemi.

Malah ing rong taun sing paling angel babagan finansial ing sejarah kita, sing ora bisa dihindari pemotongan sing nglarani, kita tumindak kanthi tanggung jawab sosial lan kanthi tetep ngamanake 105,000 proyek ing Grup Lufthansa.

Kita yakin manawa lalu lintas udhara bakal ngalami kenaikan sing kuat ing taun iki. Strategi kita nggedhekake segmen perjalanan pribadi wis kabukten sukses lan entuk bathi. Wong arep lelungan. Dheweke golek lan butuh kontak pribadi - utamane sawise rong taun pandemi lan larangan sosial sing ana gandhengane. Panjaluk kanggo lelungan luang lan bisnis wis katon nyata ing taun 2021 - lan tren iki bakal saya tambah akeh ing taun 2022.

Krisis Coronavirus wis nyebabake kita kabeh. Pandemi kasebut menehi tantangan sing ekstrem marang para pelanggan, pemegang saham lan karyawan. Saiki kita ninggalake krisis kasebut, kanthi mental lan - amarga jumlah pesenan sing kuat ing taun iki - uga kanthi komersial lan ngadhepi tantangan sabanjure sing dikuatake.

Hasil 2021

The Klompok Lufthansa ngasilake revenue 16.8 milyar euro ing taun fiskal 2021, udakara 24 persen luwih saka ing taun sadurunge (taun sadurunge: 13.6 milyar euro).

Tambah penumpang, transformasi lan restrukturisasi perusahaan, lan pangirangan biaya sing gegandhengan nyumbang kanggo asil dandan sing signifikan. Perusahaan ngasilake bathi ing kuartal kaping telu amarga wulan lelungan musim panas sing kuwat. Kanggo setahun lengkap, kerugian operasi saya suda, sanajan ana gelombang pandemi kaping telu lan kaping papat lan watesan lelungan. EBIT sing diatur ing 2021 yaiku -2.3 milyar euro (taun sadurunge: -5.5 milyar euro). Ora kalebu biaya restrukturisasi 581 yuta euro, EBIT sing diatur yaiku -1.8 milyar euro. Margin EBIT sing Disetel mundhak dadi -14.0 persen (taun sadurunge: -40.1 ​​persen).

Dibandhingake karo tingkat pra-krisis, nyuda struktural ing expenses personel, ora kalebu expenses restrukturisasi siji-mati, efek saka short-time makarya lan ngukur sak wentoro, gunggungipun 10 persen. Kanthi implementasine langkah-langkah tambahan sing direncanakake, penurunan bakal dadi 15 nganti 20 persen. Ing pungkasan taun kepungkur, Grup Lufthansa makarya udakara 105,000 karyawan, luwih saka 30,000 luwih sithik tinimbang sadurunge wiwitan pandemik Coronavirus.

Pendapatan net Grup mundhak 67 persen dadi -2.2 milyar euro (taun sadurunge: -6.7 milyar euro).

Lufthansa Cargo ngirim asil rekaman, Lufthansa Technik lan LSG ngasilake bathi

Tren pangentukan positif ing segmen logistik terus ing taun finansial 2021. Panjaluk dhuwur kanggo kapasitas kargo digabungake karo tawaran winates amarga kekurangan kapasitas kargo global ing pesawat penumpang lan gangguan kanggo pasokan rantai, utamane ing pengiriman, njamin rata-rata ngasilake. terus munggah. Lufthansa Cargo entuk manfaat saka iki lan meh tikel kaping pindho EBIT Adjusted saben taun dadi 1.5 milyar euro (taun sadurunge: 772 yuta euro). Iki minangka asil paling apik saka sejarahe.

Bedane, penghasilan Network Airlines isih kena pengaruh pandemi Corona ing taun fiskal 2021. EBIT sing diatur tetep negatif ing
-3.5 milyar euro nanging mundhak 25 persen saben taun (taun sadurunge:
-4.7 milyar euro).

Eurowings entuk manfaat utamane saka mbalekake panjaluk ing segmen perjalanan pribadi, utamane musim panas pungkasan. Pengurangan biaya minangka bagéan saka program restrukturisasi uga nyumbang kanggo paningkatan penghasilan. EBIT sing disetel tambah 67 persen dadi -230 yuta euro (taun sadurunge: -703 yuta euro).

Lufthansa Technik ngirim asil sing jelas positif taun kepungkur. Panyedhiya layanan pangopènan, perbaikan lan perbaikan pesawat entuk manfaat saka pemulihan lalu lintas udhara. Lufthansa Technik entuk EBIT sing Disetel saka 210 yuta euro (taun sadurunge: -383 yuta euro).

Divisi katering LSG uga bali menyang untung, ngirim EBIT Adjusted 27 yuta euro (taun sadurunge: -284 yuta euro), utamane amarga pemulihan lalu lintas udhara ing Amerika Utara.

Jumlah penumpang lan pangembangan lalu lintas

Sajrone taun kepungkur, luwih akeh penumpang sing mabur nganggo maskapai Lufthansa Group tinimbang ing taun 2020. Gunggunge, 47 yuta penumpang ditampa ing pesawat kasebut. Iku mundhak 29 persen dibandhingake taun sadurunge. Jumlah penerbangan ing taun 2021 mundhak meh 18 persen dibandhingake karo 2020. Minangka asil saka paningkatan sing signifikan ing dikarepake, total 32 persen luwih kursi kilometer ditawakake taun kepungkur tinimbang ing taun sadurunge.

Saliyane pertumbuhan dinamis ing panjaluk lelungan udara, jumlah penerbangan sing ditawakake saya tambah akeh sajrone taun. Nalika ing wiwitan taun 2021 kapasitas sing ditawakake isih mung 21 persen (dibandhingake taun 2019), ing pungkasan taun maskapai kasebut wis nggayuh kapasitas sing ditawakake 60 persen.

Selaras karo pangarepan, kapasitas sing ditawakake rata-rata udakara 40 persen saka kapasitas 2019 kanggo taun kasebut.

Aliran awis gratis ora kalebu efek khusus mung rada negatif, likuiditas ing ndhuwur nilai target

Grup Lufthansa terus fokus ing manajemen awis sing konsisten ing 2021. Ing 1.3 milyar euro, belanja modal reged tetep ana ing ngisor tingkat pra-pandemi. Liwat manajemen sing ketat babagan piutang lan utang lan paningkatan sing signifikan ing pesenan anyar, Grup entuk dandan sing signifikan ing Arus Awis Gratis sing Disetel dadi -855 yuta euro (taun sadurunge: -3.7 milyar euro). Ora kalebu pambayaran pajak kanthi jumlah 810 yuta euro sing ditundha ing taun sadurunge, Arus Kas Gratis sing Disetel cedhak karo impas -45 yuta euro.

Ing taun kepungkur, Grup Lufthansa nambah neraca kanthi signifikan liwat pirang-pirang transaksi ing pasar finansial. Tambah modal sing sukses, masalah enem obligasi lan kesimpulan saka pendanaan pesawat 20 kanthi jelas nyathet kapercayan pasar finansial ing perusahaan kasebut. Dana sing bisa dibayar maneh minangka bagean saka langkah stabilisasi WSF dibayar kanthi lengkap luwih awal tinimbang sing diarepake.

Ing tanggal 31 Desember 2021, likuiditas Lufthansa Group sing kasedhiya 9.4 milyar euro luwih dhuwur tinimbang target jangka panjang 6 nganti 8 milyar euro.

Rasio neraca liyane uga saya apik ing taun finansial. Kewajiban pensiun mudhun nganti udakara 6.7 ​​milyar euro, utamane amarga kenaikan tingkat bunga sing digunakake kanggo nyuda kewajiban pensiun (taun sadurunge: 9.5 milyar euro). Minangka asil saka nambah ibukutha, utang net mudhun kanggo 9.0 milyar euro (taun sadurunge: 9.9 milyar euro). Ekuitas tikel kaping telu dadi 4.5 milyar euro (taun sadurunge: 1.4 milyar euro).

Remco Steenbergen, CFO Deutsche Lufthansa AG:

"Kita nggunakake taun kepungkur kanggo nguatake neraca kanthi signifikan. Langkah-langkah pendanaan ing sisih ekuitas lan utang nuduhake manawa kita duwe akses pasar sing apik banget lan amba. Likuiditas kita luwih saka kaping pindho tinimbang tingkat sadurunge krisis. Iki, digabungake karo penghematan biaya struktural, menehi basis finansial sing apik kanggo nggedhekake posisi pasar sing kuwat.

Transformasi lan restrukturisasi nyebabake nyuda biaya sing signifikan

Sukses terus saka transformasi ambisius lan program restrukturisasi perusahaan nyebabake nyuda biaya ing Grup. Ing sawetoro wektu, langkah-langkah wis ditindakake sing bakal nyuda biaya udakara 2.7 milyar euro saben taun. Dadi luwih saka 75 persen tabungan biaya taunan 3.5 milyar euro sing ditargetake ing taun 2024 wis dijamin.

Iki wis digayuh utamane kanthi nyuda biaya personel, nambah

produktivitas, ningkatake proses ing maskapai penumpang, Lufthansa Cargo lan fungsi Grup, lan modernisasi armada.

Perusahaan terus mriksa penjualan anak perusahaan sing dudu bagean saka bisnis inti Grup. AirPlus lan bagean liyane saka bisnis katering LSG sawise adol bagean Eropa, kudu didol sanalika kondisi pasar ngidini. Penjualan sebagian utawa IPO sebagian isih ditindakake kanggo Lufthansa Technik. Penutupan transaksi kasebut ditrapake kanggo 2023.

Outlook

Grup Lufthansa ngarepake kenaikan sing signifikan kanggo lelungan udara ing taun saiki. Ing wulan Februari, para pelanggan wis pesen tiket penerbangan luwih akeh tinimbang kapan wae wiwit wiwitan pandemi. Jumlah pesenan kanggo periode liburan Paskah lan musim panas wis meh tekan tingkat 2019. Kanggo sawetara tujuan, jumlah pesenan malah wis tikel kaping telu (dibandhingake karo 2019). Kanggo preian Paskah, Lufthansa mung bakal nawakake luwih saka 50 penerbangan tambahan kanggo nyukupi kabeh panjaluk pesenan. Sakabèhé, ing taun iki maskapai Lufthansa Group nawakake macem-macem tujuan wisata sing luwih akeh tinimbang sadurunge, kanthi luwih saka 120 tujuan liburan klasik. Panjaluk utamane kuwat kanggo tujuan ing AS lan Mediterania.

Selaras karo panjaluk sing saya tambah, jadwal penerbangan luwih ditambahi. Kanggo musim panas, perusahaan ngarepake kapasitas nambah nganti 85 persen dibandhingake karo 2019. Ing rute cendhak lan medium, angka kasebut kira-kira 95 persen. Eurowings malah bakal menehi kapasitas luwih akeh ing mangsa panas tinimbang ing 2019. Kanggo taun kanthi sakabehe, Grup Lufthansa ngarepake kapasitas rata-rata luwih saka 70 persen dibandhingake 2019.

Kabeh industri maskapai bakal ngadhepi kenaikan biaya eksternal ing 2022. Kontrol lalu lintas udhara lan biaya bandara saya tambah akeh. Beban tambahan uga disebabake saka rega minyak sing mundhak. Nanging, Grup ngarepake bakal kurang kena pengaruh inflasi biaya iki tinimbang para pesaing. Contone, wiwit pager ing tahap awal nglawan kenaikan rega bahan bakar lan kenaikan biaya sertifikat emisi.

Ketidakpastian utama babagan perkembangan dramatis ing Ukraina lan akibat ekonomi lan geopolitik saka konflik kasebut, uga isih ana kahanan sing durung mesthi babagan pandemi, ora ngidini menehi gambaran finansial sing rinci saiki.

Nanging, ing taun 2022, perusahaan ngarepake paningkatan taun-taun ing EBIT sing Disetel lan arus kas gratis sing Disetel. Sawise kuartal pisanan sing tantangan, sing isih kena pengaruh panyebaran varian Omicron, Grup Lufthansa ngarepake asil dandan sing signifikan ing asil operasi ing kuartal sabanjure.

Mbangun kemajuan sing diramalake ing taun 2022, Grup Lufthansa negesake target sing dikomunikasikake kanggo 2024 (Margin EBIT sing diatur paling ora 8 persen lan ROCE sing disetel paling ora 10 persen).

Remco Steenbergen, CFO Deutsche Lufthansa AG:

"Ambisi kita jelas - kita pengin bali menyang asil positif kanthi cepet. Kita wis nggawe dhasar kanggo iki, utamane kanthi ngetrapake program pengurangan biaya. Pamulihan sing kuat ing sawetara minggu kepungkur uga menehi optimisme. Kita durung bisa ngerteni kepiye kenaikan ketidakpastian geopolitik sing signifikan bakal mengaruhi permintaan lan lingkungan ekonomi. Nanging, kita bakal bisa nerusake lan nyepetake pemulihan ekonomi ing taun 2022.

Sambungake jagad - nglindhungi masa depan

Grup Lufthansa wis nyetel target perlindungan iklim sing ambisius lan tujuane nyuda setengah emisi CO₂ net ing taun 2030 dibandhingake karo 2019 lan entuk keseimbangan CO₂ netral ing taun 2050. Perusahaan kasebut fokus utamane ing modernisasi armada sing cepet. Taun kepungkur, Grup Lufthansa njupuk sewelas pesawat anyar. Ing taun 2022, perusahaan ngarepake ngirim 29 pesawat sing luwih irit bahan bakar, sepi lan efisien, kalebu papat Airbus A350-900 lan limang pesawat jarak jauh Boeing 787-9. Panggunaan bahan bakar penerbangan sing lestari lan tawaran anyar sing inovatif kanggo para pelanggan supaya perjalanan udara netral CO₂ bakal luwih nyuda emisi CO₂.

Tujuan sing jelas perusahaan yaiku terus dadi pionir ing penerbangan kanggo perlindungan iklim sing luwih apik lan luwih apik ing mangsa ngarep. Grup Lufthansa nggabungake macem-macem inisiatif lan kemitraan kelestarian ing "CleanTech Hub", ing ngendi impuls saka ilmu pengetahuan, industri lan adegan wiwitan global digabungake karo kawruh maskapai penerbangan perusahaan. Para ahli saiki kerja sama ing luwih saka 80 proyek - kalebu produksi bahan bakar penerbangan sing lestari nggunakake sinar matahari, panggunaan intelijen buatan kanggo optimalisasi rute penerbangan ing wektu nyata, pangembangan lan implementasine teknologi permukaan hemat bahan bakar kanggo pesawat penumpang sing niru sifat kulit hiu sing luwih ramping.

Investasi ing penawaran pelanggan premium anyar

Tujuan sing jelas ing taun 2022 yaiku kanthi konsisten nawakake layanan premium sing dikarepake para penumpang saka Grup Lufthansa. Sawetara langkah ditindakake kanggo nggayuh iki. Contone, penawaran digital lan opsi layanan mandiri bakal terus-terusan ditambahi lan proses ing bandara dioptimalake kanggo para pelanggan. Layanan onboard ora mung bakal dibalekake menyang standar premium biasa yen langkah-langkah perlindungan higienis sing gegandhengan karo pandemi ngidini, nanging uga bakal luwih apik. Perusahaan iki uga nandur modal kanggo nganyari lan ngembangake infrastruktur, contone ing lounge.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar